directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 14:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

El que Ariadna Oltra a Els Matins de TV3 no va preguntar a ABERTIS

ABERTIS no convenç, Josep Lluís Gímenez, director general d’ABERTIS, ple de prepotència i cinisme va evitar parlar dels aspectes clau sobre l’espoli dels peatges catalans

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

Oltra va descol·locar al director general de l’empresa amb les primeres preguntes, però a mesura que l’entrevista avançava, l’interpel·lat va evitar aclarir els aspectes clau del gran negoci dels peatges. Aprofitant  que la periodista no tenia tota la documentació sobre la taula, va parlar dels riscos assumits per la companyia per la disminució del trànsit, tot i que és públic que ABERTIS té convenis que garanteixen seguir cobrant malgrat la reducció del trànsit . Oltra  no va demanar a  Gímenez  com pot ser que l’empresa tingui més de 14.000 milions d’euros d’endeutament tot i  que reparteix dividends milionaris. Ni quin és el deute d’ABERTIS amb el seu principal accionista, La Caixa. El que manca a ABERTIS és la dignitat del #novullpagar.
 




Comparteix
   

El director General d’ABERTIS Autopistes en el súmmum del cinisme va utilitzar els jubilats i les seves minses pensions per justificat que els peatges han de ser per tota la vida. L’entrevista va permetre desdibuixar, més que no aclarir, el perquè de tot plegat.  El directe!cat vol formular tres preguntes raonades que poden permetre ajudar a desentortolligar el “nus” d’ABERTIS.

Guanyar 2.000 milions d’euros per un conveni amb Foment que permet a l’empresa cobrar per cada cotxe que deixar de passar per l’AP-7 no és posar pals a la roda?

Les administracions hauran d’explicar els convenis abusius i d’escàndol amb ABERTIS que permeten compensar la disminució del transit  amb indemnitzacions milionàries. Aquest és el clar motiu per no desdoblar la N-II i la 347, ja que amb aquestes carreteres desdoblades la disminució del transit per l’AP-7 seria tant elevada que l’astronòmica remuneració a ABERTIS impedeix aquest desdoblament. Una dècada de reunions, de demandes de la classe política posades en ridícul per uns bons bufets d’advocats al servei de l’empresa que, amb el beneplàcit  de les administracions, fa un saqueig sistemàtic del país.  I ABERTIS diu que no posa pals a la roda i que s’ha entès sempre molt bé amb les administracions de tot color.

Quin és el deute d’ABERTIS amb el seu màxim accionista “La Caixa”?

Dels 14.000 milions de deute que té l’empresa, xifra descomunal per una empresa que ha repartit més de 1.000 milions d’euros en un any, quants en deuen al màxim accionista de l’empresa, en aquest cas “La Caixa”? pregunta clau per definir una alternativa als peatges, no parlem de quatre duros, estem parlant de milers de milions d’euros finançats de forma sospitosa.

On porta un deute milionari per culpa de repartir en els darrers anys més de 8.000 milions de dividends entre els seus accionistes?

En lloc de tenir una empresa amb un endeutament mínim i tenir fons propis per fer les inversions i el manteniment, ABERTIS s’ha dedicat a repartir milions i milions d’euros entre els seus accionistes, xifres de mareig que han tingut com a màxim beneficiaris a l’ACS de Florentino Perez, malgrat tot avui en fallida tècnica, a “La Caixa” que sense els milionaris dividends de les seves participacions quasi no tindria beneficis, i algunes “il·lustres” famílies del franquisme econòmic  que han superat amb èxit i quantiosos guanys  la seva falsa transició a la democràcia.

Participades de La Caixa: ABERTIS, REPSOL, GAS Natural, o TELEFONICA, totes elles pagant dividends milionaris, malgrat ser de les empreses més endeutades del IBEX-35 tal i com va publicar el directe!cat





COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
montserrat fletxa sta. coloma de farners (girona)
16 de juny de 2012, 14.50 h

Abertis, já ha cobrat totes las inversions que ha fet, aquí i fora d'aquí... que també las hem pagar nosaltres. Els peatjes són un robo als ciutadans
que fins i tot cúan anem en caravana...tal cúal deixa de ser una via "rapida" paguem igual...i triguem el mateix temps que si anesim per la nacional"
ESTIC COMPLETAMENT D'ACORD, AMB LA QUEIXA DEL !! NO VULL PAGAR!!, PRO FALTA MOLTA MÉS GENT PQ ENS PRENGUIN POLITICAMENT
EN SERIO, ENDAVAN SOM-MHI TOTS !!!! I ABERTIS QUE ÉS DEDIQUI HA Ú... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
16 de juny de 2012, 11.46 h

TENER ADMINISTRACION AUTONOMICA PARA ESTO. . . Y TODAVIA HAY QUIEN PIENSA QUE CON LA INDE ATARIAMOS LOS PERROS CON LONGANIZAS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 20
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat-(CATALUNYA)
16 de juny de 2012, 08.45 h

El SCT incompleix l'Article 35 de la LRJPAC.
Podeu consultar l'Article 35 de la LRJPAC aquí: http://ves.cat/beUq

A mes el director general d'Abertis Josep Lluís Giménez va assegurar el 13 de juny, dimecres, que no entén els que volen passar per l'autopista sense pagar. "Si en un bar demano un cafè, però no el vull pagar, el que he de fer és no demanar-lo".

Ens pren per imbécils o què?
Si trobo un bar i no m'interessa el preu en busco ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Joan fletxa Barcelona
16 de juny de 2012, 08.40 h

Vaig escoltar l'entrevista i aquesta gent d'ABERTIS va sobrada, perquè es controla el poder, per això unes multes que el mateix personal de transit considera pura prevaricació

Són impresentable, i lo del deute de 14000 m i a sobre reparteixin aquests beneficis és de jutgat de guardia


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Laia fletxa Girona
16 de juny de 2012, 08.21 h

Amb informacions com aquesta, el #Novullpagar té tot el sentit del món, bona feina per tota aquesta informació que demostra l'espoli d'ABERTIS alc catalans


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.