directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 13:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

El Govern amaga el conflicte social per l’Eurovegas

La política de fets consumats del Govern amaga l’oposició social contra Eurovegas que és transversal i abarca diferents àmbits

Comentaris 29  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

El Govern de la Generalitat viu aliè al rebuig cap el macroprojecte d'una bona part de la societat catalana i amaga el conflicte que podria posar en risc que l’Eurovegas vingui a Catalunya. El rebuig social cap l'Eurovegas és transversal i va des de l’àmbit territorial, al món de l’ecologisme, i el del pensament econòmic, fins al sector del turisme -el principal digital de turisme es plateja si cal fer invents quan el model de turisme ja funciona-. En una enquesta encarregada i publicada per la Vanguardia, les dades obtingudes expresen que no hi ha una majoria clara a favor del projecte, per la qual cosa en el cas que Adelson acabi triant Catalunya per situar el macrocomplex, el conflicte estarà servit.
La plataforma en acció

La Plataforma Aturem Eurovegas ha convocat per aquest diumenge a els 19h una concentració a la Plaça St. Jaume sota el lema 'Diguem no a Eurovegas', Segons l'enquesta de La Vanguardia, l’opinió pública està dividida gairebé a parts iguals entre qui vol Eurovegas i qui no ho vol. Però el que quedava ben clar és que qui més s’hi oposa són els municipis que es troben al voltant de Barcelona i del Prat, que són els que es veuran més afectats per la construcció del complex i el tipus de turisme que portarà.

L’oposició del sector turístic

El model turístic que preveu importar l’Eurovegas xoca frontalment amb el model turístic català. Per aquest motiu, fins i tot part del sector turístic és contrari a la instal·lació del complex a Barcelona.  En un article a Comunicatur, Marcel Forns, director general de GEBTA Espanaya - una l'organització de referència en viatges d'empresa en el mercat espanyol i el primer grup empresarial en termes de facturació de viatges corporatius- assegura que “no és cap secret, que en els darrers anys, el nombre de congressos, en general ha davallat, de la mateixa manera que han davallat el nombre mig de congressistes.”, i es demana “ Què passarà quan l’oferta hotelera de la ciutat creixi un 54% per sobre del seu volum actual com a conseqüència dels nous establiments del complex d’Eurovegas? Som capaços de fer créixer la demanda en les mateixes proporcions? “ . Segon Forns Eurovegas no és ni una cadena hotelera ni un mer complex, sinó que és gairebé una destinació turística i la qüestió és si “pot un projecte de les dimensions d’Eurovegas acabar transformant el posicionament i la imatge de la marca Barcelona? En quina mesura? 
 

Mas-Colell guarda silenci

En declaracions aquest matí a RAC1, el titular d’Economia, Andreu Mas-Colell, s’ha negat a parlar sobre el tema d’Eurovegas. Després que Antena 3 digués aquest matí que el magnat dels casinos Sheldon Adelson ja s’havia decidit per Barcelona, Mas-Colell s’ha limitat a dir que això no és cert i que encara no està decidida la ubicació del complex.

A més, ha afegit que no dirà absolutament res fins que la decisió "no sigui definitiva". Una postura que cal veure fins a quin punt és encertada perquè una inversió d’aquestes magnituds s’ha de preveure molt abans que ens caigui al damunt, si aquest fos el cas.

Adelson ve de visita

Aquest mateix matí s’ha sabut també que Sheldon Adelson pretén venir de vista a Madrid i a Barcelona per veure de prop les dues opcions candidates. En la visita, que es farà a finals d’aquest mateix mes, Adelson preveu prendre una decisió definitiva sobre la ubicació del macrocomplex.

Però només cal comparar les dues ubicacions per veure que estaria millor a Madrid, on hi ha una ‘meseta’ despoblada en lloc d’un gran nucli urbà, com és el cas de Barcelona, tal i com ja va publicar el directe!cat.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#29
Isabel fletxa Santa Eulàlia
15 de juny de 2012, 15.52 h

#28 Totalment d'acord, jo tinc coneguts que hi han anat i diuen que fa fredor veura tot aquell complexe aturat per que van dicidir que no sería el negossi que ells esperaben que fos.. i punt..han deixat un deute brutal.
Francament no es aixó el que jo vull per la meva terra.
Tan de bó es decidissin definitivament per "LA VILLA DE MADRID", que al cap i a la fí ja son VILLANOS de neixament.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
Rauric fletxa La Guingueta
15 de juny de 2012, 10.28 h

Una vergonya que es pugui canviar una zona protegida de agrícola a edificable, i en segon lloc aquest complex no ens portara cap riquesa, la riquesa se la quedaran els promotors, llegiu sobre Atlantic City a els EEUU, hi ha tota una ciutat fantasma que havia de ser un Eurovegas, mai va poder ni inaugurar-se i és una mostra del que pot passar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Marta fletxa Sant Boi
15 de juny de 2012, 10.25 h

#6 Em semble que tú saps molt d'això ets coneixes tots els llocs de prostitució que hi han, jejejeje, potser cap catalana et pot soportar....i amb raó...es clar!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Marta fletxa Sant Boi
15 de juny de 2012, 10.17 h

#6 Lo que no entiendo espaniol, es siendo tan espaniol y tan poco provinciano, vivas en una ciudad tan provinciana como Gerona!!! y tan catalana!!!! tiene que ser un suplicio nooo??? todo er dia sufriendo y cagandose en toooo!!! qué lastima por Diooooosss!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
muntsa fletxa barcelona
14 de juny de 2012, 23.57 h

No la volem els catalans que se la mengin amb patates els espanyols!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
muntsa fletxa barcelona
14 de juny de 2012, 23.55 h

NOVOLEM EUROVEGAs!!!!! qUE SE LA QUEDIN ELS MADRLENYS!!! ENCANTADISSIMS QUE SIGUI PELS ESPANYOLS!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
14 de juny de 2012, 20.25 h

El Sr. Mas en fa molta gracia, quan parla d'independentisme diu que això ens portaria amb un trencament amb la nostra societat,
ja que encara no som majoria al País.

Ara bé, l'Eurovegas el tira endavant sense dir ni un mot contra la seva implantació com si tothom estès d'acord i no hi hagués cap
problema a la societat.

DE PSIQUIÀTRIC, VAJA !


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
14 de juny de 2012, 19.13 h

#21

¿TOTS?

¿qUIEN SON TODOS? ¿TODOS LOS ESPAÑOLES? ¿TODOS LOS CATALANES? ¿TODOS LOS COUMINAS MERCENARIOS DE LA ZANAHORIA RALLADA DE TUCOLLA?. DEFINETE





Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Marta fletxa Sant Boi
14 de juny de 2012, 11.20 h

TOTS A LA CONCENTRACIÓ DEL DIA 17 A LES 19H. A LA PL. DE SANT JAUME CONTRA L'EUROVEGAS, ORGANITZAT PER LA PLATAFORMA "ATUREM L'EUROVEGAS".


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
14 de juny de 2012, 09.46 h

VIVA EL CUTRERIO ESPAÑOL, VIVA ER FLAMENCO


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.