directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 23:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Govern aprovarà dimarts el posicionament de Catalunya respecte del Tractat Europeu

Reivindicaran el paper de les regions en la construcció europea

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president de la Generalitat, José Montilla, ha anunciat aquest dijous que el Govern aprovarà dimarts vinent, en la reunió del Consell de Govern, un document sobre el posicionament de Catalunya respecte del Tractat Europeu perquè l'executiu de l'estat el tingui en consideració. Montilla ho ha explicat després de reunir-se amb el president de la República de Portugal, Aníbal Cavaco Silva, en el que ha estat el seu primer acte del viatge institucional que està duent a terme a aquest país.
Després que en la darrera reunió de la comissió bilateral estat-Generalitat ja es va obrir una subcomissió d'Afers Europeus en què l'executiu de Zapatero va explicar la seva postura en relació al Tractat, ara és el torn del Govern per posicionar-s'hi. El document reivindica el principi de subsidiarietat en relació a les competències de les administracions i el paper de les regions en l'àmbit de la Unió Europea, segons ha avançat avui el president Montilla. La principal finalitat és que el Consell de les Regions amb poder legislatiu (REGLET), del qual en aquests moments Catalunya n'exerceix la presidència, pugui veure reforçat el seu paper en el marc de la Unió Europea.

Un cop el Govern aprovi aquest document, dimarts vinent, el lliurarà al secretari d'estat d'Afers Europeus, Alberto Navarro, en una trobada que mantindran els pròxims dies a Barcelona. D'acord amb el que estableix l'article 185 de l'Estatut, l'executiu català pot participar en el procés de consulta sobre el Tractat, mentre aquest s'elabora. El president de la Generalitat confia que el govern de Zapatero atendrà les demandes de Catalunya en aquest sentit, però, en canvi, veu més complicat que altres dirigents europeus hi estiguin d'acord.

Montilla ha informat avui sobre aquesta qüestió després de reunir-se amb el president de la República de Portugal al Palau Belem, a Lisboa. La trobada, que ha durat poc més de mitja hora, ha servit per traslladar a Cavaco Silva l'opinió de Catalunya en relació al Tractat precisament, tenint en compte, a més, que, en aquests moments, Portugal exerceix la presidència de torn de la Unió Europea.

Montilla també hi ha constatat que les relacions entre els dos països, en els àmbits del comerç, l'economia i la cultura, continuen sent 'molt positives i importants' i ha comentat els aspectes coincidents entre Catalunya i Portugal per avançar també junts en matèria de recerca i innovació. El president ha comentat que la reunió ha estat 'cordial i profitosa', i ha servit també per convidar Cavaco Silva a visitar Catalunya 'quan la seva agenda li ho permeti'.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.