Isidre Fainé en el punt de mira de l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC)
El cobrament de quasi 25milions d’euros que Fainé va percebre en deixar la direcció de La Caixa, ha estat el motiu d’una denuncia a la OAC
L’OAC ha iniciat diverses diligències per comprovar si van existir irregularitats en la percepció d’uns 25 milions d’euros per part de Fainé, quan aquest va deixar la direcció de La Caixa i va passar a presidir-la el 2007. La denúncia presentada per l'ex presidetn de Sacyr, Luís Fernando del Rivero ha posat en marxa un procediment inicial per tal d’ampliar la informació de la denúncia i decidir si tira endavant la causa, l’OAC va emetre divendres passat dos requeriments que van estar enviats a l’Agència Tributària, i a l’entitat fianacera. També es preveu que L´OAC prengui declaracions per aclarit la versemblança dels fets. El directe!cat ja va denunciar la manca de transparència de l’entitat, i va incidir en la necessitat de diferenciar la institució de qui la governa.
L’OAC ha obert aquest procediment d’avaluació previ a la investigació, per escatir la versemblança d’una denúncia sobre irregularitats en la percepció d’aquesta quantitat, el procediment inicial pretén aclarir si el president del consell d’administració de La Caixa va percebre el import denunciat en concepte de plans de pensions o altres conceptes i si aquesta percepció pot haver constituït una administració deslleial dels fons de La Caixa.Després de recollir tota la informació -requeriments i presa de declaracions-, l'OAC disposarà de 30 dies per determinar si continua amb les diligències iniciades, o si arxiva el cas per considerar la denúncia infundada. En el cas de seguir endavant amb la investigació i apreciar indicis de delicte el cas pot acabar a la Fiscalia General de l’Estat.