directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 13:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Barcelona aposta pel concert econòmic

CiU, ICV-EUiA i UxB tiren endavant una proposició a favor del concert al ple de l'Ajuntament de Barcelona i expressen el seu suport al manifest de l'Associació de Municipis per la Independència a favor d'un nou pacte fiscal

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'Ajuntament de Barcelona, amb CiU al capdavant, reclama que el nou pacte fiscal no pot rebaixar plantejaments i ha d'aspirar al concert econòmic. Els vots favorables dels regidors de CiU, ICV-EUiA i UxB han permès que el ple de l'Ajuntament de Barcelona aprovi una proposició a favor del concert econòmic. El text, presentat pels independentistes i esmenat per convergents i ecosocialistes, expressa el suport al manifest de l'Associació de Municipis per la Independència en suport d'un nou pacte fiscal entre Catalunya i l'estat espanyol basat en el concert. El regidor de CiU Jordi Martí, ha argumentat que Barcelona ha d'exercir el lideratge com a capital catalana en favor del què volen la majoria de catalans -segons diuen les enquestes-. A més, ha afegit que a l'Ajuntament li aniria molt millor si la Generalitat disposés de més recursos financers.

Comparteix
   

El ple de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest divendres una proposició que expressa el suport del consistori al manifest que promou l'Associació de Municipis per la Independència a favor d'un nou pacte fiscal entre Catalunya i l'Estat en la línia del concert econòmic. El text també contempla que,si aquest manifest -que s'ha d'aprovar el proper 7 de juliol en assemblea- es fonamenta en les conclusions de la comissió parlamentària sobre el pacte fiscal, l'Ajuntament s'hi adherirà. 

El portaveu d'UxB -el grup que ha presentat la proposició-, Joan Laporta, ha recordat les dades del Departament d'Economia i Coneixement que constaten que Catalunya pateix un dèficit fiscal del 8% del PIB. En la seva defensa del text, Laporta ha afirmat que Barcelona ha d'actuar "desacomplexadament" a l'hora de liderar el país i fer-ho també en reivindicacions com aquesta.

Per la seva banda, el regidor de CiU Jordi Martí ha justificat el vot favorable del seu grup pel fet que l'assoliment del pacte fiscal és "l'objectiu polític prioritari" dels convergents i no tindria sentit que no li donessin suport des del consistori barceloní. A més, ha recordat que les enquestes recullen que hi ha una àmplia majoria de catalans a favor del pacte fiscal i que la situació financera de la Generalitat obliga a guanyar noves eines. Martí ha coincidit amb Laporta en què Barcelona ha d'exercir el lideratge com a capital de Catalunya i ha afegit que a l'Ajuntament també li anirà millor quan la Generalitat disposi de més recursos financers.

El grup d'ICV-EUiA també ha votat a favor de la proposició, mentre que el PSC s'ha abstingut i el PPC hi ha votat en contra. 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
moregons fletxa Tarragona
30 de juny de 2012, 23.26 h

, concert económic, pacte fiscal, concert de flauta, concerts i concerts i bla, bla, bla, Independencia Ja.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
30 de juny de 2012, 10.44 h

-Barcelona també demana el concert. No 'aposta'


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
mario fletxa barna
30 de juny de 2012, 10.19 h

Bé, endavant, és una de les millors notícies del dia d'avui.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat-(CATALUNYA)
29 de juny de 2012, 21.17 h

"Barcelona aposta pel concert".
Que be! Que be!
Que sigui amb AC/DC! Que sigui amb AC/DC porfaaa! Vaa! Si us plaaauuu!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.