directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 10:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

La Generalitat de Catalunya creu que "convindria estudiar" vigilar tota la vida als agressors sexuals

El marc legal actual només permet el control si l'agressor l'accepta voluntàriament

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El secretari de Serveis Penitenciaris, Rehabilitació i Justícia Juvenil de la Generalitat, Albert Batlle, considera que el sistema que opera en països com Anglaterra, que preveu la vigilància tota la vida de determinats presos, com els que han comès delictes sexuals, és "una modificació legislativa que convindria estudiar", sempre que aquests participin de manera voluntària en la mesura.
violador eixample
El 2n violador de l'Eixample

Comparteix
   


Etiquetes
Batlle ha recordat durant una entrevista concedida a Europa Press que la legislació espanyola no preveu "un control social tota la vida", una mesura "inconstitucional" que es traduiria en una "cadena perpètua" complerta en règim obert. Anglaterra, tot i això, disposa d'un registre oficial de violadors i pederastes que informen regularment a la policia o a funcionaris del registre sobre el seu parador.

En referència als casos d'Alejandro Martínez, el 'segon violador de l'Eixample', i de José Rodríguez, el violador de la Vall d'Hebron, el secretari de Serveis Penitenciaris ha explicat que "en el marc legal que tenim actualment, l'única possibilitat d'intervenció postcondemna és la submissió a control voluntari de la persona que ha comès aquest tipus de delictes".

"A una persona que hagi comès un delicte violent o d'agressió sexual li podem brindar, quan hagi sortit de la presó, que assisteixi a programes de seguiment, però sempre amb caràcter voluntari, no els podem imposar", ha assenyalat Batlle, que ha recordat que aquest tipus de delinqüents "poden seguir o no aquest suport i, si el segueixen, són lliures de deixar-lo quan ho considerin oportú".

El secretari de Serveis Penitenciaris ha afirmat que, durant el procés d'execució de la condemna, "es procura treballar per disminuir al màxim el risc de reincidència" dels reclusos que han comès delictes que es consideren "especialment greus". "Aquesta és la funció que nosaltres fem i la fem en el període que la podem fer, el d'execució de la condemna", ha afirmat.

En qualsevol cas, Batlle ha assegurat que els casos d'agressors sexuals han disminuït i que, tot i que "hi pot haver situacions d'alarma per les excarceracions", tenim "una molt bona ratxa" i "hem millorat en el conjunt dels delictes contra la llibertat sexual".



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.