
Catalunya revoluciona el món de la indústria agralimentària
Ho fa amb una tecnologia pionera que permetrà congelar fruites i verdures en el moment òptim
El grup català de distribució i fabricació de fruita Cutting's i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) han patentat Nice Cold System: la primera tecnologia al món capaç de congelar fruites i hortalisses al seu punt òptim de maduració mantenint inalterables les seves característiques i propietats nutricionals durant un període de fins a 3 anys, un fet que els processos tradicionals no havien aconseguit mai fins ara. La nova tecnologia, presentada aquest dilluns en primícia mundial des de Mercabarna, permet eliminar qualsevol caducitat estacional dels aliments i obre una infinitat d'oportunitats en el camp de l'agricultura, la indústria alimentaria, el consum i l'exportació mundials.
La tecnologia s'està explotant des de fa un mes per Nice Fruits, l'empresa creada per Cutting's, la UPC i el professor que ha ideat el procés de congelació, Josep Maria Nacenta, amb seu a Mercabarna. Però la voluntat última de la companyia és exportar a tot el món una innovació tecnològica que, asseguren, revolucionarà l'alimentació al món.La tecnologia ja ha atret a molts inversors de diferents parts del món com la Xina, que aquest mateix dilluns ha signat amb Nice Fruits un primer acord per implementar el sistema amb una primera màquina a les regions agrícoles del país. La companyia catalana també està negociant amb interessats dels Estats Units, l'Amèrica Llatina, Rússia i Egipte.