directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 12:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Joel Joan posa veu a poemes patriòtics en una antologia sobre versos i cançons dels Països Catalans

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'actor, director i productor Joel Joan i l'historiador Raimon Mir són els artífex del llibre 'Un bon cop de Falç', un recull de poesies i cançons patriòtiques catalanes que arribarà a les llibreries la setmana vinent. El treball inclou dos discs, un amb 18 cançons tradicionals, i l'altre amb 22 textos recitats per Joel Joan, entre els quals hi ha 'Oda la Pàtria', de Joan Maragall, o la Proclamació de la República Catalana per Francesc Macià, entre d'altres. L'editorial Styria l'ha presentat aquest dimecres en un acte en què ha participat l'actor català, que ha qualificat el llibre de 'didàctic' per a tots els públics, i que fa memòria de la història poètica i musical catalanes.
joel joan, llibre, poemes
Joel Joan amb el llibre 'Un bon cop de Falç'.

Comparteix
   


Etiquetes
L'editor Raül Mir i el mateix Joel Joan han explicat aquest dimecres en la presentació d'Un bon cop de falç' que la idea de publicar una antologia sobre els poemes i les cançons dels Països Catalans va sorgir fruit del seu compromís 'per donar veu a la realitat' de Catalunya. L'obra, de la qual s'editaran 5.000 exemplars, arribarà a les llibreries el proper dilluns 29 de març.

Joel Joan ha descartat que aquesta obra 'didàctica i divulgativa' vagi contra cap altra pàtria 'pel fet d'exaltar la nostra' tal com, ha augurat, 'ens diran alguns'. Més enllà d'això, l'actor i director ha assegurat que es tracta d'un llibre que pot contribuir a la integració dels immigrants. Segons ha comentat Mir, reproduint la informació que es pot llegir a la contraportada d'aquesta antologia, la selecció de poemes i cançons s'ha fet d'acord amb uns principis que unissin poesia i música 'amb els elements bàsics de Catalunya: la llengua, les institucions, la bandera, els himnes, la pàtria, etc'.

Repartiment musical coral
Si bé Joel Joan assumeix el protagonisme en l'apartat poètic, posant veu als 22 poemes que recull el llibre, els intèrprets de les cançons són diversos. La Coral Sant Jordi i la Coral de les Terres de l'Ebre, i algunes cobles i compositors a títol personal entonen cançons populars com 'Els Segadors', 'La Balanguera', 'El Rossinyol' o 'El meu Avi'.

Pel que fa als poemes, la selecció inclou entre d'altres, les següents referències: 'Oda a la Pàtria', de Bonaventura Carles Aribau, 'Jo sóc català', de Pere Capella, 'L'emigrant', de Jacint Verdaguer, 'El Cant dels Ocells' o les Paraules de Pau Casals a l'ONU.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
pere fletxa Palau i Solita de Plegamans
30 de desembre de 2010, 22.12 h

Jo considero que Catalunya mai podra ser mai ser lliure per les seves cadenes pesen massa esta massa oprida
visca Catalunya LLIURE per sempre mès


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Montse fletxa Barcelona
25 de març de 2010, 10.20 h

Té raó el Vicenç Quim. Ets un sectari i un destroyer. ja estem tips de tu. Jo i la meva família que hem votat ERC tota la vida ens avergonyim que gent com tu ens condueixi a la derrota i l'aïllament. Para ja amb l'Spam aquest. Això no és una guerra, sinó una confrontació d'idees. Suposant que tinguis alguna. Molts ens trenquem les banyes per l'independència, tant a dins com a fora d'ERC, i ens donen ganes de plegar cada vegada que veiem que a les nostres files tenim exaltats que pensen... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Quim fletxa PPCC.
25 de març de 2010, 10.19 h

www.youtube.com/watch?v=OxdDi827IKI -


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Quim fletxa PPCC.
25 de març de 2010, 10.13 h

Vicenç això són tots els teus arguments? en canvi tu si tens dret jutjar i a insultar, N0?. Si no t´agrada no ho miris. Si algú li interessa que miri això i entendrà moltes coses:
www.youtube.com/watch?v=OxdDi827IKI -


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Vicenç fletxa Mataró
25 de març de 2010, 09.45 h

Deixa de fer spam sectari dels collons. Que no veus que la publicitat negativa es gira en contra nostra. Qui t'ha deixat solt? Estàs aconseguint que la gent que nostra gent s'avergonyeixi de tenir com a companys gent agressiva i into9lerant com tu. Ens quedarem totalment aïllats.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.