directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 11:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Els comerciants barcelonins protesten per la pèrdua de diners que suposa l'apagada

Un dia sense comerç ni establiments de serveis gràcies a Fecsa

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Els comerciants i botiguers són una de les moltes parts afectades per la gran apagada elèctrica que aquest dilluns ha afectat Barcelona. Des de les onze del matí centenars d'establiments romanien sense subministrament, i en el cas de molts negocis això equival a quedar-se sense activitat. Les entitats financeres no poden fer gestions i els caixers no funcionen, les botigues d'alimentació veuen perillar els aliments frescos i congelats i moltes empreses no poden fer res sense els ordinadors. Algunes petites botigues van optar per tancar a mig matí mentre lamentaven que ningú es faci càrrec de les pèrdues econòmiques que els pot generar l'avaria.
avaria apagón fecsa
Un comerç tanca les portes per l'avaria / ACN

Comparteix
   


Etiquetes
A Inorme, una empresa de consultoria i productes informàtics situada al carrer Entença, prop de l'estació de Sants, els treballadors van aprofitar l'apagada per prendre una estona la fresca al carrer. El director de la companyia, Juan Mena, però, no estava per a moltes bromes. 'Nosaltres tenim un sistema de subministrament de seguretat per si es talla la llum, però òbviament no està preparat per a una apagada tan llarga, explicava Mena. 'Hem hagut d'enviar la gent cap a casa i hem perdut un dia de feina', ha lamentat.

Segons Mena, durant les dues últimes setmanes ja s'havien notat diversos problemes a la llum, 'així que ja es veia que passaria alguna cosa'. Per Mena, 'les empreses elèctriques haurien de millorar les revisions preventives del sistema'.

Com ell, la tintoreria Gelabert no va poder fer res durant tot el matí. El propietari de l'establiment, Francesc Valverde, esperava resignat a la porta que tornés el subministrament. 'Des de les onze estem sense poder treballar, no podem posar res en marxa ni atendre al públic ni fer res en absolut', lamentava, visiblement molest.

Valverde recordava que fa unes setmanes ja va patir al seu establiment un tall de llum que Fecsa va trigar prop de 24 hores en arreglar. 'S'hauria de compensar els botiguers, opinava el tintorer. 'En aquella ocasió jo vaig parlar amb Fecsa perquè tenia roba a la màquina de sec que es podia fer malbé i em van dir que si passava ja en parlaríem. Tens una assegurança, però per part de la companyia elèctrica estem totalment desprotegits. I avui ja veurem què passa, pot ser fatal', ha explicat.

A l'avinguda Tarradellas, la fruiteria Sbó continuava venent, mig a les fosques, gràcies a la bateria autònoma de les màquines de pesar i cobrar el gènere. Passada la una del migdia, però, la bateria va acabar-se i els treballadors van haver de demanar als clients que feien cua que deixessin la fruita i verdures que havien agafat i que marxessin.

'Ho sentim molt, però no podem pesar ni cobrar', explicava una dependenta a una clienta preocupada perquè necessitava cebes per al dinar del migdia i es resistia a marxar sense comprar-les. Mentrestant, la caixera estudiaven com cobrar a la clienta que just estava pagant en el moment en què s'ha acabat la bateria de la màquina, o si ho deixaven córrer. 'Avui serà el dia del client', bromejava un depenent, sense perdre l'humor.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Àlex fletxa Sant Vicenç dels Horts
24 de juliol de 2007, 15.04 h

Gran comentari el del pep de Manresa... en això estan pensant els milers d'usuaris sense llum.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
carme fletxa barcelona
24 de juliol de 2007, 14.12 h

Jo pago la meva factura a FECSA. Així doncs, que FECSA respongui i que dexi de treure's de la màniga altres agents: és el seu problema, que ni ens parli de Red española o el que sigui: que FECSA s'hi entengui!
No volem descripcions de com es va produir el fiasco actual. Volem arguments del perquè. No volem sentir excuses sobre la fatalitat i els accidents. "Un cable va caure"??? Mala sort. Perquè va caure? I, un cop caigut, perquè TOT ha anat com ha anat (i està anant)? Com indemnitzara... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
pep fletxa manresa
24 de juliol de 2007, 12.03 h

On aneu els barcelonins amb un govern de tecnòcrates com l'Hereu i de pijoprogreshipòcrites de segones residència com la Mayol, encara us passa poc, no us n'adoneu que la vostra ciutat s'ha convertit en el prostíbul d'Europa?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.