directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 23:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Les JERC a les Illes demana a les autoritats que aturin els actes de vassallatge a la família reial espanyola

Els suggereixen que es cerquin un altre destí de vacances

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Després de l’arribada a Mallorca dels reis d’Espanya, les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) exigeixen a les autoritats que no continuïn amb la política de vassallatge i sotmetiment a una família que sempre ha resultat nefasta pels interessos del Països Catalans.
rei juan carlos juan carles iot fortuna reial rey casa
Comparteix
   


Etiquetes
Per a Andreu Oliver, portaveu de les JERC a les Illes Balears, “els nous governants d’aquestes illes no poden seguir ignorant la nostra història” ja que ha afirmat “els borbons varen cremar Xàtiva el 1707 i ens imposaren el decret de Nova Planta el 1715” mentre que l’actual rei, “en comptes de demanar perdó abans de visitar el nostre poble, diu que nunca se le obligó a nadie a hablar en castellano”.

Des de les JERC esperen que no es tornin a produir fets tan lamentables com el protagonitzat per Catalina Cirer demanant perdó al monarca espanyol per l’estat de Ciutat, mentre eren els seus habitants els qui en patien les conseqüències. Així mateix, exigeixen la immediata restitució del patrimoni mallorquí com és Marivent.

Andreu Oliver ha afirmat “un govern d’esquerres no pot defensar un anacronisme com la monarquia” que presenta una figura “que no es pot elegir ni criticar, talment com qualsevol dictador”.

Així mateix, les JERC condemnen qualsevol alteració que la visita dels Borbons suposi en la vida dels mallorquins i mallorquines, així com qualsevol augment de la repressió lligada a callar la dissidència envers la monarquia espanyola. Per Andreu Oliver “és intolerable que els qui vivim aquí tot l’any haguem de patir molèsties per uns que venen unes setmanes”, i ha assegurat que “si Mallorca, amb tota la seva població inclosa, no es prou bona pels Borbons, estarem encantats de que cerquin un altre destí de vacances”.





COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.