directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 11:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

Els catalans d'Holanda, Suïssa, Irlanda, el Quebec i els Estats Units també es preparen per la consulta

La majoria s'afegiran a l'onada del 25A que coincideix amb el Dia Internacional de la Catalunya Exterior

Comentaris 17  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Al més d'un milió de catalans que podran votar en la propera onada de consultes sobre la independència de Catalunya, caldrà sumar-hi els catalans que per motius diversos viuen a Holanda, Suïssa, Irlanda, el Quebec on es preparen per fer una consulta el 25 d'abril. A més de sumar-se als 178 municipis que faran la consulta en aquesta onada, la data té una rellevància especial per les comunitats catalanes a l'estranger en coincidir amb el Dia Internacional de la Catalunya Exterior que se celebra el 25 d'abril. De la mateixa manera que els organitzadors de la consulta al Principat, han previst quina documentació serà necessària per acreditar el dret a vot i en alguns casos també s'ha previst un sistema de vot per correu. També s'ha constituït, tot i que encara no hi ha data per a la consulta, la comissió Els Estats Units Decideixen amb l'objectiu de poder mostrar al món des d’una gran potència mundial que 'les catalanes i els catalans volem decidir el nostre futur de manera sobirana'.
vot, correu, holanda decideix, consulta, independència
Els primers vots per correu a la consulta d'Holanda Decideix.

Comparteix
   


Etiquetes
L'organització de les consultes per part de les comunitats de catalans que viuen arreu del món va començar a gestar-se després de la primera onada de consultes del 13D. Com ja va avançar directe!cat la iniciativa va sorgir en la 'reunió en xarxa' de les Comunitats Catalanes a l'Exterior (CEE) celebrada a Viena al mes d'octubre, tot i que les persones que col·laboren en l'organització ho fan a títol individual.

S'hi sumen Irlanda i els Estats Units
A les comissions organitzadores d'Holanda, Suïssa i el Quebec, que ja van transcendir mesos enrere, s'hi sumen ara les d'Irlanda i els Estats Units. Les consultes a l'exterior es plantegen amb una doble funció: permetre el vot als catalans emigrats i fer pedagogia entre els mitjans autòctons per quan arribi la independència.

Infraestructura del vot per correu
Tenint en compte la dificultat d'organitzar una consulta amb un nombre més o menys reduït de persones amb dret de vot i disperses geogràficament les comissions organitzadores han esmerçat molts esforços en bastir un vot anticipat que pugui garantir al màxim la participació de tota la comunitat.

En els casos d'Irlanda i Holanda les persones que no puguin participar presencialment en la consulta han hagut de sol·licitar que se'ls fes arribar la documentació necessària per emetre el seu vot per correu i enviar-lo abans de la data estipulada per cada comissió perquè sigui introduït en el còmput total de vots el dia de la consulta, imitant el sistema de vot per correu que habilita l'administració electoral en unes eleccions ordinàries.

En d'altres casos, com a Suïssa, els organitzadors fan des del novembre presentacions públiques a diferents ciutats del país per tal d'acostar la consulta als catalans i catalanes de la zona i en aquest context han aprofitat per dur a terme el vot anticipat, acompanyat d'activitats lúdiques.

El 25A a Amsterdam
Totes les persones, majors de 16 anys, residents als Països Baixos i que siguin hagin nascut, viscut o siguin fills, néts o parella d'una persona nascuda a Catalunya podran participar en la consulta a Holanda. Casualment el Casal català dels Països Baixos organitza la diada de Sant Jordi el mateix dia de les consultes populars sobre la independència de Catalunya que es farà a Suïssa, Quebec i els Països Baixos.
Així, la consulta es farà enmig de llibres, roses i amb l'actuació de la Cobla La Principal d'Amsterdam. Tot plegat se celebrarà des de migdia i fins les cinc de la tarda al Museu d'Història d'Amsterdam.

El 24A a Dublín
A la consulta d'Irlanda tindran dret de vot tots els majors de 16 anys que hagin nascut 'en qualsevol indret de la nació catalana, tinguin el passaport que tinguin'. És per això que hauran de documentar el seu lloc de naixement i acreditar que estan vivint en un municipi irlandès.

La consulta presencial se celebrarà el 24 d'abril a Dublín. Tot i que l'emplaçament encara no és definitiu, el lloc prioritari per la comissió organitzadora és l'edifici emblemàtic de la GPO (General Post Office) situat a O’connell Street. A més, s'està treballant perquè es pugui dur a terme a altres punts d’Irlanda, per exemple a Galway i al Nord d'Irlanda.

Irlanda Decideix ja avança que, un cop fet el recompte, la Junta Electoral publicarà els resultats a la pàgina web i seran comunicats i enviats a tots els mitjans de comunicació d'Irlanda i de Catalunya, així com també a la Coordinadora Nacional per la Consulta i a Decidim.cat.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#17
1 d'octubre de 2010, 15.38 h

Que tal si passem de respondre a aquest infiltrat ecsapnyolista de Gavà,si veu que passen d'ell s'acabarà cansant,perquè en el fons només vol protagonisme,perquè és un ningú,nulitat com a persona,la seva petitesa fa riure,i és tant inofensiu com una cagada de colom a la jaqueta:embruta i prou.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Matilde Romagosa fletxa Hamburg/Alemanya
24 d'abril de 2010, 13.44 h

No oblideu d'esmentar que també tenim Hamburg Decideix a Alemanya. Amb la ciutat d' Essen serem la representació alemanya, com a símbol de solidaritat amb Catalunya. El dia 25 d'abril, doncs, Hamburg es vesteix de festa al local del casal català El Pont Blau. Hamburg catalana!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Miquel d'Amsterdam fletxa Barcelona-Amsterdam
2 d'abril de 2010, 09.17 h

Roger, noi, la dada que ens dones no és pas objectiva. Precisament per que no ho és volem un referèndum! Un referèndum sí que és objectiu.
Els que voten opinen. Els que no voten no diuen res per la raó que sigui. I si no opinen no es poden treure gaires conclusions del seu silenci.
Que interessa a poca gent? Centenars de milers de catalans no som poca gent. Els que no van a votar és un grup de gent que està per definir. No vol dir que els que no van a votar tots no vulguin que Catalun... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Marc Sabatés i Laporta fletxa Signes 83870 França
30 de març de 2010, 22.15 h

INDEPENDENCIA //*//
WWW.MARC-SABATES.COM


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Reagrupat fletxa Barcelona
30 de març de 2010, 21.33 h

Ignorant:; dit d´aquell que opina sense saber de què parla.
Si vols respecte, primer apren a respectar.
Si creus que això és un insult, em sembla que és més insult els 23.000 miliions d´euros que ens roben cada any i gent com tu li és igual.
Em sembla que és un insult que els españols ens hagin separat la llengua
Em sembla un insult que encara no ens hagin deixat enterrar els morts de la Guerra Civil
Em sembla insult que ens hagin pres la nostra història, pq saps que la bandera act... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
roger fletxa gavà-mar
30 de març de 2010, 19.15 h

pot ser a la primer clase d'educació t'explicaran que el fet que altres persones pensin de manera diferent a tu no és res dolent, ni són mala gent, ni ignorants, ni anticatalans, símplement tenen altres idees, a tot plegat se li denomina "democracia", i quan acavi la clase ja podras anar a cridar a la rosa diez i cremar fotos del reis, compte de no cremar-te.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
roger fletxa gavà-mar
30 de març de 2010, 19.12 h

reagrupament, fill, acostumes a dir ignorant a aquell que no pensa com tu? carai, pot ser el primer que hauries de fer és aprendre una mica d'educació i no anar insultant a la gent. ai..déu meu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
fu manchú fletxa l'ampordà del mig
30 de març de 2010, 18.55 h

si,si, jo podrí-ha votar desde l'holande o desde dien bien phu, pero em quedarè a viure allà, o sigui que mirare desde allà, jo votare i ja hus hu fereu. le phantomme de l'opera.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Anna fletxa Holanda
30 de març de 2010, 18.16 h

Anire a votar el 25A a Amsterdam. Des d'aqui agraeixo als que han organitzat la consulta. Visca Catalunya lliure, vinga que ja falta menys companys!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Lluìs Blanqué Llobet fletxa Montevideo-Uruguai
30 de març de 2010, 14.42 h

M'agradaria molt poder votar. Dieu de diferents parts del mon,mes tinc que dir que la Catalunya peregrina també està per Sud-Amèrica i molta. Necessito informaciò per votar. Si us plau podreu informar-me?


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.