directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 07:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Manlleu estira del carro de la innovació

Rècord de participació a la 4a edició dels Premis Innovacat amb 55 projectes d’empreses innovadores d’Osona que han optat als premis

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

 Manlleu fa temps que treballa per sumar esforços i  impulsar l’emprenedoria i la innovació. Els Premis Innovacat van néixer l’any 2005 per la inquietud de les empreses Benito i Bonpreu i l’Oficina de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Manlleu, amb l’objectiu de potenciar i dinamitzar el teixit econòmic i productiu del territori. La quarta edició dels Premis Innovacat de Manlleu ha comptat amb la presència de l’ex president Jordi Pujol que ha fet la cloenda de la trobada empresarial i ha recordat que Catalunya passa per un moment molt difícil, econòmic, social i polític, amb un estat espanyol que no compleix,  i ara, treballant de valent com sempre hem fet els catalans, no serà suficient, i que ara cal tenir ambició per sortir d'aquesta situació.






Comparteix
   


Etiquetes

Enguany s'ha assolit un rècord de participació ja que hi havia 55 projectes que optaven als premis. El premi Empresa Jove -12.000 euros- s'ha lliurat a Catuav pel desenvolupament de 'Termofarm', una nova línia de negoci basada en l'ús d'aeronaus no tripulades que pretenen maximitzar l'estalvi energètic a granges de la comarca d'Osona, però també de qualsevol edifici. Pel que fa al premi Empresa Avança, destinat a una empresa amb més de cinc anys d'activitat que destaqui per la seva trajectòria i capacitat d'adaptació als canvis i a les noves oportunitats, per obrir noves línies de negoci i nous projectes, aquest guardó s'ha lliurat a la companyia Mapex. L'empresa ha rebut el premi de 20.000 euros, per l'impacte del projecte en la millora de la competitivitat de les empreses industrials i pel desenvolupament d'una plataforma de captació i anàlisi de dades de plantes de fabricació que permet prendre decisions "més ràpides i efectives".

La novetat dels premis d'enguany és que tant Catuav com Mapex rebran el viatge Innovacat. Es tracta d'un viatge empresarial, fet a mida per a l'empresa, per conèixer de primera mà les tendències del seu sector, incorporar noves idees per innovar, fomentar la cooperació i ampliar la visió de l'empresa.

A més d'aquestes dues categories, els Premis Innovacat han inclòs cinc premis extraordinaris de vint hores d'assessorament personalitzat i que es realitzaran a les empreses amb professionals experts en les diferents matèries. Les companyies guardonades han estat: Haast, Imedic plus, Rainsac, Stèvia Osona i Viefe.

L'expresident Jordi Pujol ha clos l'acte amb un discurs que ha servit per encoratjar els empresaris. Pujol ha arengat els emprenedors a "no tenir por de destacar" perquè les seves "idees, inventiva, il·lusió i coneixements" podran tirar endavant el país.
 
Enguany s'han presentat als Premis Innovacat 55 projectes: 16 a la categoria d'Empresa Avança (30%) i 38 a la categoria d'Empresa Jove (70%). Pel que fa a la procedència dels projectes, 39 són de la comarca d'Osona, 6 són de Barcelona (ciutat) i 9 d'altres comarques. Dels 39 projectes osonencs 11 són de Manlleu.

Amb el pas de les noves edicions es van sumar a la promoció dels premis Innovacat el grup Girbau i la Farga Group i enguany si ha incorporat Casa Tarradellas, els Premis Innovacat ja compten així amb sis socis, cinc dels quals són les empreses amb més pes econòmic de la comarca.
 





COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
28 de juny de 2012, 12.38 h

Ya sabeis que os habia dicho que rezaria para que la seleccion nacional española de futbol perdiera ante Portugal para daros una alegria que fuese un balsamo para tanta frustracion como teneis ultimamente, pero a pesar de que han jugado bastante mal, Portugal lo ha hecho peor y ESPAÑA ESTA EN LA FINAL DE LA EUROCOPA.

Pero no os preocupeis, ahora si ,Alemania dara un repaso a a La Roja, apoyad a Alemania, pero con mas fuerza de la que apoyasteis a Italia,Portugal,Croacia,Francia,etc. etc


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
28 de juny de 2012, 11.50 h

Que se calle de una vez el tio ese, la política le ha permitido tapar sus trampas empresariales.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Francesac fletxa BARCELONA
27 de juny de 2012, 16.54 h

Com gaudim de les últimes notícies que circulen. cada vegada que els ejpenyols obren la boca creix el sentiment independentista, les dues vagades últimes : El president d'Extremadura i el TS. ha fet saltar les enquestes en favor de la independència d’una forma espectacular.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
JOSEP MARIA fletxa Barcelona
27 de juny de 2012, 11.00 h

Enhorabona i que serveixi com un exemple a seguir.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
27 de juny de 2012, 09.39 h

Esplèndida notícia! És la demostració que és el poble que vol caminar i necessita caminar, sense mirar si algú l'ajuda. Fantàstic! Tot i que essent com som, no podria ser d'una altra manera. Fa anys, fa segles que els catalans no es pregunten què pot fer Catalunya per ells, sinó que sap que ningú li podrà resoldre els problemes, si ell mateix no estira del carro.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.