directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 30 d'abril de 2024 13:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Independència, ara va de debò

El superàvit comercial amb Espanya pot arribar a mínims històrics el 2011, i el cost de marxar d’Espanya cada cop és més baix.

Comentaris 37  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 22 vots )
carregant Carregant

En una entrevista al setmanari El Temps, l’eurodiputat Ramon Tremosa assegura que les dades sobre comerç català, que es publicaran aviat, poden suposar un canvi històric sobre la nostra balança comercial, “això és un canvi històric perquè s’acaben 150 anys d’història econòmica d’Espanya”, diu Tremosa, i afegeix que el 2011 és l’any que s’ensorra el consum i la inversió a Espanya, mentre serà l’any del gran creixement de les exportacions catalanes a tot el món, “i pot ser l’any en què el superàvit comercial amb Espanya, que justificava l’espoliació fiscal, arribi a mínims històrics.”.
 

Comparteix
   


Etiquetes
La fal·làcia que Catalunya sense Espanya no és viable econòmicament s’esberla
 
Tremosa afirma que el 1986, pràcticament tot allò que produíem anava al mercat espanyol, però la tendència es van anar invertint  i el 2006 les exportacions fora de l’estat espanyol van creixent molt, arribant a un 40%. La recessió econòmica actual fa que Espanya sigui un país endeutat amb una crisi bancària important, per la qual cosa Espanya no tindrà capacitat de comprar béns, perquè ha d’invertir en de desendeutar institucions, empreses i famílies. Alhora, podria ser també que Catalunya tingués superàvit comercial amb la resta del món, el que implica un canvi estructural total. Segon Tremosa “nosaltres ja estem més integrats en el cicle econòmic europeu –com Alemanya i els seus socis comercials– que no amb Espanya, que té constructores de gran velocitat, telefòniques i empreses d’energia en sector regulat i un parell de bancs que miren a Sud-amèrica i a la resta del món.”. I és en aquest context, assegura “que es veu que el corredor mediterrani és el tren de la definitiva europeïtzació de Catalunya, i això no agrada als qui s’ho miren des de Madrid.”. 
 
Ells saben que el cost de marxar és cada vegada més baix.

A Madrid saben molt bé quines implicacions econòmiques té el corredor mediterrani, continua Tremosa: “multinacionals amb base a Catalunya per a produir per a tot el món i el mercat espanyol cada vegada més residual. Per tant, el cost de marxar és cada vegada més baix. No ens ho facilitaran. Llavors envien als presidents regionals a fer-se la foto.”
 
Espanya vol sortir de la crisi amb un centralisme reforçat
 
Espanya no té clar com sortirà de la crisi, però si que en vol sortir amb un centralisme reforçat, “això ho veuen clar tots. Però no saben com fer-ho. No tenen estratègia.” Explica l’Eurodiputat, i assenyala que Catalunya té molta indústria manufacturera exportadora del valor afegit, que és el model que se’n surt, i en canvi a Madrid li manca una base econòmica sòlida per tornar a créixer i afegeix “A Espanya els vénen molts anys sembrats de sal. Amb una economia catalana oberta i amb interessos a fora, les tensions aniran creixent.”
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#37
LLUIS fletxa bcn
26 de gener de 2017, 12.39 h

José Bou, en primer término, junto a Giménez Barbat, esta mañana en el Parlamento europeo - EFE

Empresaris de Catalunya alerta de la secesión en Bruselas un día después del acto de Puigdemont .

José Bou, en una conferencia promovida por Giménez Barbat, lamenta la «inseguridad jurídica» que genera el proceso soberanista.


N.B. CAP RECOLÇAMENT , FORA DEL MERCAT COMÚ,ETC. ON ÉS EL NEGOCI?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
Lluis C fletxa Banyoles
29 de juny de 2012, 09.26 h

#34
La teva selecció és l'espanyola?.
La que impedeix que la catalana jugui competicions internacionals?
Si més no és ben curios...


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
28 de juny de 2012, 11.07 h

Més enllà de les proclames i eslògans de cada bàndol, és evident que el catalanisme representa la llibertat i la maduresa democràtica. L’espanyolisme només pot esgrimir el dret de conquesta, la imposició forçada i el despotisme per mantenir un estatus quo injust. Així doncs, cal preguntar-nos si, malgrat els defectes que pugui tenir la societat catalana, és permissible acceptar la submissió catalana a un Estat estranger, encara en vies de democratització. Catalunya ha de ser inde... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
SPAIN IS BANKIA fletxa La Llotja del Bernabeu
28 de juny de 2012, 10.45 h

#31 Tu t'entrenes per ser tant burro?
Jo sóc independentista, del Barça i, mentre Catalunya no tingui selecció, la meva es la espanyola. I ahir vaig tirar cohets per celebrar-ho.
Com es pot ser tant llondro.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
Ares fletxa Naut Aran
28 de juny de 2012, 01.20 h

#31 uèi que me soi animada a comentar las notícias que legissi... Resulta qu'aquel imbècil quita de pas parlar de fotbòl, XARNEGO!
vivètz Catalonha! e vivètz l'Aran!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
Catetismo fletxa Santpedor
28 de juny de 2012, 00.34 h

Eso, tu mira el fútbol, que es lo que más preocupa en tu país... Así vamos... Mientras siga habiendo gente como tu más preocupada por el fútbol que por los problemas reales que sufre nuestra sociedad y luchar por nuestros derechos, vamos a seguir a hundiéndonos en la miseria, pero tu quédate sentado mirando el fútbol y haz lo que quieren los políticos#31


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
28 de juny de 2012, 00.12 h

Ya sabeis que os habia dicho que rezaria para que la seleccion nacional española de futbol perdiera ante Portugal para daros una alegria que fuese un balsamo para tanta frustracion como teneis ultimamente, pero a pesar de que han jugado bastante mal, Portugal lo ha hecho peor y ESPAÑA ESTA EN LA FINAL DE LA EUROCOPA.

Pero no os preocupeis, ahora si ,Alemania dara un repaso a a La Roja, apoyad a Alemania, pero con mas fuerza de la que apoyasteis a Italia,Portugal,Croacia,Francia,etc. etc.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
27 de juny de 2012, 19.19 h

Mas i CiU CULPABLES unionistes estafadors del poble català. La pastanaga (pacte fiscal?) s'està podrint a mans del PP. Que mes teniu preparat per poder enganyar un cop mes als ciutadans de Catalunya.? ja no queda temps.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
Àngel fletxa Barcelona
27 de juny de 2012, 19.13 h

És urgent i necessari fugir d'una España que s'enfonsa i s'aprofita de nosaltres en tots el àmbits. INDEPENDÈNCIA JA!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
27 de juny de 2012, 17.57 h

#18.- Ernest de Vilanova............Estic d'acord amb tu. Jo anava a fer un comentari semblant. Alguna altre vegada ja l'he fet. Aquest tal "CATALONIA......etc." el que vol és provocar. I quant veu que contestem als seus ridículs comentaris o valorem els seus comentaris, encara que siguin negatius ja està satisfet, perquè ell ja sap que ho seran de negatius.
A més, el fet de posar GIRONA amb E ja vol provocar.....o és tan ignorant que encara no s'ha enterat que aquesta forma és de la èp... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.