
Què passa al diari ARA?
Oriol Soler i Cultura 03 exclosos del diari ARA, una ampliació de capital dòna el control del diari a Ferran Rodés que ha estat nomenat nou President
En una misteriosa nota de trenta ratlles publicada pel mateix diari, es dóna compte de la sortida de l'accionariat del fins ara president Oriol Soler i el grup que presideix Cultura 03 del diari ARA, degut al fet que han decidit no anar a una ampliació de capital que ha acordat la junta d’accionistes. Aquest fet ha diluït el fins ara 24% de participació dels accionistes sortints en una proporció molt menor. Ha estat una manera de forçar la sortida d’un dels ideòlegs de la fundació del diari ARA.
Poca claredat en la nota emesa per l’empresaAmb un agraïment tipus cap a Oriol Soler i a Cultura 03 la nota no aclareix quin és l’ import de l’augment de capital, quin són els motius, i si tota aquesta moguda pot representar un canvi en la línia editorial del diari en uns moments de canvis profunds en els mitjans de comunicació. El que sembla clar és que el diari ARA tomba el seu control cap als sectors empresarials purs i durs, caldrà veure ara si el canvi afecta al model de diari i en la seva línia cap a l’Estat propi marcada des dels seus inicis.
Ferran Rodés ( ISP/Havas) com a nou president, acompanyat per Víctor Font (Delta Partners) i Daniel Martínez (Focus) prenen el control del diari i deixen fora de joc als iniciadors d’aquest projecte que de moment ha aconseguit un èxit important de lectors i seguidors del diari en tots els seus formats i que s’ha consolidat en el lideratge de la premsa en català.
En els darrers mesos el diari ARA ha moderat la seva línia cap a l’Estat propi?
Veient algunes noticies sobre temes compromesos, es comprova que el diari ARA ha tingut algunes moderacions en la seva línia editorial, el tractament d’ ETA i el final de la violència ha patit algunes visions sorprenents i fins i tot contradictòries amb un dels experts més reconeguts i col·laborador del diari, Antoni Batista. També el tractament de la Selecció Espanyola ha restat lluny d’un tractament molt més curos i de respecte envers els milers de catalans que no se senten representats per la selecció espanyola, i finalment tot el procés cap a un Estat propi ha grinyolat comparant-lo amb alguns articulistes que han anat molt més enllà que la línia editorial, que ha anat imposant el seu director Carles Capdevila.
El nou Punt/Avui aposta clarament per un estat propi, el diari ARA que farà?
Fa pocs dies els nous propietaris del diari El Punt/Avui han estat contundents en llençar una campanya clara a favor de l’estat propi, una campanya sota el nom “volem viure en llibertat” i que durarà fins a una gran data, de moment simbòlica per l’independentisme català, l’ 11 de setembre de 2014. Què faran ara els nous homes fort del diari ARA, voldran superar al grup editor de El Punt/Avui? O moderaran la seva línia ideològica?
Caldrà estar atent als possibles canvis, el país té pocs mitjans sense complexos i que es mullin per caminar cap a l’Estat propi, i no seria bo que perdéssim mitjans de comunicació, a l’altre costat el panorama n’està ben farcit.