directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 02:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Comunicació doble fletxa

Neix una plataforma per vigilar Canal 9

Adverteixen que denunciaran públicament i judicialment els casos de manipulació

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El silenci sobre el cas Gürtel, els casos d'assetjament sexual i el biaix polític de Canal 9 han motivat el naixement de la Plataforma Cívica per la Transparència i la Pluralitat a Canal 9, que d'ara en endavant es dedicarà a vigilar la gestió de la cadena pública valenciana i denunciarà tant públicament com de forma judicial els casos de manipulació. En la presentació de la Plataforma s'ha anunciat una concentració per al 17 d'abril a València demanant 'aturar la manipulació'. El seu portaveu, Alfons Puncel, ha lamentat també 'la invisibilitat' a Canal9 de molts col·lectius i entitats que 'vertebren el país'. La plataforma alerta de la 'impunitat' i afirma que es mobilitzarà 'perquè les coses no poden continuar igual, almenys amb el nostre silenci i els nostres diners', ha reblat.
francisco camps, pp, valencià, canal9, rtvv
El president de la Generalitat valenciana, Francisco Camps, en una imatge a Canal 9.

Comparteix
   


Etiquetes
El portaveu de la plataforma considera 'necessària' la creació d'un consell assessor, mancança de l'ens públic des de la seva creació. Alfons Puncel atribueix a aquest, entre d'altres factors, 'el grau de manipulació insostenible' que ha assolit Canal 9. Puncel també ha explicat que després de diverses peticions parlamentàries per a que 'es complisca la llei' la majoria parlamentària a les Corts Valencianes no ha impulsat la creació d'aquest consell.

Puncel ha dit que davant la inexistència del consell assessor, la plataforma vol vigilar la gestió de l'ens públic i la seva manera d'informar. El portaveu ha avançat que es farà un 'seguiment' de les notícies però també del suposat 'ús indegut de fons públics que fan els seus gestors' i dels 'presumptes casos d'assetjament sexual i laboral'. El portaveu de la Plataforma ha denunciat que 'aquesta impunitat passa perquè el 80% dels treballadors de RTVV treballen amb contractes temporals'.

Convoquen una manifestació per al 17 d'abril
La Plataforma ha convocat una mobilització en forma de concentració a la Plaça de la Verge de València per al pròxim 17 d'abril sota el lema 'Prou!' i demanant transparència i pluralitat a RTVV. Els impulsors van posar en marxa la iniciativa a través de les xarxes socials i han aconseguit unes 6.500 adhesions i unes 50.000 persones convidades a la concentració.

L'acte de presentació ha comptat amb la lectura d'un manifest final a càrrec de l'exdirector de Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM), Romà de la Calle. El catedràtic d'Estètica de la Universitat de València va dimitir després de la polèmica per l'exposició 'Fragments', que contenia, entre d'altres, imatges sobre l'esclat del Gürtel a València que la Diputació va retirar.

De la Calle ha llegit un manifest que és una crida a 'recuperar la llum' després de 20 anys del naixement de Canal 9, 'una casa que ha caigut en desgràcia' després de la il·lusió inicial. La plataforma manifesta que vol 'construir, reparar i ordenar amb les nostres mans... una casa transparent, amb professionals independents'.

El manifest també fa incidència en la recuperació de Canal9 per a la dignificació de la llengua, on 'es puguen sentir músics valencians i en valencià, on admirar les nostres actrius, creadors, científics, escriptores, periodistes, treballadors, autònoms i empresàries'. Per aquestos motius, la plataforma comunica que ha decidit 'plantar-se' i 'posar-se a treballar per reconstruir'.

Treballadors i societat civil
La Plataforma Cívica per la Transparència i Pluralitat a Canal 9 està integrada, entre d'altres, per membres del comitè d'empresa de Radio Televisió Valenciana pertanyents als sindicats UGT, CCOO, Intersindical Valenciana i CGT.

Els impulsors també compten amb el suport d'Isabel Morant, catedràtica d'Universitat d'Història Moderna, membre de l'Institut Universitari d’Estudis de la Dóna de la Universitat de València i promotora del manifest presentat l’any passat contra la gestió en Canal 9 i que va reunir més de 3.600 signatures entre professors i persones del món de la cultura. Morant ha estat present aquest dimarts a l'acte.

D'altres plataformes socials i entitats com la Unió de Periodistes, Salvem el Cabanyal, Actors i Actrius Professionals Valencians, la Federació d’Associacions Musicals de la Comunitat Valenciana, també han anunciat que se sumaran a la concentració.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Jordi(SC) fletxa guarnerius@telefonica.net
31 de març de 2010, 19.05 h

Aquests fastigosos feixistes del PP, no s'emplenen la boca, dia sí i dia també, amb la paraula democràcia ?????. Aquests són igual que els capellans: Prediquen allò que no creuen. Però no ens hem d'estaranyar de res, perquè a Catalunya, amb aquella cadena televisiva que es diu TV3, no queda curta. Tots plegats, Canal 9 i TV3, són uns paràsits als quals s'han de fumigar amb DDT del més fort.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Jordi-80 fletxa València
31 de març de 2010, 13.08 h

Per cert, és Plaça de la Mare de Déu, no Plaça de la Verge.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Jordi-80 fletxa València
31 de març de 2010, 12.49 h

Benvinguts, doncs. Però que vegen que sense política, sense partits, açò quedarà en no res. I que reforçant el PSOE es desactiva tot intent de canvi al País Valencià.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
31 de març de 2010, 08.07 h

Enhorabona. Ja era hora de que algú fes una cosa semblant perquè el pp deixi de manipular i tergiversar en els mitjans de comunicació.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.