directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 00:26 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Explicar l'espoli a Europa

ERC aconsella Mas que enviï Mas-Colell a Brussel·les perquè expliqui l'espoli fiscal català i demana reforçar la diplomàcia catalana

Comentaris 13  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 20 vots )
carregant Carregant

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha aconsellat al president de la Generalitat, Artur Mas, que enviï el conseller Mas-Colell a Brussel·les perquè expliqui l'espoli fiscal català 'i així puguem treure rèdit d'una possible intervenció de l'estat espanyol per part de la Unió Europea'. 'Si tenim diàleg amb Europa, el risc d'intervenció pot convertir-se en oportunitat', ha puntualitzat Rovira, que ha demanat reforçar la diplomàcia catalana a l'estranger i ha criticat el paper de l'actual delegat del govern a Brussel·les, Juan Prat. 'A fora hem de tenir autèntics ambaixadors del nostre país i no gent que parli de Catalunya com una comunitat autònoma més', ha afirmat la secretària general d'ERC.

Comparteix
   

"Demanem al Govern que no es refiï de posar certes persones amb una trajectòria no gaire clara a nivell de país en aquest moment i en aquesta delegació", ha puntualitzat Rovira, que no ha demanat clarament el cessament de Juan Prat. "Que l'executiu sigui responsable i que faci el que ha de fer", ha comentat la secretària general d'ERC, que ha insistit que la presència de Mas-Colell, "una eminència en economia", a la capital de Bèlgica "ajudaria a donar explicacions sobre la nostra situació real com a país i deixar ben clar que ens en sortiríem si poguéssim decidir sobre els nostres recursos". "Ara mateix tenim un cos diplomàtic, uns delegats de la Generalitat a l'exterior que no s'ho creuen. No pot ser que parlin de Catalunya com una comunitat autònoma més", ha criticat Rovira. 

"Cal que el Govern de Catalunya posi al capdavant de la diplomàcia catalana gent que es cregui el país i expliqui la nostra situació a Europa", ha finalitzat la secretària general d'ERC. Segons Rovira, si Catalunya no es posa a treballar per tenir diàleg directe com a país amb Europa l'amenaça d'intervenció que plana sobre l'estat espanyol "també serà una amenaça per a nosaltres". "A Catalunya significaria haver de fer més retallades en matèries tan sensibles i estructurals com la sanitat i l'educació. O també seria un cop al dret a decidir sobre els nostres impostos i els nostres recursos", ha enumerat Rovira.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#13
5 de juny de 2012, 16.48 h

Domènech de Tiana, no tinc la desgracia de conèixer-te.

Jo no m'he ficat amb tu, ara be si vols alguna cosa aquí amb tens, Tiana es una Vila petita i ens coneixem quasi tots , lo de jugar a nines , no seràs un pertorbat sexual,oi?.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Domènech fletxa Tiana
5 de juny de 2012, 12.57 h

Sempre hi ha una ovella negra, nacionalista de pa sucat amb oli a a familia. Cas d'en Jordi can farines". Jo li guanyava al futbolín i li convidava a jugar als metges amb les nenes. Encara que li tinc tota la estima és un mer barretinaire més.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
5 de juny de 2012, 12.07 h

10// Hi ha molta gent vàlida dins de CiU igual que ERC, SI, etc., la Independència te que ser transversal, es igual dreta, centre o esquerra, el que importa es una majoria a favor, cap partit u organització ens portara per si sola a assolir l'objectiu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
5 de juny de 2012, 11.52 h

#9 Estic molt d'acord amb Vós, si bé pregunto: Fins ara no s'arriba a una decisió internacionalitzada argumentant tot allò que patim els catalans de la mà dels altiplaners cavernosos ???. Si aquests grans pensadors que ens governen a Catalunya tinguessin voluntat de fer alguna cosa en aquest sentit, amb els sous que s'han auto-assignat amb els nostres impostos, ja fa temps que ho haurien d'haver iniciat. Per tant aquesta externalització del nostre expol·li, qui l'ha d'engegar ??? Per de... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
5 de juny de 2012, 11.39 h

Si volem ser Independents es absolutament necessària una política exterior agressiva i ben documentada, explicant la nostra decisió com a poble de formar part de la CEE com estat lliure, al mateix nivell que els altres països europeus.

Ara be aquesta ofensiva diplomàtica la tenen que portar intel·lectuals amb prestigi europeu i que siguin clarament patriotes Catalans.

Joan Prat, Duran LLeida i bastants dirigents de UDC quedant descartats, no es pot ser Català i espanyol al mateix temps... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
5 de juny de 2012, 11.13 h

#2 I qui farà la campanya de publicitat ??? Covardia i Ultratge ??? O el súper Durante y Lérida ???. Perquè si hagués de venir aquesta campanya de publicitat per part dels qui ens governen, podem esperar ben asseguts.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
5 de juny de 2012, 09.16 h

Aunque por supuesto no es él el responsable, lo que deberia aclarar de una vez CiU es su financiación ilegal, pero nó, van trapicheando sin aclrar nada.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Domènech fletxa Tiana
4 de juny de 2012, 23.33 h

Jo li demano que vagi a fer una conferència sobre com destruir la sanitat i la educació publica, d'això sap un niu aquest terrorista d'en Colell. Que Junqueras li porti la maleta.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Estat Català i fletxa Falange, la mateixa merda
4 de juny de 2012, 22.46 h

L'espoli principal i de llarg és el de les elis catalanes representades per CIU, PP, l'actitud servil d'ERC i de tot l'independentisme de dretes i extrema dreta de la meva terra catalana. Feixistes barretinaires, això és el cuentu de la tieta. Babaus de pa sucat amb oli. Càncer del populisme i l'etnicisme. Una bona imatge de les vostres idees serien les restes de vomit al terra del lavabo d'un tuguri.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 17
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
4 de juny de 2012, 21.50 h

Molts bons consells, crec que seria el camí correcte.


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.