directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 00:50 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Saura s'escuda ara en la privatització d'Endesa per a justificar la precarietat de la xarxa elèctrica

Torna a responsabilitzar CiU dels nefastos efectes de la nevada del 8 de març

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El conseller d’Interior, Joan Saura, ha atribuït a la privatització d’Endesa la manca d’inversió en la xarxa de elèctrica que va causar l'apagada de després de la nevada de fa dues setmanes. En resposta a una interpel·lació de CiU al ple del Parlament, ha considerat que si Endesa seguís en mans públiques, la inversió en la xarxa, que ‘està igual que fa 25 anys’, hagués estat superior. CiU ha retret a Saura que marxés a Mallorca malgrat l'emergència anunciada, i Saura, que ja ha manifestat el seu interès per tornar a ser conseller d'Interior, ha replicat que havia anat a ‘treballar', a diferència d’Artur Mas durant les nevades del 2001, que era 'a la discoteca'. A més, Saura ha acusat CiU de ‘mentir’, cosa que ha considerat impròpia d’un partit que pretén governar.
torre, electricitat, nevades, subministrament
Comparteix
   


Etiquetes
Saura ha defensat l’actuació prèvia i posterior al temporal de neu del Govern, i ha afirmat que en 24-36 hores, la situació al país s’havia normalitzat excepte la xarxa elèctrica. Ha dit esperar que se sancioni Endesa, que ha considerat que si CiU i PP no haguessin privatitzat, la desinversió a la xarxa no hagués arribat als actuals límits: ‘No sé si té a veure amb privatització d’Endesa que CiU i PP van votar. No se si era possible mantenir des del sector públic una elèctrica que invertís com no s’ha invertit a Fecsa Endesa des de fa molt temps’.

Per la diputada de CiU Helena Ribera ha retret a Interior que sempre actuï amb ‘respostes ordinàries a situacions excepcionals’. A més, ha acusat Interior de no haver aplicat correctament els protocols d’emergència durant el temporal. És més, creu que el fet que Saura marxés a Mallorca el dia abans de la nevada –‘el dia del caos’- per participar en una reunió amb homòlegs seus d’altres comunitats autònomes és una mostra de la seva deixadesa amb una emergència prevista i anunciada. ‘Tothom es va trobar sol i tirat’, ha lamentat.

El conseller Saura ha lamentat que CiU hagi ajornat la seva compareixença parlamentària per explicar l’operatiu de les nevades,que havia demanat per aquest divendres: ‘Si volen informació, perquè l’ajornen?’. Ha reconegut que hi ha elements dels protocols d’informació que s’han de millorar, si bé ha asseverat que ‘qui digui que no es va aisar, menteix’. A més, ha tornat a lamentar que França trigués a obrir els dos carrils de la frontera, cosa que va fer després de la intervenció del ministeri d’Exteriors espanyol.

‘Vostès arribaran a la conclusió que les torres caigudes les va tirar Interior, o que els arbres que van tallar vies tren va ser culpa de la previsió d’Interior’, ha ironitzat Saura, que ha acusat una vegada més CiU de buscar exclusivament l’erosió del Govern. En canvi, CiU li ha etzibat que si mentre durant les nevades del 2001, ICV-EUiA deia que la gestió del govern de Pujol demostrava que estava en ‘descomposició’, en aquesta ocasió estem davant ‘tres governs en un, en descomposició, però a més les enquestes ja els donen que fa tuf’. Afirma que mentre CiU ‘ha après’ estant a l’oposició, el tripartit ‘no aprèn dels seus fracassos’, cosa que ha portat Saura a considerar que la ‘demagògia i mentides’ de CiU són impròpies d’un partit que pretén governar.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
Ricard S fletxa matadepera
25 de març de 2010, 17.16 h

Què dimoni vol dir això de la privatització d'Endesa? De les tres companyies que operaven a Catalunya abans d'Endesa, o sigui Fecsa, Hidroelectrica i Enher, només aquesta última era pública, i era precisament la de menys implantació al país. Les altres havien sigut empreses privades tota la vida. Parlar de privatització en aquest cas és un argument tendenciós, a més de tractar-nos d'ignorants.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
25 de març de 2010, 15.00 h

Aquests polítics en serio.... no sé pas quin carda més pena. Ja podrien plegar tots plegats


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Joan fletxa Barcelona
25 de març de 2010, 13.59 h

i mentrestant Esquerra va donant suport a Saura

http://www.youtube.com/watch?v=r9NF7XN-dUE


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Helena fletxa Barcelona
25 de març de 2010, 13.58 h

Xavier no em toquis els ovaris que vaig sovint pel Parlament i el PP i el PSC no dóna una merda de llibertat de vot, van tots junts a votar en contra de la ILP, també estàs mentint sobre CiU, ja que la seva gran majoria de diputats (un 97% aprox) està a favor de la ILP


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Votant del PP fletxa L'Estartit
25 de març de 2010, 13.50 h



Acabar amb aquesta barbarie salvatge del tripartit, amb aquesta follia desbocada ,és un deure patriòtic espanyol.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
25 de març de 2010, 13.49 h

Tots els diputats tenen llibertat de vot. Els diputats d´ERC empraran la seva llibertat de vot per a votar en contra del maltractament i mort dels toros en un espectacle públic. Diputats del PP, CIU i PSC empraran la seva llibertat dde vot per a votar a favor del maltractament animal que té com a final de la festa la mort d´un toro. Si la tauromàquia és una cultura, els canibals eren uns gourmets.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Helena fletxa PPCC.
25 de març de 2010, 13.38 h

Grup antitaurí independentista al Facebook ---> www.facebook.com/group.php?gid=377473118396


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
25 de març de 2010, 13.17 h

Acabar amb aquesta barbarie salvatge del tripartit, amb aquesta follia desbocada ,és un deure patriòtic.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.