directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 23:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Govern presenta un recurs al Tribunal Constitucional espanyol per la invasió competencial del FROB

Després de veure fracassar la via del diàleg · El Fons deixa a mans del govern espanyol les competències en fusions de caixes

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La Generalitat de Catalunya s'ha decidit finalment a presentar un recurs davant el Tribunal Constitucional espanyol (TC) per la invasió de competències que suposa el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB). Després d'intentar resoldre el conflicte per la via del diàleg, l'executiu ha hagut de recórrer finalment al Constitucional espanyol perquè el govern espanyol corregeixi la invasió competencial. El Govern no està d'acord amb l'article 8 del text, que considera que l'informe de les comunitats autònomes sobre les fusions o unions de caixes no és vinculant. L'executiu català no està en contra del FROB -segons han assenyalat a l'ACN fonts d'Economia i Finances- però discrepa del pobre paper que el govern espanyol reserva a la Generalitat en el procés de reestructuració de les entitats d'estalvi.

La decisió de la Generalitat de recórrer al TC espanyol coincideix amb la data límit que les administracions autonòmiques tenien per presentar els recursos. A més de Catalunya, han presentat recurs Extremadura, Galícia i la Comunidat de Madrid.

El Consell Consultiu ja havia conclòs el passat 4 d'agost que el FROB infringia l'Estatut. Segons el dictamen, el decret llei aprovat pel govern espanyol era contrari a l'Estatut perquè anul·lava el dret de veto de les comunitats autònomes en cas de creació o fusió de caixes d'estalvi intervingudes pel Banc d'Espanya. El Consell de Govern havia acordar el 21 de juliol passat de demanar aquest dictamen per saber si el FROB vulnerava competències de la Generalitat.

Des del Departament d'Economia i Finances asseguren que la Generalitat només està en desacord amb l'article 8 del FROB, i assenyalen que la creació d'aquest fons ha estat molt beneficiós per garantir la viabilitat i la fortalesa de les caixes d'estalvi catalanes que han decidit iniciar processos de fusió, com són Caixa Catalunya amb Caixa Manresa i Caixa Tarragona, i Caixa Sabadell amb Caixa Terrassa i Caixa Manlleu.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Quim fletxa PPCC.
27 de març de 2010, 21.16 h

Tenir un estat propi és una necessitat de primer ordre. Quantes proves més necessitareu?. Visca Catalunya Lliure!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
26 de març de 2010, 22.22 h

Piulamèntaris catalans , prou de perdre el temps mentre la NACIÓ catalana s´està enfonçant irreversiblement.ciu i erc = 69 diputats ,proclameu la independència: per necesitat i per dignitat de tots els que vivim i estimém la nostre terra i no volem altrè cosa que salvar´le per nosaltres i pels nostres fills.el poble no perdonara la traició a la nostre NACIÓ. VISCA CATALUNYA LLIURÈ!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.