directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 05:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Rajoy avala les acusacions de Mayor Oreja i diu que 'cal escoltar-lo'

Mayor ha arribat a titllar ERC de 'soci d'ETA' i a dir que el president del govern espanyol n'és un 'aliat potencial'

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El líder del PP, Mariano Rajoy, ha avalat aquest dimecres les paraules de l'europarlamentari popular Jaime Mayor Oreja que aquesta setmana ha afirmat en declaracions públiques que ETA i el president del govern espanyol, José Luis Rodrguez Zapatero, són 'aliats potencials' i estan negociant amb la finalitat de 'debilitar Espanya', i que a Catalunya es governa 'amb un soci d'ETA' en referència a ERC. En una conferència a Santander, Rajoy ha destacat el 'profund coneixement' de Mayor Oreja en política antiterrorista, i ha insistit en què 'cal escoltar-lo' com fa ell. Aquest dimecres el secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha demanat al Partit Popular que es disculpi per les acusacions de Mayor Oreja. A més, l'eurodiputat d'ERC, Oriol Junqueras, l'ha acusat de voler guanyar-se a Madrid 'el protagonisme que no es guanya a Brussel·les', en al·lusió a la manca de treball de Mayor a l'Eurocambra.
rajoy sanchez camacho
Comparteix
   


Etiquetes
Rajoy havia evitat fins ara pronunciar-se sobre les polèmiques manifestacions de Jaime Mayor Oreja, que dimarts passat va aprofitar la seva presència a un esmorzar informatiu per assegurar que ETA i Zapatero estan negociant i que l'organització té previst tornar 'el favor' al president espanyol ajudant-lo a guanyar les eleccions. Tot i la polèmica que han aixecat les seves paraules, l'exministre de l'era Aznar no ha rectificat i aquest dimecres ha afegit, en unes declaracions radiofòniques, que 'a Catalunya es governa amb el soci d'ETA', en referència a ERC.

Les seves paraules han rebut el rebuig de la totalitat de les forces polítiques i fins i tot la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha admès que la seva formació 'no té proves' de la suposada negociació. La portaveu parlamentària del PP al Congrés, Soraya Sáenz de Santamaría, va esquivar més de cinc preguntes dels periodistes en la roda de premsa que va oferir al Congrés dimarts, i el líder del PP basc, Antonio Basagoiti, el va contradir afirmant que cal 'guiar-se pels fets, que són que a dia d'avui, en el pacte PSE-PP i en el que es veu en la política espanyola, s'està en la derrota d'ETA'.

Després d'esquivar els micrófons durant dos dies, Rajoy ha optat per la via directa. Lluny de desautoritzat Mayor Oreja, ha aprofitat una conferència a Santander per destacar el 'profund coneixement' de l'exministre sobre política antiterrorista i ha insistit que 'cal escoltar-lo' com fa ell, tot recordant que el govern de Zapatero ja va negociar amb ETA en la passada legislatura. Són unes manifestacions semblants a les de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, que ha afirmat que Mayor Oreja 'acostuma a encertar-la' en aquestes qüestions.

En aquest marc, el líder del PP ha insistit que les eleccions municipals constitueixen un moment important perquè l'executiu espanyol es manté ferm en la lluita contra els violents. Per aquest motiu ha mostrat la seva esperança que 'en aquestes eleccions no es permetin franquícies' i ha avançat que denunciarà qualsevol intent de permetre que Batasuna concorri a les eleccions.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#11
Ramon Fernandez fletxa Barcelonès
25 de març de 2010, 10.47 h

Dins del PP hi ha molt de verí contra Esquerra i contra Catalunya, un verí que no espanta als de CIU que ja s´estan repartint els càrrecs amb els del PP a barcelona i després a Madrid. Aquestes acusacions del mayor Oreja són d´un cinisme que espenta perquè per la mateixa regla de tres el PP està governant amb un soci d´ETA al País Basc (gobierno Fatxi lopez entre PSOE- y PP) MAYOR OREJA DIU SEMPRE EL CONTRARI DEL QUE PENSA, sino no m´ho explico .hO DIU PER ENGANYAR ELS POBRES CRÈDU... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
25 de març de 2010, 10.08 h

No us fan fástic aquestes declaracions?. A mi, molt, i no són les primeres que sentirem d'aqui a les el.leccions. Com sempre, ens tocará als catalans i als vascos pagar els plats trencats. Quan més merda es tira sobre aquests dos pobles, més vots es tenen a les ep.panyes... visca!!!!, tothom a tirar contra els catalans i vascos, ja que aquests aguanten més que els jueus a la alemania d'abans de la guerra. No vos en adoneu que están fent el mateix que els nacionalsocialistes (nazis) feien... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Montse fletxa Barcelona
25 de març de 2010, 09.52 h

La irresponsabilitat de Carod primer i de Bertran més recentment entrevistant-se el primer amb ETA i el segon amb Otegui, és el que dóna arguments a la dreta española per atacar. Aquest és un tema que no ens ateny. Els bascos sempre ens han deixat en l'estacada quan hem necessitat el seu ajut. Necessitem enviar a España missatges en positiu. Clarsb i rotunds però en positiu i defensant Catalunya, i no Euskadi, el País Valencià, les Balears o la Catalunya Nord. Aquest pancatalanisme és ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Quim fletxa PPCC.
25 de març de 2010, 08.55 h

www.sobiraniaiprogres.cat/


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Quim fletxa PPCC.
25 de març de 2010, 08.40 h

"A mayor oreja menor cerebro" Una altra prova més de que tenir un estat propi no és cap ideologia, és una necessitat de primer ordre. ARA TOCA INDEPENDÈNCIA.VISCA CATALUNYA LLIURE!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Quim fletxa PPCC.
25 de març de 2010, 08.37 h

Ara mateix els feixistes espanyols i els regionalistes de segona de Ciu es freguen les mans en veure el resultats de les enquestes que deixen Erc molt debilitada i fora del govern de Catalunya. Per què deu ser que els fatxes espanyoleros i Ciu coincideixen tant sovint i acostumen a tenir els mateixos interessos?. Potser que ens ho fem mirar!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5 Sílvia Martínez
25 de març de 2010, 04.48 h

Escoltar-lo, Rajoy, què vol dir amb la recomanació?
Escoltar-lo ja ho he fet, però no com vostè, que sembla ho posa al paquet de que ho acceptem i beneïm, de la mà de la sra. Aguirre?
Escoltar-lo, i a vostès també, per prendre'n bona nota i fer-los denúncia ciutadana per practicar terror d'Estat.
Escoltar-los per mostrar bé que el què diuen delata les seves necessitats.

Duen anys practicant-ne una que......
com en aquest cas, es tracta de provar d'enganyar el personal assenyalant un ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
25 de març de 2010, 03.49 h

Tothom, incloent-hi els més anti-polítics, sap que la independència és l'única sortida nacional que té el nostre país. Del que es tracta, doncs, és que posant a CIU-PP al govern s´allarga laagonia del nostre país. O diem prou a tant espoli fiscal de Madrid i actuem amb dignitat votant una candidatura que faci de Catalunya una república occidental amb veu i vot a la Comunitat Econòmica Europea i a l'ONU. O sigui que a la tardor podrem escollir una opció seriosa d'emancipació nacio... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Jordi fletxa PPCC
25 de març de 2010, 03.21 h

Els independentistes catalans diu el PP que som socis d´ETA i que governem Catalunya. I després eren uns bombers d´excursió a fer escalada a parís. Com a mínim, depen com, mayor oreja als Tribunals per acusar d´un delicte injustament als independentistes catalans que s´organitzen en esquerra republicana.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Julià fletxa Barcelona
24 de març de 2010, 22.20 h

2 1. No confonguis dretes amb españolisme. D'això ho són igual el PP que el vostre estimat PSOE-psc. L'esquerra de Felipe Gonzalez va demostrar que l'esquerra pot ser tan feixista repressora i corrupta com la pitjor de les dretes. En el seu haver hi ha morts i segrestos a ciutadans innocents. No recordar la història recent d'aquest estat és ser molt roï.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.