directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 20:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

CCOO es posiciona a favor d'un 'concert econòmic solidari'

El sindicat defensa nou model de finançament que superi el 'dèficit fiscal històric' però que mantingui la solidaritat interterritorial

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El Consell Nacional de CCOO de Catalunya ha aprovat una resolució en defensa d'un nou sistema finançament per a Catalunya que superi el 'dèficit fiscal històric' i garanteixi els drets socials. El sindicat proposa un 'concert econòmic solidari' que garanteixi la 'suficiència financera' de la Generalitat i permeti una contribució a la 'solidaritat interterritorial' sense anar en detriment de Catalunya. Així mateix defensa una Agència tributària catalana pròpia que s'encarregui de recaptar, gestionar i liquidar tots els impostos i la capacitat normativa de Catalunya per poder establir tributs propis.

Comparteix
   

Segons el sindicat És necessari un "sistema fiscal més just que aporti més recursos" a Catalunya, en el qual inclou també la imposició d'un nou impost per a les grans fortunes i la lluita contra el frau fiscal i l'economia submergida. Alhora que recull la necessitat d'un nou model econòmic que impulsi l'activitat sostenible i el creixement de Catalunya.

En la resolució, CCOO recull també la necessitat de no separar el progrés nacional del progrés social. Per això alhora de reclamar més autogovern i un finançament més just, també denuncia la política de retallades dels governs de CiU i el PP. Una política que només aconsegueix un "seriós retrocés en els drets nacionals i socials".

Finalment, el sindicat demana "un compromís ferm" i un "pacte de país" que reculli que els nous recursos que es puguin obtenir garanteixin, entre d'altres objectius, l'estat del benestar. 

La resolució, feta pública aquest dilluns pel sindicat, va ser aprovada pel Consell Nacional del sindicat el divendres 29 de juny i suposa el suport públic del sindicat a les aspiracions del president Artur Mas per negociar a Madrid un pacte fiscal. El gest de CCOO se suma al què anteriorment va fer també l'altre gran sindicat, la UGT, quan també va aprovar una resolució a favor del concert econòmic.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
Enric Massip fletxa L'Hospitalet de Llobregat
9 de juliol de 2012, 19.09 h

#3, #4, us heu llegit el manifest d'aquests dos sindicats taaaan quintacolumnistes? és bò llegir! i han tingut l'amabilitat de fer-ho en la nostra llengua.
Primer llegiu, després parleu.
ccoo: http://ves.cat/bgR-
ugt: http://ves.cat/bgSa


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
NOVAABC fletxa Igualada
3 de juliol de 2012, 19.06 h

#4 yo creo que los sindicatos, si son de izquierda, no se circuncriben a un territorio... estaria en contra de sus principios.
por otro lado no podemos esperar que no haya "pobres" en Catalunya para ser solidarios, no lo seriamos nunca (por desgracia) y podria ser aplicable a mi ciudad o a mi barrio... somos solidarios con el tercer mundo y no hemos acabado con nuestra pobreza pero admitimos que la suya es mayor.
Otra cosa es el control de esa solidaridad, y que, por definicion, uno comparte lo... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Ness fletxa SBD
3 de juliol de 2012, 13.51 h

Volen dir, eufemísticament, per un ROBATORI més suau


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Jordi fletxa Sabadell
3 de juliol de 2012, 09.09 h

#3 dius la veritat i a sobre la gent et vota negatiu, jo flipo, obriu els ulls...aquests sindicats són i seran espanyols així com la majoria dels seus afiliats.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
2 de juliol de 2012, 19.13 h

CC.OO. i UGT, son la quinta columna del sindicalisme espanyol instal.lat a Catalunya i que va sempre en contra d'els interessos dels treballadors i treballadores i del conjunt de les classes socials de la nació.

Potser ja arriba a ser l'hora de que el conjunt de la classe obrera nacional que viu, paga i treballa (si te sort) a Catalunya obri els ulls i els assenyali com organitzacions que son les filials de les maques espanyoles a territori català.


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2 Martin Pettersson Bergstrom
2 de juliol de 2012, 17.50 h

Ésser solidari no significa regalar els diners, també pot ser deixar-los en préstec a un interès molt baix, així ens assegurem que realment no va en detriment de Catalunya alhora que els beneficiaris es veuen obligats a ser racionals i productius amb aquests ajuts.

Altrament, com diu en Carles de Vilanova, mentre hi hagi un sol pobre a Catalunya ni un puto euro per a Espanya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Carles fletxa vILANOVA
2 de juliol de 2012, 17.44 h

A mi em sembla bé plantejar-se ser solidari quan deixi d'haver pobres a Catalunya. Abans, ni un cèntim. Entenc que els de CCOO estaran d'acord en això, o és que defensen abans els privilegis d'altres territoris? fóra bo saber-ho.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.