directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 03:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

València: Fórmula 1, Vela i hospitals sense epidural

La majoria de centres deixen de prestar el servei a partir de les vuit de la tarda i durant el cap de setmana

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Els hospitals segueixen sense oferir la epidural a totes les embarassades. En el debat dels pressupostos de la Conselleria de Sanitat, celebrat al desembre del 2006, es va aprovar el compromís de "garantir i potenciar l'accés de totes les dones a l'anestèsia epidural durant el procés del part" i no s'està complint. A partir de les vuit de la tarda, de dilluns a divendres, i els caps de setmana es deixa d'oferir el calmant.
embarassada part fill
Una dona acaba de tenir el seu fill

Comparteix
   


Etiquetes
Els hospitals de la Comunitat Valenciana segueixen sense oferir l'epidural a totes les dones en el moment del part malgrat que el Consell es va comprometre a generalitzar la seva aplicació des de principis d'aquest any. La majoria de centres sanitaris deixen de prestar aquest servei a partir de les vuit de la tarda i durant el cap de setmana. És a dir que si una dona vol parir sense dolor, ho ha de fer abans de les vuit de la tarda.

Aquestes són les condicions en les quals els hospitals públics valencians ofereixen actualment l'anestèsia epidural a pesar de l'anunci realitzat pel consell que s'aplicaria a totes les dones des de principis d'any. En el debat dels pressupostos de la Conselleria de Sanitat, celebrat al desembre, es va aprovar el compromís de "garantir i potenciar l'accés de totes les dones a l'anestèsia epidural durant el procés del part", pel que totes les embarassades haurien d’ésser ateses ja amb epidural. No obstant això, els hospitals segueixen sense oferir de forma generalitzada aquesta anestèsia a causa de la falta d'especialistes.

Tant el secretari general de la secció de Sanitat de CC.OO., Arturo León, com el secretari general del Sindicat Mèdic (CESM-CV), Andrés Cánovas, van coincidir ahir a assenyalar que el compromís del Consell és "impossible" de dur a terme si no es realitzen canvis organitzatius en els hospitals i si no es contracten més anestesistes, ja que seria necessari duplicar les plantilles actuals. Segons Cánovas, "no hi ha suficients especialistes així que és lògic que atenguin abans altres intervencions que un part amb epidural. S'anteposa la urgència vital".



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.