directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 12:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

PSC, CCOO i UGT d’esquena a l’espoli fiscal

Els socialistes donen suport a la iniciativa de CCOO i UGT de fer una consulta sobre les retallades sense esmentar l’espoli fiscal

Comentaris 39  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 17 vots )
carregant Carregant

Malgrat que el passat més de gener en una reunió amb ERC, els dos sindicats es van comprometre a incloure en la consulta el concepte de dèficit fiscal, segons consta a les hemeroteques, a l’hora de la veritat han girat l’esquena a l’espoli fiscal que principalment pateixen els treballadors i les classes populars. La pressió del PSC i les matrius espanyoles dels dos sindicats han tombat qualsevol referència a les veritables retallades que pateixen els ciutadans d’aquest país, és veu que el fet que marxin 16.000 milions d’euros cada any a Espanya i no tornin no és suficient per moure les consciencies socials dels sindicats majoritaris  i del PSC.

Font: Núria Bosch i Maria Espasa (2012) Universitat de Barcelona
Font: Núria Bosch i Maria Espasa (2012) Universitat de Barcelona

Comparteix
   

Un brindis al sol, una pregunta hipòcrita

Els secretaris generals d'UGT i CCOO de Catalunya, Josep Maria Álvarez i Joan Carles Gallego, han avançat que el proper dia 18 de juny registraran al Parlament de Catalunya la petició formal que els ha de permetre iniciar el procés previ a la consulta popular sobre les retallades que volen promoure. La pregunta "Creu que l'acció del Govern de Catalunya hauria de donar prioritat a les polítiques d'educació, sanitat i benestar social per garantir aquests drets bàsics i complir amb l'Estatut?" una pregunta que no aporta solucions, un brindis al sol que tant sols serveix per practicar l’auto engany entre els que contemplen  la crisi des de la barrera i viuen sense patir la crisi.

Socialistes, CCOO i UGT  a favor del concert econòmic a Euskadi i Navarra i en contra a Catalunya

Com és possible que neguin el dret a Catalunya a tenir un model de finançament con el concert econòmic mentre permeten i lluiten pel mateix al País Basc? Quant resulta que el model basc és clau per evitar les retallades, és clau per plantar-se davant els decrets de retallades a Madrid. Es pot entendre d’un PSC que encara busca la seva veritable anima, però és incomprensible l’actitud dels dos sindicats d’amagar el cap sota l’ala i convocar una consulta que no aporta rés per evitar les retallades, un cop més la seva dependència de les seves matrius centrals els  ha fet una mala passada.

Socialistes, CCOO i UGT ho saben, sense concert econòmic no és possible l’estat del benestar

Les dades econòmiques deixen amb el cul a l’aire als promotors d’aquesta iniciativa i als que li donen suport, a Euskadi i Navarra la meitat d’atur que a Catalunya, un estat del benestar que no pateix la crisi, un model econòmic de suport als emprenedors i a la petita i mitjana empresa que ja voldríem a casa nostra, unes caixes d’estalvis que han aguantat el ferotge atac del Govern Espanyol de torn per carregar-se el model. Malgrat totes aquestes veritats, Socialistes, CCOO i UGT donen  l’esquena als ciutadans que pateixen la crisi.

CCOO i UGT passen dels qui lluiten contra retallades i alhora contra espoli. Han de rectificar!

Ho diu molt clar, el diputat republicà Joan Tarda, persona compromesa amb les classes populars, que insta en aquest article al seu bloc als sindicats a rectificar. Entre altres coses diu que “per garantir el teixit industrial, la cohesió social, la igualtat d'oportunitats i la reactivació econòmica”, la qual cosa obliga a tenir present l'espoli fiscal que pateix el país per part de l'Estat espanyol.”

I és pregunta, “On és la segona part de la pregunta? No hi falta res? Sí, hi manca l'espoli. Una pregunta escapçada, deliberadament escapçada, que exclou i expulsa els milers de ciutadans d'esquerres que lluitem contra el desballestament de l'estat del benestar i en contra de la regressió dels drets socials, però també en contra d'un Estat espanyol que ens ofega econòmicament.”





COMENTARIS fletxa taronja

item
#40
13 de juny de 2012, 14.49 h

Agrairia a directe.cat que, per tal d'evitar malentesos, arreglessin la web de manera que quan en un comentari sobre un comentari previ hom apunta al nombre indicatiu del comentari previ surti el comentari correcte. Exemple: Comentari #38 sobre el #25 Biel Barcelona, de fet, però, quan s'apunta sobre el #25 es mostra «Sinuhé #25 ···» que és el #26!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
13 de juny de 2012, 09.04 h

#31 Acertado.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
12 de juny de 2012, 18.24 h

#25 Es necessita ser molt curt i ignorant o molt malintencionat o les dues coses per dir aquesta bajanada. No deus haver vist el mon per un forat, o ho dius per tocar la pera, o t'agrada ser un torracollons? Això que dius de la «gent que no sap el que és una dutxa...puajjjjjj!!!!» ho dius per la ferum del metro a les vuit del matí?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
12 de juny de 2012, 18.15 h

#14 No confonguis tots els habitants de Barcelona amb quatre poca-soltes segurament pagats per enredar la troca. Són els que hi estan en contra, saben que són minoritaris, estant veient que perden i això els posa en plan cretí.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
12 de juny de 2012, 15.43 h

#34 Naah, ja hi visc, a Barcelona, i no n'hi ha per tant, fixa't que fins i tot et deixen viure a tu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
12 de juny de 2012, 15.33 h

#32

ESOS PAISES DE QUE TU HABLAS NO EXISTEN.

SOLO EN TU IMAGINACION DELIRANTE


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
Biel fletxa Barcelona
12 de juny de 2012, 14.43 h

#26 Veus com els de la Catalunya profunda esteu per civilitzar? Veiog que us agrada la zoofilia. Aquí , a ciutat, no fem aquestes coses de pagesos. Vosltres ho veieu normal ja que les voestres dones due bigoti i es diferencien massa dels animalons que teniu... jajajajaja!!!

Et convido a vindre a Barcelona, ciutat moderna, cosmopolita, et convido a vindre al segle XXI.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
12 de juny de 2012, 13.54 h

#30 Menjat la bandera per dinar ultraconvergent.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
Cesc fletxa València
12 de juny de 2012, 13.53 h

Països Catalans, heu de parlar de Països Catalans si parleu d'espoliació fiscal, ja q al País Valencià és un 6'3% i a les Illes un 14% del PIB. No sigueu tan regionalistes!

Independència dels Països Catalans i comunisme!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
12 de juny de 2012, 13.53 h

#24 Lluís no és nacionalisme no? Hahahaha, què us penseu que alguns vam nèixer ahir o què???. Tampoc sóm tan tontos com per ser instrument de la dreta catalana i la seva aventura "independentista". El conte de la tieta per legitimar les seves retallades. És clar que l'estat central no ha invertit prou a Catalunya. Però ni això justifica cap retallada, ni encara menys és comparable tant a les retallades de CIU-PP, com al context internacional de concentració de poders, en un món cada... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.