directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 05:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas afirma que 'ara no toca' parlar de vegueries

Aposta per invertir els esforços en economia, serveis socials i infraestructures

Comentaris 24  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president de Convergència i Unió (CiU), Artur Mas, considera que el debat sobre les vegueries no és ara mateix un tema prioritari per a Catalunya. 'Parlar de vegueries vol dir confrontar els territoris' ha dit, fet que considera que va quedar palès aquest divendres amb el debat al Parlament. 'La gent té la sensació que les vegueries vol dir més administració, que significa papers, més tràmits, més empleats públics i a la llarga més impostos' ha afegit. 'Això ens cal ara com a país? Jo dic clarament no' ha constatat Mas, qui ha enumerat altres qüestions com l'economia, els serveis socials o les infraestructures. Ho ha dit aquest dissabte al migdia en una visita al Mercat del Ram de Vic.

Artur Mas, ciu, cdc, mercat del ram
El líder de CiU, Artur Mas.

Comparteix
   


Etiquetes
Artur Mas també ha denunciat la manca de 'cohesió interna' entre els membres del tripartit en àmbits com les infraestructures i ha posat com a exemple les postures a favor i en contra de la línia de Molt Alta Tensió (MAT). 'S'ha de fer una aposta per les infraestructures, per una Catalunya hiperconnectada' ha comentat el líder de CiU.

Ha reconegut, però, que en un futur immediat 'no hi haurà gaires diners', però això no treu de posar les infraestructures al capdamunt de la llista. 'Ens cal una Catalunya hiperconnectada internament, amb l'estat espanyol, amb Europa i el món', ha insistit. També ha recordat casos com el recent traspàs de rodalies, on considera que s'ha fet 'sense trens', 'sense vies' i 'sense estacions'. 'No es noten les millores que s'haurien de començar a millorar' ha afirmat. Pel que fa a la manca de cohesió interna entre els socis de Govern, el cap de la oposició ha fet menció que 'els dies de les nevades es van tirar els plats pel cap per la línia de molt alta tensió'.

Sobre el debat de les vegueries, el president de CiU ho ha qualificat 'cromos que es canvien dintre el tripartit'. 'Per als socialistes l'àrea metropolitana, per Esquerra les vegueries' ha raonat 'i mentrestant el país està pendent d'altres coses' ha afegit. Artur Mas també ha fet constar el malestar d'alcaldes socialistes que s'oposen a la proposta del Govern i fins i tot, del Síndic d'Aran. I ha seguit enumerant: 'al Solsonès problemes, a la Cerdanya problemes, entre Reus i Tarragona problemes' ha comentat. 'Per tot això, CiU diu que ara no cal, que ja ho farem quan haguem sortit de la situació de dificultats econòmiques, quan la gent torni a tenir feina i la gent es guanyi la vida' ha conclòs.

Propostes anticrisi

Artur Mas ha fet constar que CiU va fracassar, per la oposició de socialistes i populars, de fer un 'gran pacte d'Estat' per a què 'independentment de qui governi se sàpiga el full de ruta'. 'Ara som al punt dels acords puntuals' ha constatat 'perquè no tenim cap compromís amb el govern central', ha continuat. Entre les recents propostes favorables –fetes a instàncies de CiU- hi ha una llei per escurçar els terminis de pagament 'que no sigui de 120 o 150 dies, sinó de 30 o 60 com es fa als altres països de la UE' ha explicat. També ha fet menció de la possibilitat que l'ICO pugui donar crèdits a la petita i mitjana empresa i als autònoms 'sense passar pels bancs i les caixes'. 'Però veurem en què queda' ha considerat.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#24
29 de març de 2010, 07.54 h

La llei de Vegueries és una llei bona per a les comarques i per a l´area metropolitana de Barcelona ja que les espanyoles provincies en què els espanyols van estripar el país fa 150 anys són administracions massa antigues i que estan lluny de la gent. La Vegueria que de mica en mica s´anirà posant en funció donarà millor estructura al país i anirà bé per a què el país funcioni millor. Només una queixa: a la vegueria de Girona perquè carai no li poseu de nom Pirineus Orientals? A... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
ERC=PSC fletxa Barcelona
28 de març de 2010, 22.06 h

Sra toca un president que no sigui español, ni anti-català, ni d'esquerretes que tot ho espatlleu i no sabeu gestionar res, com les nevades, els incemdis, les manifestacions, el trànsit i l'economia. Fora els repressors sovietics de la Generalitat!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Jaume fletxa Sitges
28 de març de 2010, 21.42 h

quan toca? sr.Mas no enganyi a la ciutadania, vostés només volen el poder, només volen tornar els seus 1.500 amics, només volen fer creure que vostés sí que són catalans.......fa anys que Catalunya hauria de tenir llei electoral, hauria de tenir una divisió territorial d'acord amb el que vol el territori, hauria de tenir el concert econòmic.......vostès van tenir 23 anys per fer alguna d'aquestes coses i que van fer?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Jordi-80 fletxa València
28 de març de 2010, 21.18 h

Hahahaha!! Ara que ho veig em farte de riure XDDDD. Des de quan un tio de València diu "tinguessis", eh Manuel?? Hahahahahaa Quin owned més directe, convergents!!! Vos hem pillat in fraganti, intoxicadors hahahahaha. Madí, dilluns dones una classe de flexió verbal valenciana als teus trolls, que no s'estan guanyant el sou XDDDDD


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
28 de març de 2010, 21.17 h

Montse. No em cal anar a València a passejar-me per respirar odi contra Catalunya, ho puc fer a molts llocs del principat on es concentra la immigració dels 60 a on els polítics locals s´han estimat més organitzats feries i sevillanes en comptes d´explicar-los la realitat del nostre país a canvi del vot fàcil sentimental encara que això signifiqués covar l´odi i l´animadversió contra el poble d´ acollida. El que passa a València és el mateix amb matisos diferents, però això no ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Jordi-80 fletxa València
28 de març de 2010, 21.14 h

Quim, no cal ni molestar-se per la intoxicació que tenim per ací, ja que sabem d'on ve i quins interessos tenen. A més, el tio eixe ni serà de València, si no què collons fa llegint aquest diari? Deixa'ls que ens mostren el seu patetisme a diari i que ens recorden que anem pel bon camí. Ara volen enfrontar als de València i als de Barcelona. Només els importen els seus privilegis, i si cal que el país pete el faran petar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Montse fletxa Barcelona
28 de març de 2010, 20.57 h

Quim passejat una mica per València i veuràs el carinyo que ens tenen valencians que s'estimen la seva terra com nosaltres ens estimem la nostra, que parlen valencià i que són del València o del Vilarreal o del Llevant i no del Barça. Cada vegada que un català diu alguna cosa de València ells es poden d'ungles. No importa quin és el motiu però ells ho veuen com imperialisme català. Es així i anar en contra és ficar-nos enemics i entorpir el seu propi procés que ha de ser transvers... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Quim fletxa PPCC.
28 de març de 2010, 20.52 h

Els valencians que diuen que no volen imperialisme català com a mínim una mica babaus si que sou. Sinó sabeu distingir el que és imperialisme i quines les vostres arrels potser que us ho feu mirar. Continueu així que aviat el veritable imperialisme espanyol=castellà us haurà transformat de simple comunitat de veïns valenciana a levante-la mancha i no us tindreu que inventar i mantenir que català i valencià són llengües diferents perquè l´únic idioma que es parlarà a levante-la ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Manuel fletxa València
28 de març de 2010, 19.59 h

Al comentarista que no respecte els valencians que no volem imperialismne català, que no vull ni dir el seu nom de vergonya que em fa que siga valencià... si és que ho és. El teu llenguatge vulgar i violent és un insult als valencians. jo també he vist perquè me l'ha guardat una companya que ens has dit subnormals. Si tinguessis el que s'ha de tenir ens ho diries a la cara ací a València. Covard!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Mayor Oreja y Rivera fletxa Europa y Sarrià
28 de març de 2010, 19.57 h

Muy bien Sr Mas, este es el camino, hablmeos de crisis y del paro y no de obsessiones nacionalistas como las veguerias o la ley del cine.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.