directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 28 d'abril de 2024 09:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

Tanquen l'activista sahrauí Mohammad Tahlil a la Presó Negra d'Aaiun, al Marroc

Asseguren que ha estat detingut i torturat una setmana

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Continua la brutal repressió de les autoritats marroquines cap els partidaris d'un Sàhara Occidental lliure. L'activista de drets humans sahrauí Mohammad Tahlil va ser tancat ahir a la Presó Negra d'Aaiun després de romandre una setmana detingut i sotmès a "salvatges tortures", segons ha denunciat l'Associació Sahrauis de Víctimes de Violacions Greus dels Drets Humans comesos per l'Estat Marroquí (ASVDH). Tahlil, president del comitè local de la secció d'ASVDH a Bojador, havia estat detingut el passat 16 de juliol, al seu retorn de Mauritània, en un lloc de control fronterer situat a l'entrada d'Aaiun per un grup d'agents marroquins. Després de l'arrest, va ser conduït a la comissaria de policia de Dakhla, "després de rebre una pallissa i de ser emmanillat en públic sense que cometés cap delicte", es llegeix en el comunicat de l'organització.
Mohammad Tahlil sàhara tortures tortura occidental
Mohammad Tahlil mostrant unes ferides rebudes l'abril d'aquest any

Comparteix
   


Etiquetes
Mohammad Tahlil ja havia estat condemnat el 13 d'agost del 2005 a tres anys de presó. La pena va ser confirmada el 25 de gener del 2006, però Tahlil va ser finalment alliberat el 22 d'abril del mateix any. Vuit dies després de l'excarceració, segons el comunicat, va ser "novament detingut, torturat i abandonat al desert, a 50 quilòmetres de la ciutat de Bojador".

L'11 d'agost del 2006, les autoritats marroquines es van negar a tornar-li el passaport i l'11 d'octubre del mateix any va ser detingut i interrogat durant quatre hores a la frontera amb Mauritània al seu retorn de Nouadhibou. Després, sempre segons l'organització, no estat novament detingut 24 hores en una comissaria de policia situada a 40 quilòmetres de Dakhla, on ha estat "insultat i colpejat".



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.