directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 19:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La Unió de Periodistes Valencians portarà al Síndic de Greuges la censura de fotos del Gürtel

Demana implicació a la Generalitat perquè 'cap govern pot tolerar que institucions o càrrecs públics intentin controlar la premsa'

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La Unió de Periodistes Valencians ha emès un comunicat on anuncia que durà al Síndic de Greuges la 'censura' exercida per la Diputació de València a la mostra de fotoperiodisme 'Fragments d'un any' que mostrava diverses imatges relacionades amb el cas Gürtel. L'associació majoritària dels periodistes valencians ha pres aquesta decisió després de valorar les declaracions del president de la Diputació, Alfonso Rus, en què es referia a la Unió com 'uns que voldrien veure el PP baix d'un pont' i manifestava que 'si volien fer una apologia del cas Gürtel que el facen a sa casa'. L'associació considera aquestes manifestacions com 'una amenaça intolerable' i demana al govern valencià que condemni 'de manera ferma i inequívoca l’acte de censura'.
A través d'un comunicat la Unió es considera' víctima de l’atac a la llibertat d’expressió' en retirar la Diputació de València fotos de l’exposició Fragments d’un any que s’havia d'inaugurar al MuVIM el 4 de març.

Els periodistes valencians lamenten que en lloc 'd’intentar esmenar la seua actuació i demanar disculpes', el president Alfons Rus 's’ufana d’ella i criminalitza la nostra organització'. L'associació que presideix Ximo Clemente valora les declaracions de Rus com 'amenaces' en especial quan va dir que 'prendria nota', cosa que considera 'inadmissible'.

L'associació de periodistes majoritària del País Valencià manifesta que és 'una organització independent amb trenta anys d’història vinculada directament a la defensa de la llibertat d’expressió'. A més, vol recordar que compta amb més de 800 periodistes associats, 'de tots els pensaments i sensibilitats, i amb representació als principals mitjans de comunicació valencians'.

La nota de rebuig a les declaracions de Rus lamenta a més que la Diputació de València no es dediqui 'a protegir les lleis i emparar els ciutadans, no només a incomplir-les, si no també a assetjar a persones i col·lectius que no s’ajusten al seu pensament'.

Per aquests motius, la Unió de Periodistes avança que durà al Síndic de Greuges la censura de les fotos del Gürtel, que considera 'un atac a un dels pilars essencials de la democràcia' i demana implicació a la Generalitat Valenciana tot exposant que 'cap govern pot tolerar que hi haja institucions o càrrecs públics, siguen del partit que siguen, intenten controlar la premsa'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Jordi(SC) fletxa guarnerius@telefonica.net
26 de març de 2010, 11.10 h

És vist i demostrat que com més xoriço siguis i més fill de puta, mai tan ben dit, en aquest país que se'n diu ecs-panya, més vots aconseguen els polítics i més desfalcs i corruptel·les poden efectuar amb total impunitat. I el més sorprenent és que, aquests polítics s'emplenen la boca de CEMOCRÀCIA. Buuufff, quin fàstic. Hi ha una dita que una poma podrida en un cistell, podreix totes les altres. Això ho dic en relació a Catalunya, on si no ens posem dempeus d'una punyetera vegad... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jordi-80 fletxa València
26 de març de 2010, 07.06 h

Cal que la societat civil i sectors professionals es mobilitzen i reaccionen contra la dictadura de Camps. Però també cal que no regalen les seues simpaties i afinitats a un grup com la sucursal valenciana del PSOE. Han de saber que a la majoria d'eixe aparell polític li interessa que el PP governe al País Valencià per evitar maldecaps a Zapatero i tindre un altre front nacionalista. Vehiculant políticament de forma eficaç aquestes reivindicacions farem molt.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.