directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 21:29 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La XIII Caravana catalana d'ajuda al poble sahrauí envia 13 camions amb 260 tones de menjar i medicaments

Fins i tot el popular Rafael Luna s'ha mostrat partidari de l'autodeterminació del Sàhara Occidental

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La XIII Caravana catalana d'ajuda humanitària per al poble sahrauí ha sortit des del Parlament de Catalunya, a Barcelona, amb dos dels 13 camions amb 260 tones de menjar i medecines que viatjaran fins a Algèria. L'associació ha organitzat una khaima on s'hi han fet diverses activitats relacionades amb la cultura sahrauí i, després de la intervenció de diversos convidats, l'acte s'ha clausurat amb un 'correfoc' que ha animat la cinquantena de persones reunides.
sàhara caravana camió occidental ajuda humanitària
La caravana d'ajuda humanitària cap al Sàhara / ACN

Comparteix
   


Etiquetes
El secretari quart de la Mesa del Parlament, Rafael Luna, que ha apadrinat l'acte, ha rebut al despatx la presidenta de l'Associació catalana d'Amics del Poble Sahrauí, Núria Salamé, juntament amb el secretari de l'associació, Antoni Guirao, i el delegat del Front Polisario a Catalunya, Emboirki Ahmed, entrevistat pel directe!cat fa uns mesos.

Salamé ha explicat que "els aliments que més demanen són llenties, sucre i oli" i ha destacat que enguany s'han afegit dos tràilers més a la caravana. Luna, que ha assegurat que porta molts anys compromès amb la causa, ha recordat que "ajuda humanitària és sinònim d'emergència" i ha advertit que el desig del Parlament és que "el Sàhara romangui en mans de qui li correspon, el poble sahraui".

Emboirki Ahmed ha remarcat que mai han tingut "dubtes" que l'associació és "amiga incondicional" i ha explicat que es troben en una situació delicada i en "una lluita diplomàtica on qualsevol moviment és mortal". Ahmed ha donat èmfasi en el fet que lluiten per a arribar on desitgen i aconseguir "el dret a l'autodeterminació".

El secretari de l'associació, Antoni Guirao, ha agraït al Parlament la col·laboració i a l'Agència Catalana de Cooperació de Desenvolupament (ACCD) per a col·laborar en l'acte solidari i ha demanat "llibertat per al Sàhara".

També hi ha assistit la diputada del PSC-Cpc Consol Padros, la diputada d'ICV-EA Dolors Camats, la diputada d'ERC Anna Simó, la diputada de CiU Anna Figueras, acompanyant al diputat popular Rafael Luna.

L'Associació Catalana d'Amics del Poble Sahrauí ha gestionat la caravana d'ajuda humanitària, on hi ha participat la Generalitat, per mitjà de l'Agència Catalana de Cooperació de Desenvolupament, les diputacions de Lleida, Tarragona, i Girona, un gran nombre d'ajuntament del país, diferents associacions locals d'amics del poble sahraui, associacions no governamentals i la delegació del Front Polisario de Catalunya.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.