directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 09:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Garzón decreta llibertat sota fiança de 500.000 euros per a Luis García 'Luigi', presumpte cervell de 'Pretòria'

Està imputat per delictes d'associació il·lícita, blanqueig de capitals, tràfic d'influències, frau en subvencions i falsedat documental

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El jutge de l'Audiència Nacional espanyola Baltasar Garzón ha decretat aquest dilluns llibertat sota fiança de 500.000 euros a Luis Garcia, 'Luigi', segons han confirmat fonts de l'Audiència a l'ACN. L'exdiputat del PSC està considerat el 'cervell' de la presumpta trama de corrupció urbanística coneguda com a cas 'Pretòria'. 'Luigi' va ingressar a la presó de Soto del Real el passat 29 d'octubre i el 25 de novembre va ingressar de forma preventiva a la presó de Brians II. Garzón va rebutjar el desembre passat el recurs contra l'ordre de presó del suposat líder de la trama en considerar que hi havia indicis que apuntaven que si quedés en llibertat podria 'destruir evidències o altres dades, documents o elements necessaris' per prosseguir amb la investigació.

Comparteix
   


Etiquetes
El presumpte líder de la trama de corrupció urbanística 'Pretòria' podria sortir en llibertat si paga els 500.000 euros de fiança que li ha decretat el jutge de l'Audiència Nacional espanyola Baltasar Garzón. 'Luigi' és l'únic imputat pel cas 'Pretòria' que quedava a la presó d'un total de vint detinguts, ja que la sala quarta de l'Audiència Nacional espanyola va considerar que existia un 'elevat risc' que el pres destruís proves claus per prosseguir amb la investigació del cas.

Segons els magistrats de la sala, 'Luigi' disposa de 'gran quantitat de fons i realitza activitats fora de la jurisdicció espanyola'. García està imputat per delictes d'associació il·lícita, blanqueig de capitals, tràfic d'influències, frau en subvencions i falsedat documental. A més, és considerat 'el nexe d'unió de la resta d'imputats amb l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramanet i especialment l'alcalde Bartomeu Muñoz'.

'Luigi' és considerat pel jutge Garzón el cervell de la trama de corrupció urbanística, ja que suposadament va participar activament, actuant com a intermediari, en la operació Pallaresa, a Santa Coloma de Gramenet, la de Badalona i la de Sant Andreu de Llavaneres, orquestrada aquesta última per una de les empreses que controlava, Niesma Corporació.

Controlava una desena d'empreses

Luis Andrés García Saénz 'Luigi' controlava directament una desena d'empreses que presumptament servien per distribuir els beneficis de les operacions urbanístiques en investigació. El mateix jutge Baltasar Garzón havia posat en dubte que alguna d'aquestes empreses duguessin a terme l'activitat per a la qual estava registrada, com succeeix amb City Activitats Immobiliàries, que, segons el magistrat, no ha exercit mai cap activitat vinculada a la construcció. En la interlocutòria hi apareixia una altra companyia de 'Luigi', Stegany Art Gallery, dedicada a la compra venta d'art i que va ingressar més de cent mil euros procedents de l'operació Pallaresa.

En el registre mercantil, 'Luigi' apareixia com a administrador únic no només de Niesma, sinó també de Stefany Art Gallery i City Activitats Immobiliàries. En les inspeccions practicades al local del carrer València de Barcelona que compartien aquestes dues darreres societats, els agents van trobar 'una important quantitat d'obres d'art de gran valor', assenyala Garzón en la interlocutòria.

Al local del carrer València també apareix registrada una tercera empresa, Capital City Consulting, dedicada ala intervenció en el mercat de la borsa i en què hi té una destacada responsabilitat Wenceslao Manzanares, cunyat de 'Luigi'.

El llistat d'empreses que controlava Luigi la completen Tultar i Ard-Choille, companyies a través de les quals va comprar accions del Centre Comercial Gramenet per revendre-les posteriorment a un preu més elevat gràcies a la requalificació dels terrenys aprovada pel municipi governat per Bartomeu Muñoz, igualment empresonat per aquest cas.

Llibertat sota fiança d'un milió d'euros per Alavedra i Prenafeta

Lluís Prenafeta va sortir de Brians II el passat 18 de desembre després que la seva família diposités la fiança d'un milió d'euros que havia fixat el jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón i d'haver estat poc més d'un mes tancat a la presó.

Un dia abans havia sortir de la presó el també exalt càrrec de CiU Macià Alavedra després d'entregar la fiança, també d'un milió d'euros. Garzón va ordenar la llibertat dels dos imputats sota fiança argumentant que ja no existeix risc que puguin destruir proves.
   



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
2 d'abril de 2010, 08.08 h

"La Xarxa"...sòcia estratègica d'ERC:

http://www.youtube.com/watch?v=8aKd-Lx-zlU


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Toni fletxa Girona
1 d'abril de 2010, 21.13 h

Estriparè el carnet d´ERC i en demanarè 1 del PSC de CIU o del PP. Aquest si que s´ho monten bè. A ROBAR CARTERAS !!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
1 d'abril de 2010, 20.30 h

Per que han de venir jutges de Madrid a atrapar els pretorians?? on son els jutges catalans ?? fàcil, des-de fa molts anys el poder judicial Català esta sotmes a les ordres de CiU= "C"corrupció "I" "U"sura


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
1 d'abril de 2010, 20.03 h

La Sotodelrealvergencia ha acabat. Despres de robar milions i milions d´euros, el convergents i els sociates ja estan al carrer. Quin escàndol !!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.