directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 08:05 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

372.000 vehicles sortiran de l'àrea metropolitana de Barcelona en la segona fase de l'operació sortida de Setmana Santa

Les vies més conflictives seran l'AP-7 i l'A-2 · Es preveu una operació tornada complicada

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El Servei Català de Trànsit (SCT) preveu que 372.000 vehicles surtin de l'àrea metropolitana de Barcelona en la segona fase de l'operació sortida de Setmana Santa, que es produirà entre les 15 hores d'aquest dijous i la mateixa hora de divendres. La primera fase va tenir lloc entre les 15 hores del passat divendres i les 24 hores d'aquest dilluns, quan 517.000 vehicles van sortir de l'àrea metropolitana. El director de l'SCT, Josep Pérez Moya, ha explicat aquest dimarts que les vies més conflictives seran l'AP-7 i l'A-2. Els Mossos d'Esquadra establiran 1.300 controls, dels quals 457 seran d'alcoholèmia i drogues, 382 de casc i cinturó, 230 de transports i 231 de velocitat.
operació sortida cua carretera autopista retenció retencions
Comparteix
   


Etiquetes
Pérez Moya ha explicat que preveuen un increment del 6% en la mobilitat respecte a la Setmana Santa de 2009. Aquesta previsió s'ha fet tenint en compte que l'augment de la mobilitat d'oci durant els caps de setmana dels últims 10 mesos. 'Malgrat la crisi detectem un repunt positiu de la mobilitat en termes generals de cap de setmana i d'oci', ha declarat.

L'operació retorn pot registrar més problemes de trànsit perquè es concentrarà en dos dies, entre les 12 hores del diumenge 4 d'abril i les 24 hores del dilluns 5 d'abril, quan s'espera que tornin a l'àrea d'influència de Barcelona uns 614.000 vehicles.

Els trams més conflictius seran l'A-2 entre Abrera i Esparraguera, l'AP-7 entre Mollet del Vallès i La Roca i la mateixa via a l'alçada de Tarragona. També es preveuen complicacions a la B-23 entre Barcelona i Sant Feliu de Llobregat, la C-31 a Platja d'Aro, la C-14 a Organyà, la C-16 a Berga, la C-58 entre Barcelona i Ripollet i la N-145 a La Seu d'Urgell. Les obres de millora que s'estan fent en diferents parts de la xarxa viària catalana podrien complicar la mobilitat. D'altra banda, es limitarà el pas de vehicles pesants en determinades vies.

Dispositiu especial

Per fer front a l'alta mobilitat prevista, s'establirà un dispositiu especial de trànsit entre les 13 hores d'aquest dijous i les 24 hores de dilluns 5 d'abril. Així, es desplegaran 2.165 agents de Mossos d'Esquadra amb una mitjana diària de 433 efectius, que arribaran a gairebé el mig miler l'últim dia. S'establiran 400 punts de presència preventiva a peu de carretera i uns 50 punts de regulació del trànsit, a més dels 1.300 controls de la Policia catalana.

També es portaran a terme mesures especials per evitar en la mesura del possible les complicacions a les carreteres, com l'anul·lació de vies lentes, la inversió de prioritats a les rotondes i els canvis de sentit en alguns carrils.

Pérez Moya ha recordat que s'ha de circular prioritàriament per la dreta, informar-se sobre l'estat del trànsit abans de sortir, respectar la distància de seguretat i els límits de velocitat i ajustar aquesta a l'estat de les carreteres i la situació del trànsit, no beure alcohol si s'ha de conduir i descansar prou, entre altres consells. L'SCT posarà en marxa en fase de proves un portal perquè els conductors puguin accedir a través dels seus telèfons mòbils a les càmeres de trànsit instal·lades a 35 punts de la xarxa viària.

Davant la possibilitat que durant aquests dies festius es torni a repetir la vaga dels treballadors dels peatges, Pérez Moya ha assegurat que les concessionàries han informat que tornaran a aixecar les barreres si no hi ha acord. Després de l'experiència del darrer cap de setmana, quan ja es va produir aquesta situació, ha dit que no es preveuen més complicacions que les que ja comporta l'alta mobilitat.

614.000 vehicles tornaran a casa entre diumenge i Dilluns de Pasqua

El Servei Català de Trànsit preveu que els problemes circulatoris puguin ser més important en l'operació retorn d'aquest llarg cap de setmana. I és que es preveu que més de 614.000 vehicles tornaran a la ciutat de Barcelona i la seva àrea d'influència en dos dies. Concretament, entre les 12 del migdia de diumenge i la mitjanit de Dilluns de Pasqua.

Les complicacions per la densa mobilitat durant aquest dos dies es poden veure agreujades amb les convocatòries de vaga convocades per aquestes mateixes dades pels treballadors dels peatges. Malgrat que les concessionàries no han confirmat encara que aixecaran barreres, es preveu que s'acabi prenent aquesta mesura, tal com es va fer ja el passat cap de setmana durant les vagues convocades pels sindicats en la primera fase de l'operació sortida.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.