directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 01:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

Lleida Decideix assegura que ja està a punt per a la consulta

Tot i que la Paeria va rebutjar donar suport a la consulta, ha cedit els espais que habitualment s'utilitzen com a col·legis electorals

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Lleida és la ciutat més gran que farà una consulta en la tercera onada del 25 d'abril i, tot i les dificultats per organitzar la infraestructura en una ciutat de més de 130.000 habitants, Lleida Decideix assegura que ja està a punt per a la consulta. Una de les portaveus de la comissió organitzadora, Núria Marín, ha explicat a directe!cat que ja compten amb 200 voluntaris, xifra que creuen 'òptima' per cobrir els 24 col·legis electorals que hi haurà cobrint tots els barris de la ciutat. Tot i que la consulta s'ha tirat endavant després que la Paeria rebutgés donar-hi suport, paradoxalment el consistori ha facilitat els locals municipals que habitualment s'utilitzen com a col·legi electoral per a la consulta. Marín explica que els voluntaris i la infraestructura ja són a punt i que després del parèntesi de Setmana Santa s'abocaran en les diferents activitats que ja hi ha programades per incentivar la participació i donar a conèixer la consulta a tots els sectors de la població.
lleida decideix
Comparteix
   


Etiquetes
'El resultat serà el que serà, però la feina l'haurem fet'
Com a Girona, la comissió organitzadora de la consulta a Lleida tampoc vol fixar-se una xifra de participació a partir de la qual considerar que el referèndum ha estat un èxit. 'El resultat serà el que serà', relativitza Marín que destaca per damunt de tot que Lleida Decideix haurà fet la feina i haurà generat el debat de la independència a la ciutat.

És per això que s'estan centrant en treballar 'de tu a tu' amb diferents sectors de la població com els jubilats, els immigrants o els joves per tal de donar a conèixer la consulta i promoure la participació. Per això ja han organitzat diverses accions com una bustiada, una cercavila, un debat entre els partits polítics o un sopar popular per contribuir a generar un bon clima previ a la consulta.

Trencar amb l''ambient de passotisme'
Núria Marín creu que el principal problema de no comptar amb el suport de la Paeria és que genera un ambient de 'passotisme' que costa molt de trencar ja que el PSC que governa amb majoria absoluta, com a partit, no hi col·labora activament. Tot i això, reconeix que Lleida és 'una ciutat difícil' on costa mobilitzar molta gent 'per a tot'.

No hi ha previst, per ara, cap acte a nivell nacional
Si Girona acollirà l'acte d'inici de campanya en aquesta onada de consultes, a Lleida per ara no tenen previst que la Coordinadora Nacional per a la Consulta hi faci cap acte a nivell nacional. En l'onada del 28F, l'acte d'inici de campanya va celebrar-se al Vendrell, Cardona va tancar-la i Caldes de Montbui va ser la seu electoral, en ser tres grans poblacions on se celebrava la consulta. Marín, però, s'hi ha mostrat oberta destacant que l'Institut d'Estudis Ilerdencs, on s'establirà la seu electoral de Lleida Decideix, seria un lloc emblemàtic per fer de seu electoral central.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.