directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 04:32 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Comunicació doble fletxa

Els poders fàctics coaccionen més que mai els mitjans de comunicació

Els periodistes Ariadna Oltra, David Bassa i Alfons Torrents han reflexionat sobre el periodisme en temps de crisi en una xerrada-debat que s'ha fet a Granollers

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

Sota el títol "El periodisme local i l'endemà de la crisi" en el marc de les Jornades de Portes Obertes de Roca Umbert, David Bassa, president del Grup de Periodistes Ramon Barnils, ha assegurat que "Estem vivint el pitjor moment del periodisme", els poders fàctics coaccionen més que mai els mitjans de comunicació a causa de la crisi, i que per això és necessari ser "periodistes crítics, independents i rigorosos". Per Ariadna Oltra, presentadora d'Els Matins de TV3, cal que els periodistes no deixin mai de preguntar.
 
 


Comparteix
   


Etiquetes
A les jornades hi ha participat Ariadna Oltra i David Bassa i Ramon Torrents, del Contrapunt i el digital Ara Vallès. Bassa ha reflexionat sobre la coacció que exerceixen els poders fàctics sobre la premsa en temps de crisi, que "fan que no es publiquin segons quines informacions sobre alguns centres comercials o algunes entitats bancàries". Per això, ha afirmat que és més necessari i més difícil que mai ser periodistes "crítics, independents i rigorosos". En aquesta línia s'ha afegit Ramon Torrents, conseller delegat del Contrapunt i editor de l'Ara Vallès, que ha parlat de la importància de la credibilitat de la marca alhora de servir la informació, sobretot en el món local. Per això, ha indicat que l'endemà de la crisi quedaran les marques "líders i fortes".

La periodista i presentadora Ariadna Oltra, que va iniciar-se al món del periodisme al Canal 7 de Santa Eulàlia de Ronçana, ha defensat el periodisme local com un lloc per aprendre la professió perquè "el marge d'error més ampli". Ha subratllat que el periodisme local té "molt pocs caps de premsa i això et permet bregar". En aquest sentit, ha desitjat que els periodistes no deixin mai de preguntar "malgrat els caps de premsa".

Twitter i les xarxes socials al periodisme

El debat també ha incidit en la influència d'Internet i les xarxes socials al món del periodisme. Els tres ponents han assegurat que un twit és només una font i que, com ha dit l'Ariadna Oltra, la feina del periodista ha de perdurar per contextualitzar, relacionar i aprofundir en els temes. Ramon Torrents, en la mateixa línia, ha explicat que són els periodistes els encarregats de discernir, discriminar i analitzar la informació de les xarxes socials.

David Bassa, per la seva banda, ha assegurat que Internet obre un ventall de possibilitats en tant que és una "finestra" que els poder fàctics no poden controlar. Ha indicat que la xarxa té la virtut de ser lliure i poder actuar en contra la coacció.

El debat ha estat organitzat pel Centre Tecnològic Universitari de Granollers (CTUG), Tirabol Produccions, Aravallès i Contrapunt. Ha estat moderat pel periodista de VOTV Pere Puig.
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
Angel fletxa Castellbisbal
11 de juny de 2012, 18.17 h

Antigament hi havia una casa de discos que es deia: La voz de su amo. No us sona.
Els periodistes o conductors de programes de ràdio o Tv parlen segons els mitjans que els paguen el sou. Si algú es surt del pactat duren de Nadal a Sant Esteve com la Mónica Terribes, en Carles Francino, etc.
Hi ha temes tabú com el "no vull pagar" que empreses com "L'obra Social" que hauria de ser La Caixa, te prohibit xarrar mes del compte.
I així amb tot.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Roger fletxa Ripollet
9 de juny de 2012, 16.43 h

#7
Ja li hauria agradat al poble català de fa 300 anys viure amb els mateixos drets i llibertats que tenim els catalans actuals.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Spain is Bankia fletxa FREE CATALONIA.
9 de juny de 2012, 16.00 h

http://www.youtube.com/watch?v=XInI1aidccA&feature=fvwrel
Any 2014, Catalunya commemora 300 anys de la derrota contra les tropes de Felip V (Barcelona, 11 de Setembre de 1714) amb la conseqüent pèrdua de llibertats com a poble que sempre havia sigut lliure, aquesta data coincidirà amb eleccions electorals pel parlament de la Generalitat, l'únic organ institucional on actualment es pot proclamar la indepe... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Albert fletxa Igualada
9 de juny de 2012, 12.40 h

Després de col-laborar de manera mesella, acrítica i pilota en l'experiment repugnant de la marató per la pobresa, per legitimar les brutals retallades de CIU, on vas Ariadna i companyia donant lliçons? El que faltava per llegir.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
BANKIA ES ESPAÑA fletxa Madrid (Capital del protectorat del regne del MARROC)
9 de juny de 2012, 12.31 h

jajajajajajaaaaaaaaaaaa...........................


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
SPAIN IS BANKIA fletxa La llotja del Bernabeu
9 de juny de 2012, 12.24 h

En Josep Mas, director de l'edició del 9NOU del Vallès Oriental no hi era? Vaja, no el devíen convidar a dinar ni a sopar. Potser per aixó el 9NOU del Vallès Oriental dona la notícia mitjançant l'ACN. Ni tant sols ho va cobrir un redactor pròpi.
La premsa comarcal té un problema molt gros que es diu connivència política.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
joan fletxa tarragona
9 de juny de 2012, 12.17 h

I tant que coacionen.Veieu els impediments que els mitjans de dreta posen a la paricipació a través d´Internet.Després que la gent que participa als mitjans,pot semblar independent; ho pot ser però dins del sistema.Tracteu de posar cullerada a Tv3,ràdio pública.¿No us heu adonat de que només parlen aquells que troben la tertúlia meravellosa?Demà a França voten per a escollir els diputats,on tots els polítics s´han de mullar,no com aquí.Els ministres fa poc nomenats perdran el seu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
www.helpcatalonia.cat fletxa Free Catalonia
9 de juny de 2012, 09.48 h

http://www.youtube.com/watch?v=65dkCds920I&feature=related
SPAIN'S SECRET CONFLICT
Documental encarregat per internacionalitzar el cas català. Una obra molt pedagògica que permet difondre el conflicte català arreu del món. Subtítols en català.

FREEDOM FOR CATALONIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.