directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 18:56 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Govern demana a Europa que vigili Espanya

Recoder reclama a la Comissió Europea que vigili l'Estat perquè inverteixi en el corredor mediterrani

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, reclamarà a la Comissió Europea que vigili l'Estat perquè inverteixi en el corredor mediterrani. Recoder transmetrà per carta al comissari de Transports la inquietud de la Generalitat pel 'desinterès' de l'Estat en l'execució de l'obra tot i ser una actuació prioritària de la Xarxa Transeuropea de Transport. El Govern ha identificat un primer paquet d'actuacions urgents que caldria fer abans del 2015 i que costarien menys de 400 milions d'€, com són els accessos ferroviaris al Port de Barcelona, el desdoblament del tram Vandellòs-Tarragona i col·locar un tercer rail per connectar Catalunya amb Europa. Tot plegat, el mateix dia en què la ministra de Foment, Ana Pastor, ha assegurat que el corredor tindrà una partida pressupostària al pressupost del 2013

Comparteix
   

Recoder ha subratllat que la situació de les obres del corredor mediterrani està "molt lluny" de l'escenari que Europa demana per al 2030, i ho ha atribuït a la falta d'inversió de l'Estat. Per intentar donar-li la volta a això, el conseller transmetrà per carta al comissari de Transports de la CE la inquietud de la Generalitat pel "desinterès" del govern espanyol, ja que els Pressupostos Generals de l'Estat del 2012 destinen partides residuals al corredor i són generosos amb la construcció de nous trams de l'alta velocitat. 

Recoder inclourà en la missiva l'agenda catalana del corredor, que és el full de ruta del Govern que calendaritza i estableix les prioritats dels diferents projecte que formen part de l'eix mediterrani a Catalunya, prioritats que "encaixen perfectament" amb el que també vol Europa. "La UE ja ha pres una decisió que condiciona les del govern espanyol, que és incloure el corredor dins de la xarxa transeuropea. Ara el que demanem a la UE és que vetlli pel compliment de la seva decisió", ha subratllat. El conseller ha demanat a Europa que es pronunciï cada vegada que sigui necessari sobre les polítiques d'inversions ferroviàries del govern espanyol, perquè pugui orientar sobre si estan en la línia de les prioritats d'inversió de la UE. 

Ha apuntat que el govern espanyol és sobirà i pot decidir allò que vulgui fer amb el seu pressuposto, però no amb allò condicionat per recursos comunitaris, i ha recordat que la UE subvenciona entre el 20 i el 40% del corredor. 

Per facilitar la feina, el Govern ha dibuixat un paquet d'actuacions urgents i prioritàries per fer abans del 2015 i que tindrien un cost inferior als 400 MEUR: els accessos ferroviaris al Port de Barcelona, el desdoblament del tram de via entre Vandellòs i Tarrogona i col·locar un tercer rail a la via convencional començant pel traçat entre Tarragona i Castellbisbal com fórmula més ràpida i econòmica per connectar Catalunya amb Europa. Aquest tercer rail s'aplicaria a tota la via, des d'Alcanar fins a Portbou, i tindria una connexió amb Lleida que permetria que el 70% de les plantes de producció de més de 5 hectàrees de Catalunya estiguessin en l'àrea d'influència del corredor. "Això permetria que Bayer, BASF, Seat o Solvay estiguessin connectades amb Europa", ha aclarit.

Ha calculat que això suposaria menys de 400 MEUR, 182 pel tercer rail des del Port de Tarragona fins a Castellbisbal, 200 pel desdoblament de Tarragona-Vandellòs i entre 14 i 18 milions per la connexió provisional del Moll Prat de Barcelona. "És l'obra ferroviària amb un retorn econòmic més important que es pot realitzar en aquest moment a l'Estat", ha reivindicat.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
6 de juny de 2012, 09.54 h

A Andalusia, han vetat la compareixença d'en Griñan i d'en Xavez al seu parlament per a donar explicacions sobres l'escàndol econòmic de les pensions i/o PER. a Bankia, han fet més o menys el mateix, o sigui que ningú és culpable del forat negre econòmic que ens han encolomat en benefici d'uns partits polítics, precisament aquells que governen a l'estat intermitentment. El Govern dels millors, el de Catalunya és clar, diu que presentarà un recurs davant del constitucional per les ret... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Rauric fletxa La Guingueta
5 de juny de 2012, 19.31 h

Sort que a Europa no creuen els espanyols i les seves trampes, han quedat tots retratats en engany seguit del deute dels bancs i caixes. Ara cal que mirin pel corredor que si pot ser rendible.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Manelet fletxa Otawa
5 de juny de 2012, 19.06 h

Acabo de veure aquest video i encara estic alucinant!!!

http://www.youtube.com/watch?v=h6t5etBT8Lk&feature=related

INDEPENDENCIA

Cal retirar els diners de la caixa, tenen un forat negre de 300 euros, hahhahhahh


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
5 de juny de 2012, 18.46 h

Jo li diria a Europa compte amb ell Govern de la Generalitat, Palau, Abertis, participacions preferents....


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
5 de juny de 2012, 18.25 h

Molt bé pel conseller. Ara jo també li demanaria al govern de Catalunya, que vigili als del PONT AERI i als tres "CIRCULOS" de Catalunya. Potser que hi trobi molts dels mals que fan que Catalunya continuí sent espoliada any rere any per aquest estat que demana que sigui vigilat per la comissió europea.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.