directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 03:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

ERC demana a Europa si l’Eurovegas s'ajusta a les lleis europees

El macroprojecte podria vulnerar normatives europees ambientals, paisatgístiques i de salut pública

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

ERC creu possible que la instal·lació d'Eurovegas vulneri normatives europees, bàsicament mediambientals i de salut pública, en aquest sentit és que ha presentat quatre preguntes parlamentàries a la CE, a través de l'eurodiputada del BNG, Ana Miranda, que comparteix l'escó amb Oriol Junqueras. ERC recorda que si Brussel·les va autoritzar la desviació del curs del riu Llobregat va ser perquè hi havia un compromís de mantenir l'hàbitat, i amb el macroprojecte es podria vulnerar clarament la legislació. L’advocat Carles Pareja, en un debat al col·legi d’Arquitectes de Catalunya la setmana passada, va posar en dubte el projecte, perquè a més d’incomplir directives europees, “la UE prohibeix que una administració afavoreixi un grup privat”.
 


Comparteix
   

ERC pregunta a la CE si la instal·lació d'Eurovegas "en un espai definit com a Zona d'Especial Protecció de les Aus (ZEPA)" és "compatible amb el compliment dels criteris dels apartats 1 i 2 de l'article 4 de la directiva 79/409/CEE" sobre protecció d'aus i "amb el compliment dels articles 1 i 3 de la directiva 92/43/CEE" sobre protecció d'hàbitats.

Esquerra alerta Brussel·les que "experts en gestió de l'aigua han estimat que Eurovegas necessitarà un abastiment d'aigua d'uns 5 hm3 anuals, és a dir, uns 5.000 milions de litres d'aigua per any, el mateix volum que necessiten els municipis de Viladecans i El Prat de Llobregat plegats per abastir el consum domèstic de la seva població, de prop de 130.000 habitants". Els republicans sospiten que el projecte de Las Vegas Sands Corporation pot violar "els objectius de la directiva 2000/60/CEE" sobre l'aigua i els seus "articles 1 i 4b", que preveuen que se'n faci "un ús sostenible i racional". A més, pot suposar la sobreexplotació dels aqüífers.


ERC ha exigit "màxima informació i transparència" a la Generalitat. "L'espai del delta del Llobregat s'està preservant des de fa molts anys, hi ha molta sensibilitat per protegir el segon espai humit del país i amb la pressió urbanística de l'entorn metropolità és més important que mai", ha defensat el diputat Marc Sanglas, en declaracions a l'ACN.

En les quatre preguntes parlamentàries, Esquerra informa la Comissió Europea que "els terrenys del Parc Agrari del Baix Llobregat tenen, teòricament, l'objectiu de preservar i promoure els usos agrícoles i el seu entorn natural i paisatgístic" i que "la legislació catalana, concretament la llei 8/2005 de protecció, gestió i ordenació del paisatge garanteix la protecció del paisatge a Catalunya i el reconeix jurídicament. ERC es queixa que "la superfície que ocuparia Eurovegas representaria un 27% de la superfície actual d'aquest parc" i demana a Brussel·les si això "s'ajusta o no a les directrius i recomanacions del Conveni Europeu del Paisatge, signat a Florència l'any 2000".

El diputat d’ERC també s'ha queixat a l'executiu comunitari que "els complexes hotelers i lúdics de Las Vegas Sands Corporation es caracteritzen per permetre fumar en els seus recintes" i que "el govern de la Generalitat, en plena negociació, ha afirmat que flexibilitzarà la llei que ho prohibeix". ERC entén que això pot violar les "directrius i recomanacions de la Comissió Europea del 30 de juny del 2009, en què s'insta els Estats membres a adoptar lleis per protegir els ciutadans de l'exposició del fum del tabac en espais públics tancats".
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
mario fletxa barna
27 de juny de 2012, 09.30 h

I moltes coses més vulnera, fins i tot la dignitat i respecte per part de CIU, que en un cas tant polèmic, no fa una consulta a la societat, ni demana parer al parlament explicant realment de que va tot això, amb bisturí, que vol dir, s'hauria d'estudiar amb bisturí cada apartat per valorar si és viable o no. No s'ha d'esgrimir la paraula atur és massa fàcil, en tot cas el que representa per les butxaques particulars del govern dels millors, els millors en què?. Encara no han entés qu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
26 de juny de 2012, 20.17 h

No olviden que los políticos del gobierno catalán cobran el doble que los de Madrid, aparte coches de alta gama + todos los gastos casi sin justificar.

La reponsabilidad de unos y otros no se puede comparar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 18
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Anna fletxa BCN
26 de juny de 2012, 16.28 h

#3 Això vol dir que tenim salut com a partit i apliquem el sentit comú, endavant ERC.Mira el PSC fent el ploricó a veure que pesca per dir si, són púrria els ex socis.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
26 de juny de 2012, 15.23 h

En vez de unirse con el objetivo común de superar las dificultades actuales, nuestros cabestros representantes políticos de todos los colores se pasan la vida tirándose piedras a su tejado.Y tu más...................................


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
26 de juny de 2012, 15.02 h

http://www.facebook.com/AturemEurovegas

http://aturemeurovegas.wordpress.com/

Aturem Eurovegas – Salvem el Delta del Llobregat

Al Delta del Llobregat hi volem pagesos, no mafiosos!


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
26 de juny de 2012, 13.46 h

Bé ERC, a veure si podem aturar aquesta barbaritat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.