directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 23:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El govern espanyol vol boicotejar el corredor mediterrani per evitar l’enriquiment de Catalunya

Homs critica les diferències il·lògiques entre la inversió destinada al corredor mediterrani i la que es destina a l’AVE

Comentaris 10  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

A aquestes alçades, no cal ni parlar dels grans beneficis que aportarà la construcció del corredor mediterrani a Catalunya, però també a Europa. Del que sí que vol parlar el portaveu del govern, Francesc Homs, és de la inversió que preveu destinar-hi el PP. La xifra és d’11 milions d’euros, una xifra que a simple vista podria semblar satisfactòria. No ho és, però, quan se sap que el govern espanyol destina fins a 2.000 milions en l’AVE que va a Galícia, una infraestructura, no cal dir-ho, molt menys rendible.  
Segons Homs, els "contrastos" entre les dues xifres demostren "quines són les decisions i prioritats del govern espanyol". Les barbaritats en la construcció d’infraestructures per part de l’executiu central se segueixen succeint. El corredor mediterrani, una via en la que està molt interessada la Unió Europea i que aportaria una gran riquesa per a les regions costaneres i per a tot Espanya, no és una prioritat pel govern espanyol. En canvi, un AVE que vagi a Galícia i que no és rendible ni ha d’aportar cap mena de riquesa perquè es tracta de transport de passatger i no de mercaderies, segueix sent una prioritat.

Un cop més, es mostra com el govern espanyol vol evitar a qualsevol cost una infraestructura que pugui enriquir encara més Catalunya, malgrat que això enriquís inevitablement espanya per l’espoli que seguiríem patint.

Precisament avui, el president Mas es reuneix amb el president del País Valencia, el de Balears i el de Múrcia per parlar i defensar el corredor mediterrani en el Saló Internacional de la Logística. Això ho fan després que ahir, a la inauguració del mateix saló, la ministra Ana Pastor assegurés una partida pressupostària destinada al corredor mediterrani l’any que ve.

El govern, però, no es refia de l’executiu central i per això ha demanat a la Comissió Europea que supervisi el compliment del projecte i la implicació del govern espanyol. 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#10
toni fletxa terrassa
9 de juny de 2012, 03.34 h

N´hi ha alguns de vosaltres que expresseu la por d´España a invertir en Catalunya per mor que aquesta es faci independent políticament. Heu d´entendre que els diners que pugui colocar España en qualsevol infraestructura, no son pas d´ells, doncs abans ja els han expoliat convenientment del nostre País.

Un informe avalat per en Guillem López Casasnovas, diu que la quantitat total de l´expoli des l´any 1986 fins a 2010, ha estat aproximadament de 305.570 milions d´euros; més o menys... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Angel fletxa Castellbisbal
8 de juny de 2012, 08.47 h

Els diferents colors de governs espanyols no volen invertir res de res a Catalunya.
Pot ser és que veuen a venir que més tard o més d'hora ens independitzarem i per això no volen posar diners en allò que demà no controlaran.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
8 de juny de 2012, 00.50 h

Això de que 'va a Galícia' té el punt de vista espanyol. Caldria dir que va (de Galícia) a Madrid (tots els rails porten a Madrid)


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
scolanus fletxa barcelona
7 de juny de 2012, 14.33 h

750.000 parats cobrant del atur No es sufucient ma d obre per enllestir el Corredor ,les peles dumes per ,maquines ciment vias etc i segur que cuan estara acabat el atur sera el minim ,acompanynat de la INDEPENDENCIA ,un sacrifi per aixecar la NOSTRE NACIO i la moral d un poble enfonsat o es millor que esitguin miran la roja a casa ? Som un Pais petit amb decisions locals que tenen que comportar solucions estranyas.am epocas pre-belicas o no es una guerra economica lo que esta pasant ,ara els ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Rauric fletxa La Guingueta
7 de juny de 2012, 10.26 h

La sort juga al nostre favor en tenir el recolzament europeu en el corredor, però haurem d'estar atents, no sigui que vagin fent trampes com sempre.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
7 de juny de 2012, 10.21 h

Sr. Mas, ja està bé de planys, de somics i plors a tothora del dia i de cada dia. Hi ha una cosa de la qual Vós en teniu una total mancança: D'aquesta cosa, més que cosa és una virtut, se'n diu Valor, se'n diu Dignitat, se'n diu el Bé dels Catalans. Foti el cop de puny sobre la taula, engegui en Duran a Dida i escanya a fer punyetes i pensi en Catalunya. Si no ho feu així, us en hauríeu de donar vergonya de cantar l'Himne dels Segadors, perquè sap què diu la seva lletra, ho sap realm... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
J fletxa Vilajuïga
6 de juny de 2012, 18.03 h

L'objectiu del Gobern de Madrid es la "Igualdad", per avall, es a dir reduir Catalunya i la seva economia al nivell de Galicia o Extremadura, no poden acceptar una Catalunya que destaqui pel damun de les altres provincias i pugi fer sombra a Madrid.
De la mateixa manera no toleran que parlem un idioma diferent, votem partits catalans i tiguem una cultura diferent.
No en va els Españols son els inventors de la Inquisició!


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Benito Camelas fletxa Hollywood (Florida)
6 de juny de 2012, 14.20 h

Que el corredor "mediterraneo" pase por Madrid es una definicion de libro de oxymoron.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
6 de juny de 2012, 13.49 h

Els Espanyols ja actuen com si fóssim Independents ,.. quan hi actuarem nosaltres ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 33   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Benet fletxa Barcelona
6 de juny de 2012, 13.09 h

Els espanyols no són tontos i temen que algun dia Catalunya desperti i s'independitzi. De fet, creuen més ells en la possible independència de Catalunya que no pas nosaltres.

És per això que no volen invertir en cap infraestructura al nostre territori, perquè la independència els suposaria perdre'n el control. I és per això que aposten pel corredor central, una infraestructura que passi el què passi quedarà sempre en territori espanyol.


Valora aquest comentari:   votar positiu 26   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.