directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 14:11 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Comunicació doble fletxa

Què passa al diari ARA?

Oriol Soler i Cultura 03 exclosos del diari ARA, una ampliació de capital dòna el control del diari a Ferran Rodés que ha estat nomenat nou President

Comentaris 50  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 21 vots )
carregant Carregant

En una misteriosa nota de trenta ratlles publicada pel mateix diari, es dóna compte de la sortida de l'accionariat del fins ara president Oriol Soler i el grup que presideix Cultura 03 del diari ARA,  degut al fet que han decidit no anar a una ampliació de capital que ha acordat la junta d’accionistes. Aquest fet ha diluït el fins ara 24% de participació dels accionistes sortints en una proporció molt menor. Ha estat una manera de forçar la sortida d’un dels ideòlegs de la fundació del diari ARA.

Comparteix
   


Etiquetes
etiqueta ARA
Poca claredat en la nota emesa per l’empresa

Amb un agraïment tipus cap a Oriol Soler i a Cultura 03 la nota no aclareix quin és l’ import de l’augment de capital, quin són els motius, i si tota aquesta moguda pot representar un canvi en la línia editorial del  diari en uns moments de canvis profunds en els mitjans de comunicació. El que sembla clar és que el diari ARA tomba el seu control cap als sectors empresarials purs i durs, caldrà veure ara si el canvi afecta al model de diari i en la seva línia cap a l’Estat propi marcada des dels seus inicis.

Ferran Rodés ( ISP/Havas) com a nou president, acompanyat per Víctor Font (Delta Partners) i Daniel Martínez (Focus) prenen el control del diari i deixen fora de joc als iniciadors d’aquest projecte que de moment ha aconseguit un èxit important de lectors i seguidors del diari en tots els seus formats i que s’ha consolidat en el lideratge de la premsa en català.

En els darrers mesos el diari ARA ha moderat la seva línia cap a l’Estat propi?

Veient algunes noticies sobre temes compromesos, es comprova que el diari ARA ha tingut algunes moderacions en la seva línia editorial, el tractament d’ ETA i el final de la violència ha patit algunes visions sorprenents i fins i tot contradictòries amb un dels experts més reconeguts i col·laborador del diari, Antoni Batista. També el tractament de la Selecció Espanyola ha restat lluny d’un tractament molt més curos i de respecte envers els milers de catalans que no se senten representats per la selecció espanyola, i finalment tot el procés cap a un Estat propi ha grinyolat comparant-lo amb alguns articulistes que han anat molt més enllà que la línia editorial, que ha anat imposant el seu director Carles Capdevila.

El nou Punt/Avui aposta clarament per un estat propi, el diari ARA que farà?

Fa pocs dies els nous propietaris del diari El Punt/Avui han estat contundents en llençar  una campanya clara  a favor de l’estat propi, una campanya sota el nom “volem viure en llibertat” i que durarà fins a una gran data, de moment simbòlica  per l’independentisme català, l’ 11 de setembre de 2014. Què faran ara els nous homes fort del diari ARA, voldran superar al grup editor de El Punt/Avui? O moderaran la seva línia ideològica?
Caldrà estar atent als possibles canvis, el país té pocs mitjans  sense complexos i que es mullin  per caminar cap a l’Estat propi, i no seria bo que perdéssim mitjans de comunicació, a l’altre costat el panorama n’està ben farcit.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#55
joris fletxa vilafranca del penedes
24 de juliol de 2012, 16.43 h

Només puc dir que el diari ARA ha canviat ara s'ha tornat populista, ahir mateix la notícia era que quatre fatxes deien !que se quemen los catalanes" referent a l'incendi, però també deia que els catalans se senten representats per la Roja, o sigui ja no es parla de l'expoli fiscal, i s'estan preparant per les olimpiades, les vacances i el Barça per refredar una mica el tema i que CiU no perdi vots.
Personalment avui ja he comprat l'Avui i l'Ara ni me'l miro per internet ja que se que el "... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#54
Isabel fletxa Barcelona
2 de juliol de 2012, 12.14 h

Voleu dir que no esteu exagerant, cal estar atens als canvis, però precisament els lectors que tenen no crec que acceptin la línia que dieu convergent o sigui que no ens anticipem.
Al final no podrem fer res ni lleguir res a tot hi ha ombra de sospita, això també ens pot desanimar i no crec que sigui una bona estrateguia. Hi ha molt sectarisme i buscar només els problemes a tot el que és català.
A mi hi ha persones que hem deixen de convergent quan parlo d'unitat i transversalitat i mai... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#53
30 de juny de 2012, 23.15 h

Com facin el cafre se'ls veurà el llautò i els direm passiu bé, hi ha oferta alternatva de qualitat i amb sentit de país. I no ens compran amb samarretetas reivindicatives que ja som grandets i tenim criteri.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#52
30 de juny de 2012, 12.22 h

Tenia esperances amb diari ARA quant es va sortir. Ara, veig que es una peça mes del "sometent" mediàtic català posat al servei de CiU i fer la gara-gara de tant en tant a Solidaritat per conveniència tàctica dels dirigents de CDC i tenir contes les seves bases mes independentistes mentre dura la "pastanaga" del pacte fiscal. Qui dia passa any empeny i la federació conservadora unionista i convergent te molt clar el que vol i per a fer el que sempre ha fet.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#51
30 de juny de 2012, 11.55 h

#49 em penso que tots dos parleu de diners!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#50
Ernest fletxa BCN
30 de juny de 2012, 11.10 h

"Cataquè?", reportatge a l'ARA anunciat per a aquest diumenge. Es pot llegir: "Mentre la crisi està reforçant l'opció sobiranista a Catalunya, a fora provoca l'efecte invers."

L'ARA ja dóna per bona la versió de Duran de que el creixent sobiranisme és simplement resultat de la crisi, és a dir, conjuntural.
I l'espoli? I les sentències contra l'autogovern i contra la llengua? I la desigualtat en les retallades entre les que patim a Catalunya i a Espanya? I els peatges? I la política... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#49
jordibcn fletxa Barcelona
30 de juny de 2012, 10.41 h

Portada del diari @ARA_mon "Itàlia i Espanya guanyen" !!! Nova línia editorial. I Catalunya? pic.twitter.com/vkkda16t
Siusplau srs. del DIRECTE.CAT no estan parlant de pilotes, sinó de diners, potser que us pareu a pensar una mica.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#48
Lluís fletxa BCN
29 de juny de 2012, 22.46 h

coi com escou la cosa, el que és evident és que ha passat alguna cosa i cultura 03 ha quedat ora, veurem ara la secció de política si hi ha canvis. però el cert és que tal i com diu l'article hi ha coses que pintn bastos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#47
Miquel fletxa Barcelona
29 de juny de 2012, 20.37 h

Que el señor Fernando Rodés, fill de Leopoldo Rodés, s'hagi quedat el 'ARA' és molt mala notícia per l'independentisme.


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#46
jordibcn fletxa Barcelona
29 de juny de 2012, 19.51 h

#40 Siusplau, demano explicació de vot.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.