directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 15:32 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La CUP Molins de Rei dóna exemple

Destinarà 2.250€ del sou dels seus regidors com a ajut a projectes ciutadans per millorar la vila

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

La CUP, el principal grup de l'oposició a Molins de Rei, ha iniciat un procés per donar 2.250 euros dels sous que reben els seus quatre regidors a dos projectes impulsats per entitats per millorar la vila. Per això ha posat en marxa el certamen 'Millorem Molins': les agrupacions podran presentar les seves propostes entre el juliol i l'octubre i més tard una votació popular i un jurat independent decidiran qui obté l'ajut. És la tercera edició d'una iniciativa que la CUP va engegar la passada legislatura perquè trobava massa altes les retribucions dels electes. A les passades eleccions la formació va passar d'un a quatre regidors, i per tant esperen poden convocar el certamen anualment a partir d'ara.
Des del proper nou de juliol fins el proper vuit d'octubre les entitats que ho vulguin podran presentar projectes al certamen 'Millorem Molins'. Després els ciutadans podran votar el seu preferit al bloc de la CUP local. I, paral·lelament, un jurat independent puntuarà les propostes. D'aquest procés en sortiran, el vuit de novembre, dues de guanyadores: la primera rebrà 1.250 euros i la segona 1.000 per tal de finançar com a molt el 75% dels projectes vencedors.

Els diners provindran dels sous dels quatre regidors que formen el principal grup de l'oposició a Molins de Rei, el de la CUP. Cadascun d'ells cobra 380 euros cada mes menys el portaveu, que en percep 475. En total, doncs, són 1.615 euros mensuals.

Ja fa anys que la CUP de Molins impulsa aquesta iniciativa, que va sorgir quan, a inicis de la legislatura passada, el consistori va decidir augmentar els sous dels càrrecs electes. La formació, que llavors tenia només un representant a l'ajuntament que cobrava 825 euros, va mostrar el seu desacord amb la mesura i va decidir donar part dels diners a entitats mitjançant un certamen.

En les dues edicions de 'Millorem Molins' celebrades fins ara, el 2008 i el 2011, van rebre ajuts la plataforma per un casal de joves autogestionat, els amics del pessebre de Molins, els impulsors del projecte d'Internet güifi.net, que encara no l'han pogut realitzar perquè estan pendent d''altres ajudes, i la colla gegantera del municipi.

El maig del 2011 la CUP va multiplicar per quatre els seus regidors. D'aquesta forma, tot i que els seus sous han caigut un 40%, cada mes la formació rep en sous gairebé el doble de diners que rebia la legislatura passada. Així, ara esperen poder convocar el certamen cada any.

A banda, amb part d'aquestes retribucions també volen fer aparèixer el seu butlletí de forma regular, cada trimestre, i han cobert part dels costos de la campanya electoral.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
PereelDigne fletxa Granollers
5 de juliol de 2012, 14.24 h

I quan cobra cada regidor de la CUP a Molins? I s'ho queden tot o ho donen al seu partit?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim fletxa Vic
4 de juliol de 2012, 20.55 h

La CUP de Vic també té un projecte similar. Avui ha fet el lliurament del premi de l'edició d'aquest any. Podeu veure-ho a: http://vic.cup.cat/noticia/la-cup-fa-el-lliurament-de-1500%E2%82%AC-del-concurs-millorem-vic-l%E2%80%99associaci%C3%B3-tap%C3%ADs-pel-seu


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.