directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 04:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

30.000 assistents al primer cap de setmana de Trobades per la llengua d'Escola Valenciana

Els organitzadors lamenten l'absència del conseller d'Educació, Alejandro Font de Mora: 'Ha faltat al respecte a les escoles del seu poble'

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Més de 30.000 persones han assistit a les trobades que organitza la federació Escola Valenciana des de fa 25 anys, segons informa l'entitat. Dissabte, unes 12.000 persones van acudir a la trobada de la Vall d'Albaida, celebrada a Alfarrasí, mentre que 20.000 van assistir diumenge a la trobada de les comarques de la Plana Alta i la Plana Baixa, celebrada a Vila-real. Els organitzadors lamenten l'absència del conseller d'Educació, Alejandro Font de Mora, de qui diuen 'ha faltat al respecte a les escoles del seu poble', assegura el president Diego Gómez. La federació d'associacions per la llengua manifesta que mantenia l'esperança que assistís a la Trobada de Vila-real, d'on és originari.
Xavier Mariscal, Escola Valenciana, Trobades
Comparteix
   

Escola Valenciana qualifica de 'suport aclaparador' l'assistència a aquestes primeres trobades de l'any, en les quals, i com és tradicional, els centres d'ensenyament en valencià han organitzat tallers i activitats de tot tipus per als assistents. El tret de sortida s'ha donat a Alfarrasí (Vall d'Albaida) on unes 12.000 persones han assistit a la festa. Aquest diumenge, a Vila-Real, 20.000 persones donaven suport a la tasca de les escoles en valencià.

Enguany, l'any del 25è aniversari de les Trobades per la Llengua, els organitzadors esperaven comptar amb la presència del conseller d'Educació de la Generalitat Valenciana, Alejandro Font de Mora, donat que una de les festes per la llengua se celebrava a la seva localitat natal, Vila-real.

La federació d'associacions per la llengua ha lamentat a través d'una nota de premsa l'absència de Font de Mora. El president de l'entitat, Diego Gómez, ha valorat la no assistència del conseller com 'radicalització ideològica en contra de la nostra llengua'.

El president d'Escola Valenciana ha manifestat la seva 'sospita' que la Conselleria d'Educació 'està preparant tot un conjunt de mesures per entrebancar el creixement de l'ensenyament en valencià, l'única que garanteix el bilingüisme i facilita la implantació del plurilingüisme'.

Gómez ha advertit que Escola Valenciana centrarà 'tots els seus eforços per mobilitzar la societat davant qualsevol atac al sistema educatiu en valencià, no aconseguiran fer-nos retrocedir 25 anys i situar-nos en el monolingüisme en castellà'.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.