directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 18:33 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Presó eludible sota fiança de 3 milions d'euros per a l'expresident Matas

Tal com demanava la fiscalia, la petició més alta de la història judicial de les Illes · Té temps fins el 7 d'abril per a pagar-los

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El jutge que instrueix el cas Palma Arena, José Castro, ha decretat presó provisional eludible sota fiança de tres milions d'euros per a l'expresident balear Jaume Matas, una quantia que ha de lliurar en un termini de 72 hores. Són 72 hores hàbils, fet que vol dir que Matas té temps per pagar fins al dimecres 7 d'abril a les 12 de la nit. El jutge ha confirmat també les mesures cautelars complementàries que demanava la fiscalia com són prohibició d'abandonar l'Estat, compareixença cada quinze dies al jutjat i la retirada del passaport. Les mesures adoptades per Castro coincideixen amb les que demanava la fiscalia divendres 26 de març, les més altes de la història judicial de les Illes.
Jaume Matas, PP, Illes Balears
Comparteix
   


Etiquetes
Les mesures cautelars contra l'expresident balear s'han donat a conèixer un dia després que hagi sol·licitat la baixa temporal del Partit Popular, una baixa que el partit va acceptar. El president del partit, Mariano Rajoy, digué ahir que acceptava la renúncia temporal de Matas, li va desitjar sort i digué que esperava que, 'si pot', Matas demostrés la seva innocència.

La fiscalia li imputa delictes de malversació de fons públics, prevaricació i blanqueig de diners que es poden traduir en una petició de 24 anys de presó. És per tot això que divendres va sol·licitar presó eludible sota una fiança de 3 milions d'euros, la més alta de la història judicial balear.

El vicesecretari general del PP a les Illes, Miquel Ramis, digué que la postura de l'expresident de donar-se de baixa temporalment de la formació popular és la millor mesura que podria prendre donada la situació judicial en la qual es troba. Considera que, d'aquesta manera, Matas podrà defensar-se millor davant la justícia i al mateix temps no perjudicarà el Partit Popular. En cas que la instrucció se sobresseís, el Partit Popular balear rebria de bon grat el retorn de l'expresident.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.