directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 19:23 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La caverna del PSOE ataca el possible grup propi del PSC a Madrid

Guerra exhibeix el seu nacionalisme espanyol en una entrevista a El Punt

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'exvicepresident del govern espanyol Alfonso Guerra (PSOE) veu "difícil" que el PSC tingui un grup propi al Congrés i ha declarat que no n'és partidari, ja que es podrien trobar que "els andalusos, que tenen més diputats, creessin el seu grup" i així tenir "un Parlament regional" i "convertir el Congrés al senat". En una entrevista concedida al diari El Punt, Guerra ha assegurat que l'expresident Jordi Pujol "quan creia que es creaven problemes en la convivència general d'Espanya, es frenava" mentre que amb l'expresident Maragall "no va ser exactament així", i va plantejar la reforma de l'Estatut "després d'un govern popular amb majoria absoluta gens autonomista". Les declaracions de Guerra retraten aquella política espanyola que només valora Catalunya si adopta posicions submises.
alfonso guerra psoe
Comparteix
   


Etiquetes
Sobre els polítics catalans en general ha afirmat que tota Espanya té una idea d'ells que en la última etapa ha quedat "una mica lesionada" i ha afegit que amb l'Estatut i el tripartit "ha quedat danyada la imatge exemplar que es tenia dels representants polítics de Catalunya". Guerra doncs, prefereix que els polítics catalans adoptin les actituds submises de legislacions anteriors que no pas la ferma defensa dels interessos del país, com ha succeït aquesta legislatura amb la defensa de l'Estatut, que, per cert, el mateix Guerra es va encarregar de deixar en un no-res.

En aquesta línia, Guerra ha assegurat que el president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, va ser "imprudent" quan va dir que acceptaria el text que aprovés el Parlament, però, content de la seva ribotada, ha recalcat que "els que ara critiquen l'Estatut de Catalunya s'haurien de fixar que no és el mateix el projecte que va sortir del Parlament i el que va sortir del Congrés".




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.