directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 16 de juny de 2024 07:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

El Govern considera que negociar per Eurovegas és una 'obligació moral'

El Govern defensa que té "l'obligació moral" d'estudiar a fons Eurovegas perquè els aturats s'ho mereixen

Comentaris 16  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha defensat que l'executiu català té "l'obligació moral" d'estudiar a fons el projecte d'Eurovegas en un moment de crisi i d'atur. "Es mereix o no es mereix la gent que està a l'atur que ens donem un temps per mirar-ho a fons? Des del Govern pensem que sí", ha opinat en roda de premsa, on ha acusat de fer populisme a aquells sectors, entre ells ICV que lliguen el complex de Sheldon Adelson a les màfies i a l'esclavatge. Això sí, Homs entén la distància que ha agafat el PSC a l'espera de conèixer més detalls, i ha assegurat que un cop es prengui la decisió, iniciaran un procés de negociació basat en la seriositat, la concertació i la transparència.

Comparteix
   

Homs ha comparegut després de la visita dels executius de Las Vegas Sands Corporation per exposar els motius que porten el Govern a defensar la instal·lació d'Eurovegas a Catalunya. El principal motiu és la crisi i l'elevat atur. "Estem compromesos de manera inequívoca amb la creació de llocs de treball i entenem que no ens podem permetre el luxe de descartar la possibilitat de crear llocs de treball", ha argumentat.

"Es mereix o no es mereix la gent que està a l'atur que ens donem un temps per mirar-ho a fons? Des del Govern pensem que sí. No hi ha ni un sol aturat que no es mereixi l'obligació de mirar-nos a fons aquesta o qualsevol altre inversió que se'ns ofereixi", ha reblat Homs en la mateixa línia.

Però a més, ha remarcat que el turisme és un sector de futur capaç d'atraure inversió estrangera, i amb una situació de crisi com l'actual, és "molt difícil" que Catalunya se'n surti, ha dit, si no és capaç d'atraure diners de fora. 

Sobre l'oposició al projecte, ha considerat legítim que cadascú expressi la seva opinió, però ha demanat que no es faci des del prejudici. "Costa d'imaginar que algú es pugui oposar amb rotunditat a una cosa que no està definida", ha opinat.

En aquest sentit, ha carregat contra el "populisme" dels que lliguen Eurovegas amb les màfies i l'esclavatge. Homs ha considerat que aquest tipus d'afirmacions estan "fora del sentit comú". Pensar en esclavatge, per exemple, "seria com menysprear les pròpies regles del joc establertes entre tots". 

El portaveu ha insistit que un país "que es té per seriós no pot menysprear una inversió que pot portar a crear llocs de treball", i després s'ha de donar per fet que el Govern tindrà "prou senderi i prou sentit comú i seny per després fer les coses bé". 

Sí que ha dit entendre la distància del PSC, que aquest mateix dilluns ha anunciat que no poden donar suport al projecte per la informació que tenen ara mateix. Segons Homs, els socialistes catalans estan pendents de conèixer el detall i per això "s'ho miren amb una certa distància". "És que nosaltres també", ha assegurat. Pel que fa als alcaldes, ha diferenciat la postura de l'ecosocialista Luis Tejedor, del Prat de Llobregat, "que s'oposa a qualsevol inversió al Baix Llobregat", de la resta, que està expectant per veure en què consisteix el projecte i quants llocs de treball pot comportar.

Feina de "seducció" del Govern

En tot cas, ha reiterat que el Govern té "l'obligació moral" d'atraure llocs de treball, i per això ha fet una feina "d'aproximació i de seducció" que ha culminat aquest mateix dilluns amb la reunió amb els executius de Las Vegas Sands, que han visitat els terrenys al matí, han dinat amb el president Mas i després han visitat el Port per finalitzar la jornada. El Govern ha reiterat els seus 'punts forts' respecte a Madrid: la capacitat d'atraure turisme i convencions; una zona amb alta capacitat d'infraestructures capaç d'absorbir el volum de mobilitat que requereix el projecte; una ubicació estratègica al Mediterrani, i un Govern compromès amb l'emprenedoria i l'agilització.

Al PSC, però també als sectors que s'oposen frontalment a Eurovegas, Homs els ha garantit que si finalment Catalunya és l'escollida, llavors s'iniciarà un procés de negociació que estarà marcat per tres característiques: seriositat, transparència i concertació amb el territori i els partits polítics.

Fins llavors, Homs no ha volgut donar cap detall d'una hipotètica expropiació, de si es faria a través d'una llei especial al Parlament, del cost que tindria o de la inversió que faria la companyia. Pel que fa als llocs de treball, ha recordat que el conseller Mas-Colell va parlar d'uns 20.000, en la línia del que s'ha parlat aquest dilluns.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#16
mario fletxa barna
27 de juny de 2012, 09.09 h

#7 Calma company, no s'ha de morir ningú, ans el contrari, s'ha de viure per derrotar al qui s'ho mereix. El temps posa les coses al seu lloc.
Nosaltres, els lluitadors som i serem ... sempre.
VISCA LA PÀTRIA, LA NOSTRA ÉS CLAR


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Voltaire fletxa Rias Baixas
27 de juny de 2012, 00.26 h

Ah, si? I com, passant-se les lleis pel folre????? Quina pesta aquests de CONVENIÈNCIA Y UNIÓN!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
26 de juny de 2012, 19.10 h

Quina excusa més roí s'han buscat aquests de CiU. Es necessiten penques per utilitzar als aturats com excusa per donar suport els seus propis interessos!. Així que segons CiU tot s'hi val, sigui al preu que sigui sense mirar les conseqüències a futur no gaire llunyà: De sempre és sabut per tots que aquests antres acaben sent nius del color de Sodoma i Gomorra. Només cal veure Las Vegas al passat i Las Vegas en el present. Això és el que es mereix Catalunya?. A més de que aquests seny... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
26 de juny de 2012, 16.12 h

Si el Govern Espanyol i el Català tinguesin una politica de potenciar molt LA OBRA PUBLICA el Atur no seria tan , per qué moltes persones tindrien feina Si tenin molt de ATUR es per qué no tenin OBRA PUBLICA No es fam Escoles ni nous Hospitals a GRANOLLERS en falta un baran tirar un al terra no es fan noves Infraestructuras NO Fa falta .. EUROVEGAS Fa falta continua amb LA LINEA--... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
26 de juny de 2012, 16.05 h

Sabeu Catalans despres de tot aixo nomes podren dir " Moll de Soroll per no Res " , PER QUÉ Eurovegas dira NO A Catalunya i dira NO A MADRID Per qué tenin massa Atur massa problemes molta crisis i poca seguratat . Mucho ruido para tan pocas nueces ja ja


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
26 de juny de 2012, 15.01 h

#9

¿Tu te crees que vivimos en una comuna de hippies?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
mireia fletxa bcn
26 de juny de 2012, 14.17 h

Per què serà que cap d´aquests comentaris estan a favor d´eurovegas? Amb un projecte d´aquesta magnitud el més democràtic seria fer un referendum i que el poble català poguessim escollir lliurement si ens interessa o no tirar-ho endavant. Potser no s´ho plantegen per por d´un resultat advers però crec que seria d´obligat compliment portar-ho a terme per respecte a tots nosaltres.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Carles Perelló fletxa Valldoreix
26 de juny de 2012, 11.25 h

Home, posats a ser democràtics potser que el govern de Catalunya faci una enquesta entre la població afectada (que potser som tots, o al menys els barcelonins) i d'acord amb aixo actui. Salut!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Jordina Moragas fletxa Badia del Vallès
26 de juny de 2012, 10.48 h

Tots sabenm que Catalunya fa molts anys, és un dels amagatalls de les mafies de l´Est (tràfic d´armes, drogues, prostitució etc.). Ara simplement el nou Corleone (Adelson), aprofitant que governen els seus (CiU), es a dir, el Govern botifler corrupte, submis als interesos del sindicat del crim (caixes, banca, multinacionals etc), preten legalitsar al sud d´Europa, un centre que netegi els diners dels negocis ilegals d´aquesta mafia. Gràcies a la col-laboració de Mas, sempre disposat a ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
atlasac fletxa Vila-real
26 de juny de 2012, 10.42 h

En favor dels RICS la VIDA si es menester....

DERROTAT ! !


Bé, ho tinc que reconèixer, que m´haveu

DERROTAT, no esteu a donar-m´hi la

INDEPENDENCIA=LLIBERTAT, tampoc a

que els pobres deixen d´ajudar als RICS fen-los

més i més RICS!!, i jo ja he acabat amb les poques

forçes que tenia, ACEPTO ACABAR LA MEVA VIDA

ESCLAU ! !.-GRACIES ! !, ho sento per molts que son

BONS, més bons que jo, us desitjo de tot COR que la

vostra VIDA no l´acabeu d´ESCLAU ! !- SORT.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Eleccions i desgovern al nostre servei

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.