directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 07:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

El Prat desplaçarà un 4% més de passatgers aquestes festes

L'aeroport de Barcelona no nota la crisi i augmenta vols respecte el 2009

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Cues, maletes i gent començant les vacances omplen des d'aquest dijous la T-1 del l'aeroport del Prat i, també, la vella T-2, últimament menys transitada. Es tracta d'alguns dels 535.000 passatgers que AENA preveu que passin per la infraestructura entre dijous i el proper sis d'abril, el que suposa un augment del 4% respecte l'any passat. Palma segueix sent la destinació estrella entre uns passatgers que asseguren notar poc els efectes de la crisi en les seves ganes de viatjar per Setmana Santa. A Girona, AENA preveu acollir 120.000 passatgers, i a Reus 18.600.
aeroport prat volar
Comparteix
   

AENA preveu fer 4.500 operacions en aquests set dies a l'aeroport del Prat, i transportar més de 370.000 maletes. De fet, aquest dijous a les àrees de sortides d'ambdues terminals se'n podien veure moltes més que en dies feiners, quan dominen els executius amb equipatges menys pesats. Els 535.000 passatgers suposen un lleuger increment del 4% respecte al 2009. De fet, en els primers mesos d'enguany el nombre de passatgers que han utilitzat l'aeroport del Prat ja ha remuntat tímidament respecte a ara fa tot just un any, quan els efectes de la crisi més es van notar en el tràfic aeri pratenc.

La represa de l'activitat també s'ha notat a la vella terminal T-2, que pràcticament es va buidar després de la inauguració, l'any passat, de la terminal 1. Amb l'arribada de companyies de baix cost com EasyJet a la infraestructura antiga, s'hi tornen a veure passatgers. Aquests dies acull viatgers quehan aprofitat ofertes de vols barats per a fer escapades de pocs dies a llocs com Londres o Liverpool.

Palma és la destinació preferida

Però a on volarà el major nombre de viatgers serà a Palma, que és el destí preferit entre els usuaris de l'aeroport dins de l'Estat espanyol. Entre aquests destins, dominen amb poques excepcions les zones de la costa mediterrània, a on comença a arribar el bon temps: a Palma la segueixen Sevilla, Santiago, Màlaga, Eivissa i Almeria.

Praga o Viena, dues de les grans capitals de Centreeuropa, sobresurten entre els destins europeus. De fet, l'aeroport del Prat ha ampliat la oferta de connexions entre la capital catalana i aquells territoris des de fa poques setmanes: Aquesta tarda sortirà el segon vol cap a Berna, la capital de Suïssa, que va començar a operar dimarts passat. I des de fa poc, AirBerlin i Niki ha ofert una nova connexió amb Viena.

Roma i Atenes són les altres dues capitals europees preferides per aquells que surten des del Prat. De fet, tots els destins intercontinentals més demandats pels usuaris d'aquest aeroport durant aquestes vacances de pocs dies són a la riba del Mediterrani o a prop d'aquest mar: Es tracta d'Estambul, Tel Aviv, El Caire, Marràqueix i Tunis.





COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.