València: Fórmula 1, Vela i hospitals sense epidural
La majoria de centres deixen de prestar el servei a partir de les vuit de la tarda i durant el cap de setmana
Els hospitals segueixen sense oferir la epidural a totes les embarassades. En el debat dels pressupostos de la Conselleria de Sanitat, celebrat al desembre del 2006, es va aprovar el compromís de "garantir i potenciar l'accés de totes les dones a l'anestèsia epidural durant el procés del part" i no s'està complint. A partir de les vuit de la tarda, de dilluns a divendres, i els caps de setmana es deixa d'oferir el calmant.
Els hospitals de la Comunitat Valenciana segueixen sense oferir l'epidural a totes les dones en el moment del part malgrat que el Consell es va comprometre a generalitzar la seva aplicació des de principis d'aquest any. La majoria de centres sanitaris deixen de prestar aquest servei a partir de les vuit de la tarda i durant el cap de setmana. És a dir que si una dona vol parir sense dolor, ho ha de fer abans de les vuit de la tarda.Aquestes són les condicions en les quals els hospitals públics valencians ofereixen actualment l'anestèsia epidural a pesar de l'anunci realitzat pel consell que s'aplicaria a totes les dones des de principis d'any. En el debat dels pressupostos de la Conselleria de Sanitat, celebrat al desembre, es va aprovar el compromís de "garantir i potenciar l'accés de totes les dones a l'anestèsia epidural durant el procés del part", pel que totes les embarassades haurien d’ésser ateses ja amb epidural. No obstant això, els hospitals segueixen sense oferir de forma generalitzada aquesta anestèsia a causa de la falta d'especialistes.
Tant el secretari general de la secció de Sanitat de CC.OO., Arturo León, com el secretari general del Sindicat Mèdic (CESM-CV), Andrés Cánovas, van coincidir ahir a assenyalar que el compromís del Consell és "impossible" de dur a terme si no es realitzen canvis organitzatius en els hospitals i si no es contracten més anestesistes, ja que seria necessari duplicar les plantilles actuals. Segons Cánovas, "no hi ha suficients especialistes així que és lògic que atenguin abans altres intervencions que un part amb epidural. S'anteposa la urgència vital".