directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 14:05 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

Kosovo podria ser independent el proper 28 de novembre

El primer ministre kosovar creu que les converses a l'ONU han fracassat

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El primer ministre de Kosovo, Agim Ceku, ha declarat que la fins ara província autònoma de sèrbia podria declarar la seva independència a finals d'aquest any en "coordinació" amb els seus "amics i socis" occidentals, ja que, en opinió seva, l'actual procés patrocinat per l'ONU ha fracassat i s'haurien de buscar "altres alternatives". En declaracions a la premsa, Ceku ha donat a entendre que les autoritats de la província podrien aprovar a finals d'aquest mes una resolució perquè es declari la independència aquest 28 de novembre. Sembla, doncs, que el procés d'autodeterminació kosovar encara la recta final, i als kosovars els falten pocs mesos per seguir a Montenegro en la llista de nacions europees que aconsegueixen feliçment la independència.
kosovo mapa
Comparteix
   


Etiquetes
En tot cas, ha precisat que aquesta data és únicament una possibilitat i que encara han de discutir-se els detalls. "En principi és una idea, entre d'altres, sobre com sortir d'una situació que ha quedat bloquejada en el Consell de Seguretat de l'ONU", ha afegit.

Així mateix, ha assegurat que no es donarà cap pas sense el suport de les potències occidentals. "De cap forma estem parlant de mesures unilaterals", ha declarat Ceku davant de la premsa. "Estem parlant d'una declaració coordinada amb els nostres amics i socis, és només una idea i encara no ha estat aprovada", ha afegit.

Segons el primer ministre, el possible veto de Rússia en el Consell de Seguretat "podria dissuadir alguns països europeus a l'hora de reconèixer la independència de Kosovo". Per aquesta raó, "el millor és no anar a una votació i buscar altres alternatives".

La data triada per celebrar la independència no és casual, ja que el 28 de novembre és el dia de la independència d'Albània, la pàtria d'una important majoria de la població de Kosovo.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
23 de juliol de 2007, 17.36 h

Vaja. I donat que serà amb el suport dels Estats Units i no dels Progres Europeus, com ens ho farem per estar a favor de Kosovo Independent, dels progres europeus i en contra dels EUA?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.