directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 06:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Carod-Rovira demana un canvi d'actitud a la societat catalana per integrar lingüísticament a la població immigrant

Ho exposa fent balanç dels cursos Profit, gràcies als quals 2.377 treballadors del sector serveis s'han format per oferir un bon servei amb l'afegit d'una comunicació correcta en català

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha demanat a la societat catalana 'un canvi d'actitud' per integrar a totes les persones 'vingudes de fora', que volen fer del català la seva eina d'integració. Ens aquest sentit, Carod-Rovira ha assegurat que 'només acaba parlant català qui el parla malament', i és per això que ha demanat que 's'ajudi' aquesta gent amb un gest tant senzill com 'respondre en català'. El vicepresident ha fet aquestes declaracions en la roda de premsa de balanç dels dos primers anys d'aplicació dels cursos Profit, orientats a la formació especialitzada, de qualitat de servei i de recursos lingüístics en llengua catalana, a treballadors de diferents sectors.
Josep Huguet, Josep-Lluís Carod-Rovira, Carme Capdevila
Comparteix
   

A l'acte, hi han assistit també els consellers d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, i d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila. Tots tres han destacat els resultats obtinguts d'uns cursos que han de permetre 'integrar' professionalment i social la població immigrant a Catalunya.

En els dos anys de vigència dels cursos Profit, 2.377 treballadors de diferents àmbits del sector serveis s'han format a través d'algun dels 262 cursos que s'han impartit. El programa, coordinat per la Secretaria de Comerç i Turisme del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa, s'ha adreçat als treballadors de sectors com la restauració, la hoteleria o el comerç, la fleca i la pastisseria. L'objectiu principal ha estat donar resposta a allò que demana la clientela a Catalunya, és a dir, disposar d'un equip humà que ofereixi un bon servei amb l'afegit d'una comunicació correcta en llengua catalana.

És en aquest darrer punt on el vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha destacat la necessitat d'un 'canvi d'actitud' per integrar les persones 'vingudes de fora' que fan l'esforç d'aprendre el català per integrar-se més ràpidament. Carod-Rovira ha deixat clar que per molts esforços que facin aquestes persones, si no hi ha voluntat d'ajudar-los no se'n sortiran. Una ajuda que pot concretar-se en un fet tant senzill com 'respondre en català'. Amb tot, Carod-Rovira ha puntualitzat que 'només acaba parlant català qui el parla malament', i que això obliga a un 'esforç per part de tothom' i a no pretendre un alt nivell de la llengua per part de gent 'que no són escriptors'.

De la seva banda, la consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, ha destacat la bona acceptació dels cursos per part dels treballadors que hi han participat. Una acceptació que s'ha traduït en una puntuació de 9,15 sobre 10 punts. Capdevila també ha destacat que són les mateixes associacions d'immigrants les que demanen que es duguin a terme aquest tipus de cursos, perquè veuen que la llengua 'és una bona eina d'integració'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
31 de març de 2010, 23.33 h

carnot, que et passa?? tres anys i mig "hivernant". com un ESQUIROL!!! i ara que venent eleccions i veus d'Una hora lluny que acabaràs com tots els catalans ( a l'atur ) et venen ganes de donar lliçons i fer la feina que no han set capaços de fer, ni els teus mòlt ben pagats funcionaris ,si,si la tropa d´enchufats que se la passant D'Allò mes be !! i que con tu se'ls acaba el xollo, APA NOI!! a fer cua a L´INEM


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Albert Vila fletxa Barcelona
31 de març de 2010, 19.23 h

Totalment d'acord amb el comntari que 'només el qui parla malament el català acabarà parlat-lo [habitualment]. Henry Kissinger, l'antic home fort de Richard Nixon, ha parlat l'anglès tota la vida amb un fort accent alemany. Napoleó no va arribar mai a parlar bé el francès. A casa nostra, els 'Xanxes' no eren cap model de puresa lingüística, i han acabat donant veritables nissagues no solament de gent integrada sinó de catalanistes. Hem de mirar de parlar a tothom en català, i que aix... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Salva fletxa Països Catalans
31 de març de 2010, 17.32 h

RAS I CURT. QUI HO ENTENGUI QUE COMENCI A APLICAR-HO I EL CATALANOPARLANT QUE NO HO ENTENGUI QUE S'HO FACI MIRAR PERQUÈ TÉ UN PROBLEMA GREU DE PERCEPCIÓ DE LA CATÀSTROFE... SI ELS CATALANOPARLANTS NO PARLEM SEMPRE EN EL NOSTRE IDIOMA A CATALUNYA, COM VOLEM QUE ELS DE FORA N'APRENGUIN???

SALUT I INDEPENDÈNCIA!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.