directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 11:56 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

Ara més que mai, fem córrer la llengua!

El Correllengua 2012 comença dissabte a Ripoll en un ambient festiu i amb l’homenatge a Xirinacs

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Aquest any, fer córrer la llengua agafa més importància que mai. Amb la política lingüística que s’està duent en alguns indrets dels Països Catalans, cal defensar la nostra llengua de la millor manera que sabem. Per això, el Correllengua 2012 arriba en un moment en què es converteix en transcendental fer esdeveniments lúdics i festius a favor de la nostra llengua. S’iniciarà aquest dissabte 30 a Ripoll la campanya oficial del Correllengua, que recorrerà diversos territoris catalans per acabar, com cada any, a Perpinyà. Aquest anys, l’homenatjat és Lluís Maria Xirinacs, que va fer una gran tasca de defensa i protecció de la llengua catalana. La Festa Major de la Llengua i la Cultura catalanes és doncs a punt de començar.
Aquesta és la setzena edició del Correlengua que organitza la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL). I aquest any, es pretén mobilitzar més pobles, viles i barris que mai. Els objectius del Correllengua són ben clars: la reivindicació del foment de l'ús social de la llengua, la difusió de la riquesa de la nostra cultura i l’enfortiment de la personalitat i autoestima dels catalanoparlants.

El motiu pel qual s’ha escollit Ripoll per donar el tret de sortida als actes d’aquest any és pel fort lligam que la vila va mantenir amb l’homenatjat, Lluís Maria Xirinacs. Enguany es compleix el cinquè aniversari de la seva mort, i se l’homenatja per la gran tasca que va fer pel català. I no només va lluitar pel català, sinó que ho va fer per la llibertat del nostre poble i la dignitat de Catalunya.

Els actes començaran dissabte a les 10h del matí amb una visita al Monestir de Santa Maria de Ripoll. Més tard, els assistents es dirigiran cap al lloc on ens va deixar Xirinacs, al pla de Can Pegot, d’Ogassa. Allà s’encendrà la flama del Correllengua que haurà d’arribar a Perpinyà el 10 de novembre. A la tarda es farà un cercavila, concerts de música, la lectura del manifest del Correllengua 2012 i, finalment, un espectacle poeticomusical. 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#11
Rauric fletxa La Guingueta
29 de juny de 2012, 11.28 h

M'han agradat molt els comentaris del català emprenyat, a part de riure diu les veritats com temples....hahahahaha.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
28 de juny de 2012, 15.36 h

Jo sóc Espanyol! Visca Espanya i visca Catalunya!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
28 de juny de 2012, 13.41 h

ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
28 de juny de 2012, 10.49 h

Amics i veïns espanyols i afincats a Catalunya...sempre m'ha fet gràcia que siguin vostès els qui s'omplen la boca amb la paraula bilingüisme....ningú més que vostès parlen del bilingüisme, .quan tots sabem que son vostès els únics monolingües de facto....amics..a qui volen vostès enganyar?, que no saben que ja els coneixem??


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
28 de juny de 2012, 10.46 h

Amics, ja deuen saber que els hispans o latinos en els EEUU fan com vostès a Cat, els costa aprendre llengües i enlloc d'adaptar l'anglès del país que els acull, segueixen monolingües en espanyol....una simptomatologia pròpia de persones amb poca matèria gris i una tremenda mala educació.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
28 de juny de 2012, 10.44 h

Bon dia amics cabeçuts espanyols.....saben quina és la diferencia entre un català i un espanyol?...bé amics és una resposta senzilla.. fins i tot per a vostès, un espanyol no esta obligat per llei a saber dues llengües amics i un català ha de saber-ne dues, la pròpia i la de vostès amics, la que parlen a tots els països amb una misèria que fa feredat amics...aquella mai imposada enlloc amics....de riure.....


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
28 de juny de 2012, 10.38 h

Espanya és un país entranyable.....com vostès els espanyols, però com és tan i tan fantàstica amics monolingües volem ser-ne només veïns,...perquè ser una part d'un país tan i tan fantàstic ens costa caríssim, i en a mi que em robin, al final m'emprenya...però un cop veïns, els estimarem inclús més que ara....ho entenen oi? amics.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Patufet fletxa Sant Pol de Mar
28 de juny de 2012, 10.07 h

Mentre hi hagi gent escrivint comentaris en llengua estrangera, jo no participaré en aquest fòrum i us animo a tots a fer el mateix. Només repetiré aquest mateix missatge. Els partits estatals tenen “trolls”, persones dedicades a jornada completa a provocar i rebentar mitjans com aquest, per tal de que els milers de lectors passius que puguin tenir se’n cansin i no visitin més, fòrums com aquest. Un mitjà com aquest ha de servir per alguna cosa més que per a replicar nacionalistes... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
28 de juny de 2012, 02.33 h

http://www.youtube.com/watch?v=65dkCds920I&feature=related

Documental encarregat per Sobirania i Progrés per internacionalitzar el cas català. Una obra molt pedagògica que permet difondre el conflicte català arreu del món. Subtítols en català.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
28 de juny de 2012, 00.10 h

Ya sabeis que os habia dicho que rezaria para que la seleccion nacional española de futbol perdiera ante Portugal para daros una alegria que fuese un balsamo para tanta frustracion como teneis ultimamente, pero a pesar de que han jugado bastante mal, Portugal lo ha hecho peor y ESPAÑA ESTA EN LA FINAL DE LA EUROCOPA.

Pero no os preocupeis, ahora si ,Alemania dara un repaso a a La Roja, apoyad a Alemania, pero con mas fuerza de la que apoyasteis a Italia,Portugal,Croacia,Francia,etc. etc.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.