directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 21:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

El Central Park de Nova York, plaça castellera

Continua la gira dels Castellers de Vilafranca per diferents racons emblemàtics de la ciutat de Nova York

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Els Castellers de Vilafranca tocaran el cel de Nova York en diverses ocasions pels racons més emblemàtics de la ciutat. Després d’actuar dalt el Rooftop 230 Fifth, la terrassa d’un hotel de 20 plantes, ara els Castells vilafranquins s’han aixecat al Battery Park i Central Park. L’actuació del migdia tenia com a escenari el Battery Park, situat al sud de l’illa de Manhattan, amb vistes a Liberty Island. Al punt de les 12, els verds han completat castells a plaer, com la torre de 7 (el castell més destacat) així com el 5 de 7, el 4 de 7 amb l’agulla, el 3 de 7 net (sense pinya) i finalitzant amb dos pilars de 4 simultanis.
Més tard, i un cop dinats, els vilafranquins s’han desplaçat fins a Central Park per realitzar el segon comprimís de la jornada. L’estada dels penedesencs havia aixecat molta expectació, tant de públic com de mitjans de comunicació, que han presenciat com descarregaven sense problemes, el 4 de 7 amb l’agulla al mig, la torre de 7, el 5 de 7, el 3 de 7 i un vano de 5 (un pilar de 5 flanquejat per dos pilars de 4 simultanis).

Una delegació encapçalada pel president dels castellers, Josep Cabré, i el seu cap de colla, Pere Almirall, entre d’altres, han assistit a l’acte institucional del viatge amb el President de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, que ha elogiat la tasca de representació catalana que aquests dies estan portant a terme els Castellers de Vilafranca. El mateix president, ha col·laborat a la pinya d’un pilar de 5.

Mentrestant, a Catalunya, als mitjans de comunicació i sobretot, a les xarxes socials, la presència castellera a Nova York aixeca un seguit de reaccions molt important, reconeixent la tasca de representació de la cultura catalana i en especial la castellera, en una de les ciutats més importants del món.

L’activitat de la Colla continua avui divendres de bon matí, participant a la inauguració de l’alberg Equity Point, l’empresa catalana que els allotja, recentment instal·lats a Times Square. Aixecaran diversos pilars durant la visita a l’estàtua de la Llibertat i al mític pont de Brooklin, on a la tarda, oferiran altres castells.

I per finalitzar l’agenda de compromisos, assistiran a la presentació del documental “The Human Tower”, dedicat als diferents costums d’aixecar castells humans com els Govindes de l’Índia o els castellers, tant catalans com xilens.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Ernest fletxa Vilanova
24 de juny de 2012, 22.47 h

Si bé però i l'estel·lada?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
mario fletxa barna
23 de juny de 2012, 09.57 h

Una gran tasca per demostrar com som de grans, alts i forts els catalans quan fem pinya
Endavant per la INDEPENDÈNCIA xiquets!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Judith fletxa REUS
22 de juny de 2012, 18.34 h

http://youtu.be/yqv_Z4xaYcE


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.