directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 13:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

La inspecció d’Hisenda s’acarnissa amb les Pimes i els autònoms catalans

l’Agència Tributària és molt més activa i recaptatòria a Catalunya que en lloc més de l’estat espanyol i això passa des que Hisenda “som tots”

Comentaris 21  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

Hisenda mira amb lupa les declaracions de renda d’empreses i autònoms catalans, mentre fa els ulls grossos a altres territoris de l’estat espanyol. L'any 2008, l'Agència Tributària va recaptar a Catalunya 311 milions d'euros i a Madrid, on tenen el domicili  social moltes de les grans empreses de l’estat i de l’IBEX-35, només es van recaptar 155 milions d’euros i a Andalusia, amb un milió més d’habitants aproximadament, sis vegades menys que Catalunya, 55 milions. L’acarnissament amb les petites i mitjanes empreses es tant evident que fins i tot alguns assessors fiscals recomanen els empresaris que s’ho puguin permetre traslladar el domicili social fora de Catalunya.

Comparteix
   


Etiquetes
Sempre paguem els mateixos
 
Tanmateix com si hi hagués una determinació, un objectiu clar, unes ordres a complir, hisenda fa molta feina a Catalunya. Les dades no deixen dubtes i és que, de mitjana, les actes aixecades a Catalunya representen un 17 per cent del total de l'estat, i un 21% de la recaptació. Però no només el greuge és recaptatori sinó que, segons informació del programa de RAC1 El Món, que aquests dies està duent a terme una tasca de recollida d’informació i de testimonis del greuge, també hisenda triga més a retornar els diners de els devolucions a Catalunya. De les declaracions de la renda del 2011 amb dret a devolució, a 1 de juny Madrid havia ingressat un 65 per cent de les presentades, a Andalusia un 64 per cent, mentre que a Catalunya, una de les xifres més baixes de l'Estat, només un 58. Els petits i mitjans empresaris i els emprenedors fa anys que es demanen el perquè d’aquest greuge, estan tips d’aquest escanyament tributari, que en els moment actuals exasperà.
 
 
L’opacitat de les dades  i el ministre reincident
 
La memòria anual que publica l’Agència Tributària no especifica la distribució de les inspeccions fiscals per territoris, i les dades són poc aclaridores. De fet ERC ja va alertar d’aquest greuge tributari en fer una bateria de preguntes, quan Puigcercós era diputat en solitari a Madrid, al ministre d’hisenda, que a les hores era el mateix que avui, Cristoval Montoro.  Posteriorment ERC va tornar a formular aquestes qüestions però sense resultat i ara la diputada d’ERC Teresa Jordà ha anunciat que es tornaran a demanar“És complicat obtenir aquestes dades. Les de la passada legislatura no les hem pogut obtenir. En aquest moment hem entrat les mateixes preguntes per voler saber si la tònica és la mateixa o s’agreuja”. Ha dit en una entrevista a El Món a RAC1.
 
 
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#29
Angel fletxa Castellbisbal
8 de juny de 2012, 08.41 h

Seleccions esportives, espoliació fiscal, guerra de símbols i banderes, insults des de altres comunitats, judicis pre-fabricats, lleis fets a mida, etc., etc., etc.
Que més em d'esperar que passi Sr. Mas. A que estem esperant per independitzar-nos i començar a viure com és de menester?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
7 de juny de 2012, 20.39 h

En este desgraciado país, la inspecciones o cualquier tipo de actuación contra el pueblo, siempre va hacia los mismos, es decir la pobre gente, los qaue estamos controlados, incluso las veces que podemos toser, por decir algo gráfico. ( empleados, funcionarios, autóinomos, pensionistas, miserrables, pobres, gente de mal vivir porque no pueden vivir. etc.
¿ Porqué no se controlan a los gandísimos sinvergüenzas de Chaves, Griñán, Alavedra. Millet, Montull,, Prenafeta, etc.y parytidos po... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
SPAIN IS BANKIA fletxa La llotja del Bernabeu
7 de juny de 2012, 17.20 h

A Catalunya hi ha 260 inspectors d’Hisenda més que a Madrid tot i que es detecten menys casos de frau, segons ha informat 'El món a RAC1'. En aquest sentit, s'explica que el sindicat d'inspectors d'Hisenda GESTHA hi veu una situació de desigualtat.

Entenen que hi hagi més inspectors perquè també hi ha més empreses, però els grinyola que es recapti més que a Madrid, que concentra tres vegades més grans empreses que Catalunya i són les que més defrauden.

El 70% de la evasió fis... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Pep fletxa Vallès
7 de juny de 2012, 15.50 h

#20 Vas fi, ignorant. Un inspector d'hisenda no es fica en si has pagat o no els impostos corresponents, sempre i quan hagis presentat les liquidacions en temps i forma. O no saps que pot demanar ajornaments?
Tu presentes la liquidació de IVA, retencions de IRPF, impost de societats en termini, juntament amb una solicitut d'ajornament. Si que es cert que Hisenda per sistema t'el denega. Peró tu has fet un reconeixement del deute i l'has reflectit al teu balanç. Un inspector no et pot sancion... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Rauric fletxa La Guingueta
7 de juny de 2012, 10.22 h

Que potser algú dubtava que aquesta persecució fos veritable?, això és un fet ja històric i no es nou, ve passant des de sempre, hisenda persegueix abans a Catalans que a la resta. Ho sap tothom.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
7 de juny de 2012, 05.16 h

I jo penso que no us faria cap mal una 'repassadeta' de gramàtica i d'ortografia Catalanes: fa uns mesos que costa llegir moltes de les vostres informacions donat el gran nombre d'errades i incorreccions que publiqueu...


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Jordi fletxa CATALUNYA
6 de juny de 2012, 23.53 h

#21 Jo crec que si baixèssim una mica més cap el califat espanyol de blavència haurien de doblar el nombre de places d'inspectors,però que t'haig d'explicar que no sàpigues,mitjacerilla.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Jordi fletxa CATALUNYA
6 de juny de 2012, 23.51 h

#20 Has mirat de medicar-te mitjacerilla?,el teu desordre d'escriptura és preocupant...encara tindràs alguna cosa i ens deixaràs sense mascota...ara que t'haviem agafat "carinyu".....


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.