directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 05:58 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

AENA 'neteja' la T-2 d'indigents

Han desmuntat els bancs a on dormien a petició dels botiguers · L'operació coincideix amb l'operació sortida de Setmana Santa

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Coincidint amb el creixement de vols arran de les vacances de Setmana Santa, AENA ha desmuntat els bancs a on, fins fa pocs dies, dormien els  sense sostre que freqüenten la terminal 2 de l'aeroport del Prat. A sota de les escales mecàniques, a l'espai que connecta l'aeroport amb l'estació de Rodalies, brilla ara el terra, sobre el que s'amuntegaven, fins fa poc, les maletes i els fardells dels indigents durant el dia, que hi arribaven de nit per a refugiar-se en la calma de l'aeroport. La mesura s'ha pres dies després de que botiguers de l'aeroport denunciessin a l'ACN que els sense sostre, molts d'ells alcohòlics, els robaven menjar i begudes, tot i que fonts de l'organisme gestor de l'aeroport han desvinculat la retirada dels bancs d'aquestes queixes.
indigents el prat
Comparteix
   


Etiquetes
Segons AENA, els bancs ja no tenien cap sentit en aquell espai, pel que passen tots els viatgers que arriben o marxen de l'aeroport en tren. La terminal ha canviat de lloc alguns dels seus serveis per a adaptar-se a l'obertura de la T-1, i això hauria fet, segons fonts d'AENA, que els bancs no fossin necessaris en aquella zona, ara menys concorreguda que abans de l'estrena de la T-1.

Fins fa molt pocs dies, durant les nits en aquell lloc arrecerat sota les escales s'hi arribaven a reunir un parell de desenes d'indigents. Eren alguns dels que omplen la T-2 de nit, quan hi ha menys passatgers. Els sense sostre es poden veure escampats per tota la terminal, i alguns dormen, solitaris, en racons, però l'espai sota les escales era un dels més concorreguts.

De fet, la presència dels indigents allà no només es notava de nit: de dia, sota les escales hi amuntegaven els fardells a on porten les seves poques propietats. Allà romanien durant la jornada, mentre els viatgers pujaven i baixaven les escales a totes hores per a anar i venir de l'estació de tren.

A principis de març, botiguers que treballen a l'aeroport s'havien queixat a l'ACN que molts dels sense sostre eren alcohòlics que els robaven menjar i begudes. Alguns dels venedors, que treballen tant a la T-2 com a la T-1, es preguntaven perquè gent amb problemes d'addicció o psíquics romanien a l'aeroport, enlloc de ser atesos en centres terapèutics a on se'ls pogués ajudar. Alguns botiguers també van lamentar que aquesta imatge d'indigents deambulant sense res a fer és la primera impressió de Barcelona que reben els visitants que arriben a la capital catalana.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.