directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 13:36 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puigcercós respon a CiU que és 'èticament reprovable' bloquejar institucions com la CCMA

El Govern ha modificat la Llei de la Corporació per substituir-ne el president sense el suport de la federació nacionalista

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha carregat aquest dimecres contra CiU responent-li que és 'èticament reprovable' que 'es dediqui al bloqueig d'institucions' com la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), 'copiant el PP'. Puigcercós ha defensat que el Govern hagi aprovat un decret per modificar la llei d'aquest organisme i garantir que es pugui aprovar el substitut d'Albert Sàez –que ha deixat la presidència de la CCMA- per majoria absoluta. 'Aquesta actitud de hooligan', ha dit, 'només pot tenir una resposta'. Puigcercós ha recordat que 'en el seu moment' CiU va bloquejar el CAC per 'poder donar als seus amics les llicències de TDT', acusant directament a David Madí.

Comparteix
   


Etiquetes
Després de l'aprovació del decret i la molt crítica reacció de l'oposició, Puigcercós ha denunciat que CiU practica un 'bloqueig de les institucions' com fa el PP amb la renovació del Tribunal Constitucional espanyol (TC). 'Aquesta actitud hooligan de bloqueig de les institucions només pot tenir una resposta i el Govern té l'obligació de desbloquejar', ha assegurat en una visita a Badalona.

Puigcercós ha remarcat que CiU ja havia bloquejat altres institucions amb anterioritat, com és el cas del nomenament del director de l'Oficina Antifrau. CiU no va votar a favor de David Martínez Madero i el tripartit també va decidir canviar la llei.

Però el president d'ERC ha anat més enrere i ha assegurat que quan CiU estava al Govern va bloquejar el CAC amb l'objectiu de 'donar als seus amics les llicències de la TDT, i això ho va fer David Madí'. 'Algú es queixava fa poc de l'espanyolització i la falta de continguts en català a moltes d'aquesta llicències que va atorgar Madí', ha assegurat.

Puigcercós creu que el problema en aquests moments no és el nom d'Enric Marín –proposat pel tripartit per substituir a Sàez-, sinó 'intentar tenir una majoria fictícia en el consell de govern de la CCMA per poder fer i disposar, i suposo que afavorir els seus amics, com CiU ha fet sempre'. Per Puigcercós, 'el Govern ha fet el que havia de fer i CiU el que hauria de fer és una dosi de convivència i democràcia, que és el que no practica', ja que 'aquesta actitud de bloqueig no és bona per a les institucions del país'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
1 d'abril de 2010, 10.34 h

Si poguessiu, encara fariau una llei que suprimiria per decret les eleccions.

Perqué fer eleccions si ja sou al govern!...per perdre-les?, si home!!.

El cas és que heu tornat a deixar en evidència el vostre taranná antidemocràtic canviant per decret una llei que vosaltres mateixos haviau fet per adaptar-la als vostres interessos particulars contravenint el motiu pel qual es va fer la llei.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
1 d'abril de 2010, 09.44 h

www.youtube.com/watch?v=OxdDi827IKI -


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
ondiatu fletxa Barcelona
1 d'abril de 2010, 08.48 h

Ho repeteixo perquè han enterrat l'article a on estava, però el tema continua viu.

Quan el fi justifica els mitjans, que és lo que ve a dir en Tresserras segons l'extracte de Directe.cat

"La responsabilitat del Govern era garantir que no hi hagi cap risc que la CCMA pugui ser objecte d'un joc de forces polític que pogués bloquejar el mecanisme de presa de decisions', ha dit Tresserras, justificant així una modificació 'quirúrgica', 'puntual' i que 'no posa en qüestió el principi de b... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Ex vitant d'ERC fletxa L'Estartit
1 d'abril de 2010, 08.09 h

La paraula ètica en boca de'n Puigcercós o qualsevol altre del tripartit sona a acudit.

Amb la cacicada del decret llei de la CCMA ha quedat ben retratat el vostre taranná xulesc, caciquil i antidemocràtic.

En qualsevol cas, cal que CiU, quant en els propers mesos formi Govern, després de tornar a guanyar les eleccions, i aquesta vegada de manera encara més aclaparadora, prengui nota de quines son les noves regles del joc i les imposi de manera sistemàtica. Tal farás...tal et trobarás... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Jordi fletxa Bcn
31 de març de 2010, 19.03 h

Ara teníem una llei aprovada i un director nomenat amb consens polític. Ara tenim una llei que s'ha modificat per decretazo per fer-la a la mida del govern per permetre que el director sigui proper al govern i no pas un professional que s'hagi de consensuar entre les diferents formacions polítiques. Per tant, sr Puigcercós això de l'èticament reprovable caldria començar aplicar-s'ho a casa seva. Alguns ja no se'n recorden dels seus votants i dels ideals de canviar la política i els funci... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
MARIA M. fletxa Barcelona
31 de març de 2010, 17.31 h

El camí passa, per EXPULSAR de TOT ARREU de la nació catalana als UNIONISTES de la SOCIOVERGÈNCIA el mes aviat possible. Catalunya no es pot permetre per mes temps ser una colònia a mans dels espanyols socialistes i convergents per a ser espoliada a conveniència i al servei dels uns o dels altres.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
jordi bcn fletxa barcelona
31 de març de 2010, 17.16 h

Fora bo que els qui voteu CiU us pregunteu a que es dedica aquest personatge sinistre del David Madí que tant de mal ha fet al nostre país, la nostra cultura i a l´independentisme. Perque no el van fer fora despres del famos DVD ? I ja sabeu que molts dels trolls que apareixen a les webs fent comentaris insultants i mentides a favor de CiU o d´Espanya estan pagats directament pel Madí. Visiteu diferents webs i els trobareu a totes repetint les mateixes consignes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.