directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 15:32 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PSC no s’aclareix amb l’Eurovegas

L’alcalde de Cornellà Antoni Balmón (PSC) es treu una moció de la butxaca i s'alinea amb CiU per donar llum verda a l’Eurovegas, contravenint la posició oficial del PSC

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Pere Navarro assegurava fa quatre dies que Eurovegas “no és el nostre model de creixement econòmic per a Catalunya”. Carles Martí, senador i primer secretari de la Federació de Barcelona, deia que “ara es el moment d'evitar repetir els errors del passat i no continuar amb l'economia del totxo i del treball precari. Per sortir de la crisi, hem d'apostar per l'economia productiva.”. Ahir L'alcalde de Cornellà, Antonio Balmón, es desmarcà de la oposició contundent a l’Eurovegas que va fixar l'executiva socialista i deixa clar que en el si del PSC no hi ha una postura unànime al voltant del projecte.
 
 



Comparteix
   


Etiquetes
Tripijocs de Balmón per abraçar l’Eurovegas
 
El PSC, que ostenta el govern d'aquesta població del Baix Llobregat, i CiU, han tirat endavant una moció en defensa del macrocomplex d'oci que el magnat Sheldon Adelson podria instal·lar al Baix Llobregat.

La moció l'ha presentat el PSC al mateix ple municipal, sense que la resta de grups ho sabessin. Ha estat després que ICV-EUiA defensés una moció de rebuig a Eurovegas -aquesta sí, presentada per la via ordinària. Llavors l'alcalde de Cornellà, Antonio Balmón, ha informat que l'equip de govern presentava una altra moció. Els grups l'han valorat i s'han decantat per aquesta, descartant així la dels ecosocialistes, que no s'ha arribat a votar en ser de la mateixa temàtica.

Els 14 regidors del PSC i els dos de CiU han estat suficients per aprovar la moció. Els cinc regidors del PP s'han abstingut mentre que els quatre d'ICV-EUiA hi han votat en contra.

Vells arguments per justificar el macrocomplex
  
Al preàmbul, el text afirma que "tant important és la defensa de l'ecosistema territorial com de l'ecosistema social" i en aquest sentit, "amb l'actual situació, la nostra prioritat, amb quasi 70.000 persones aturades a la nostra comarca i més de 8.000 al nostre municipi és col·laborar amb la recuperació econòmica i la creació d'ocupació". Per aquest motiu, diu, "cal estar especialment atents i aprofitar totes les oportunitats d'inversió que es presentin per posar en valor el nostre territori, però aquestes no poden ser a qualsevol preu".
  
 La proposta demana al Govern "que explori tots els projectes viables d'inversió privada i pública que promoguin el desenvolupament de la zona sud del Baix Llobregat i que assegurin la creació de llocs de treball". Demana però que sigui "dins del nostre marc legal i que s'ajustin als requeriments socials, ambiental i culturals de la nostra societat; i que al mateix temps cerqui alternatives de desenvolupament". Així mateix, demana a l'executiu català que quan disposi de la documentació oficial necessària sobre Eurovegas "convoqui els representats dels ajuntaments afectats abans d'iniciar qualsevol procés". De no ubicar-se Eurovegas a Catalunya, la moció demana que el Govern "segueixi explorant nous projectes i cercant alternatives viables d'inversió pública o privada que promoguin el desenvolupament de la zona sud del Baix Llobregat".

El text porta el govern municipal de Cornellà a "defensar qualsevol oportunitat de generar ocupació i riquesa sempre que es compleixin les lleis i el respecte a les relacions laborals, la seguretat, la protecció de la salut i la infància, la qualitat mediambiental i els valors que identifiquen la nostra comarca i la nostra ciutat". 
  



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
Claudi fletxa Barcelona
30 de juny de 2012, 01.10 h

Hem de comprendre que el PSC faci tasca d'oposició ritual. Es tracta d'agafar sempre el rave per les fulles, destacar els aspectes negatius i prescindir dels positius. És llei de la política miop Per a mi, Eurovegas no és un projecte atractiu. Dependrà del marge d'actuació que se li permeti. El text de la moció de l'Ajuntament em sembla molt correcte. Cal llegir-lo atentament abans de desqualificar-lo. Em xoca algunes postures de llepafils. Només saben veure ludopatia, màfia, tracte d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
josep maria fletxa MOLLERUSSA
29 de juny de 2012, 20.36 h

Lo fotut del cas és que el PSOE de Catalunya, no s'aclareix en res. Es troba encara sota els efectes de xoc.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Angel fletxa Castellbisbal
29 de juny de 2012, 20.18 h

El PSOE català no s'aclareix amb l'Eurovegas ni amb res.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
29 de juny de 2012, 12.01 h

#1 No sabia que en David Madí visqués a Centelles.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Isabel fletxa Barcelona
29 de juny de 2012, 11.24 h

Encara avui no entenc la obsessió en contra del tripartit que ho va fer igual de malament que la majoria de governs. Que va fer més malament el tripartit que estan fent altres governs bipartits o unipartits? m'ho voleu explicar d'una vegada.
Es molt més difícil i avançat treballar i fer politica amb altres partits i més democràtic que no el de sempre i és cap a on hem d'anar. El problema que no en sabem de treballar en la diversitat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
29 de juny de 2012, 10.56 h

#1

ESTOY DE ACUERDO


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Gentil fletxa Centelles
29 de juny de 2012, 10.18 h

A VEURE SI HO ENTENEM D'UNA VEGADA, QUÈ VA FER EL GOVERN TRIPARTIT (psc_erc_icv), RES DE RES, NO VA GOVERNAR, VA CREAR LLOCS DE TREBALL PER ELLS I ELS SEUS ( VULL DIR ENDOLLS) I QUÈ VA FER PER CATALUNYA? HA SI VA ANAR CONTRA CIU I PP. SENYORS AIXÒ NO ES GOVERNAR, AIXÒ ÉS L'ACTITUD DE REVENJA DELS MISARABLES, COM EN EL TEMPS DE LA GUERRA. I DE CATALUNYA NI SE'N VAREN ENRACORDAR. PER QUÈ SE' N' HAVIEN DE RECORDAR SI LA MAJORIA DELS QUE GOVERNAVEN NO EREN CATALANS?
EN TOT VULL DIR QUE. A LA ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.