directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 07:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Tots els partits menys el PP aposten per la reconversió de la Diputació de Barcelona en una vegueria

Celestino Corbacho continuarà presidint la institució

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Celestino Corbacho (PSC) ha revalidat aquest migdia el seu càrrec com a president de la Diputació de Barcelona amb el suport dels seus socis de tripartit, ERC i ICV, i els vots a favor de CIU. En el seu discurs d'investidura ha destacat la importància del desplegament de l'Estatut ja que 'reconeix l'autonomia dels governs locals'. Tots els partits, excepte el PP, donen suport a la iniciativa de reconvertir la Diputació en una vegueria. Corbacho ha explicat que els Consells de Vegueria 'assumeixen el paper intermedi que avui exerceixen les diputacions'. El nou cartipàs inclou una nova vicepresidència de CiU, fet 'inadmissible' pel candidat del Partit Popular, Xavier Garcia Albiol.
diputació barcelona rambla edifici
La seu de la Diputació de Barcelona, a la Rambla de Catalunya

Comparteix
   


Etiquetes
La presa de possessió de Celestino Corbacho a la Diputació de Barcelona ha estat marcada per els 'canvis' que es plantegen a la institució amb el desplegament del nou Estatut. El nou president ha rebut els vots dels seus socis, ICV i ERC, i també de CiU. L'altre candidat, Xavier Garcia-Albiol, del Partit Popular, ha rebut els vots dels seus quatre representats. El debat sobre el futur de la Diputació ha estat marcat per la possible substitució en una vegueria, fet que han donat suport tots els partits excepte el Partit Popular ja que considera que la divisió actual en províncies 'és útil'.

El portaveu de CiU, Joan Carles Garcia, ha explicat que la nova etapa de la Diputació 'no serà de continuïtat, sinó de canvi'. En el nou cartipàs, l'actual alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, encapçalarà una vice-presidència, fet 'innadmissible' segons Garcia-Albiol.

En el discurs d'investidura, Corbacho ha destacat que la nova realitat jurídica i institucional de Catalunya 'permetrà respondre de manera més eficaç els reptes plantejats'. El president ha afegit que el nou Estatut 'reconeix l'autonomia dels governs locals', i que a més, 's'extendrà en els governs locals intermedis'. Corbacho ha afegit que 'la futura creació de les vegueries assumiran aquest paper que avui exerceixen les diputacions'.

Posteriorment s'ha aprovat el nou cartipàs que, tot i no tenir grans canvis, destaca la creació de dues noves vicepresidències, una d'elles de CiU. De les dotze grans àrees, Antoni Fogué (PSC) renova el seu càrrec a Coordinació i Govern Local; Infraestructures, Urbanisme i Habitatge estarà en mans d'Anna Hernández (PSC), fins ara la portava Jordi Labòria; Esports estarà coordinada per Josep Monràs (PSC), Salut Pública i Consum estarà al càrrec de Dolores Gómez d'ICV; Igualtat i Ciutadania renova la socialista Imma Moraleda; Benestar Social deixa el càrrec Katy Carreras i s'incorpora Montserrat Ballarín (PSC); José Manuel González (PSC) portarà Cultura; Maria Carme Garcia (ICV), Educació; Josep Mayoral renova el càrrec de l'àera d'Espais Naturals; Joan Antoni Barón (PSC), Medi Ambient. Desenvolupament Econòmic, Teo Romero (PSC) i Comerç, encapçalat per Xavier Florensa.

Pel que fa a les delegacions, Manuel Bustos continuarà com a president adjunt a Presidència; Política de Cooperació al Desenvolupament a mans de Jordi Labòria, Xavier Amor, Participació Ciutadana; Rafael Roig encapçalarà Turisme; Carme Garcia Cultura Popular i Tradicional i Carles Ruiz, Societat del Coneixement. Totes les delegacions estan a càrrec de membres del Partit Socialista.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.