directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 08:51 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Les Ílles, paradís del totxo pel PP

No només destrossen la llengua també el territori, en poc més d’un any de govern, Bauzá ja és sinònim d’involució i destrucció, la nova llei de turisme suposa un atac al territori desmesurat

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 12 vots )
carregant Carregant

El Parlament Balear està ultimant la tramitació de Llei General Turística que suposa un greu atac al territori i a la cohesió social a les Ílles. La norma que dóna barra lliure a les grans cadenes i afavoreix infractors i especuladors a qualsevol lloc, fins i tot en zones protegides,  ha estat elaborada amb secretisme i manca de transparència – feta per un bufet d’advocats d’una cadena hotelera, s’assegura a la xarxa-. El text sembla fet per poder importar a les Balears el model turístic del Carib, i per aixecar la veda a la terciarització del sòl rústic, convertint el camp un lloc més on estendre l’especulació urbanística.
 
 
Estrenc
Estrenc



Comparteix
   


Etiquetes

Fomentar obres que ara són delicte i donar barra lliure als hotelers
 
La Llei General Turística va en contra de lleis urbanístiques, sense derogar expressament cap d’aquestes lleis, les deixa sense efecte i les fa inaplicables als establiments turístics, lleis com la d’ordenació territorial, la d’espais naturals, les DOT, la d’edificis fora d’ordenació, la de conservació d’espais de rellevància ambiental, i la de sòl rústic no tindran cap efecte. A partir d’ara, es podrà implantar un negoci turístic en qualsevol sòl rústic protegit, fins hi tot, actuacions com fer obres en zones protegides, que abans eren delicte, ara seran legals i a més el Govern preveu incentius de tot tipus. A més reconeixerà o legalitzarà pràcticament qualsevol irregularitat comesa per establiments turístics fins ara.
 
L’associació ecologista GOB, Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa,critica durament
la norma assegurant que impulsa un urbanisme tercermundista, amb  nuclis sense serveis mínims i sense infraestructures bàsiques que, a partir d’ara podran  zones urbanes. El sòl rústic esdevindrà sol lliure, apte per a edificar. Segons el GOB l'objectiu de la Llei és afavorir infractors i especuladors a qualsevol lloc fins i tot en zones protegides com Cala Blanca, Es Guix o Muleta.

Desfici pels camps de Golf i pels macroprojectes
 
Fa quatre mesos el PP va derogar la Llei de Camps de golf i ara, a través d’una esmena a la Llei de Turisme, permetrà implantar en sòl rústic els “grans equipaments esportius, recreatius, culturals o de qualsevol altre ús que clarament contribueixi a la desestacionalizació”, i s’inclou el camp de golf. La llei contempla que aquestes instal·lacions puguin anar acompanyades d’hotels rurals o hotels de cinc estrelles de fins a 200 places en els casos d’Eivissa i de Formentera.
Actualment el Govern està estudiant la possibilitat de donar llum verda a la reconversió i construcció de noves urbanitzacions, com les de Canyamel, Magaluf, Sa Ràpita, i algunes zones de la Serra de Tramuntana, també es planteja la construcció d'un parc temàtic a Mallorca .
 
A Magaluf,  Meliá International pretén fer un rentat de cara a un àrea que fins ara acollia truisme de baixa qualitat, per convertir-la en una zona turística de luxe i qualitat. El projecte ha estat declarat d'Interès Autonòmic pel govern de Bauzá.


La Serra de Tramuntana de Mallorca, declarada per la UNESCO Patrimoni de la Humanitat el juny de 2011, es pot veure immersa en una nova fase urbanística. Les zones protegides de Monport i Cala Blanca (Andratx), Muleta (Sóller), Cala Carbó i El Vilar (Pollença) i també Es Guix (Escorca), estan en el punt de mira del govern de Bauzá, que es planteja autoritzar noves urbanitzacions. El GOB, ha alertat a la UNESCO d'una possible destrucció de la Serra.
 
L'empresa danesa Theme Park Club Group vol invertir entre 200 i 300 milions d'euros al municipi de Ses Salines per la creació del primer parc d'atraccions de Mallorca,  suposaria un canvi en el plantejament urbanístic. Es creu que el parc podria estar enllestit abans de les pròximes eleccions al Parlament Balear.


 





COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
24 de juny de 2012, 19.27 h

http://www.facebook.com/events/432868760080917/

ACTE D'INICI DE LA MARXA CAP A LA INDEPENDÈNCIA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
24 de juny de 2012, 19.07 h

#4

Pues lo tienes claro, sientate no te vayas a cansar mucho


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Ciutadà català fletxa Catalunya, proper estat europeu.
24 de juny de 2012, 15.00 h

#3 Qui ens ha de deixar en pau és el PP, el nacionalisme espanyol i gentola com tu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
24 de juny de 2012, 11.32 h



!!!!!DEJADLOS EN PAZ!!!!!



QUE PENITA ME DAIS . . . . .


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Arnau fletxa Ex-mallorqui
24 de juny de 2012, 09.04 h

Els mallorquins acabaran com els valencians.... A més penseu que a Mallorca hi ha molt arreigament d'ex-franquistes, doncs despres de la guerra, al igual que Franco va crear molts estancs i loteries que va 'regalar' als militars lisiats, tambe en va enviar molts a retirar-se a les illes on els hi van regalar o facilitar que es construissin els seus xalets i mansions... No es d'extrenyar doncs que el pobres mallorquins ja estiguin ben rentats de cervell per totes aquestes incursions fatxes al s... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
24 de juny de 2012, 08.03 h

"Les Ílles paradís del totxo pel PP" > Les Illes, paradís del totxo pel PP.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 206
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.