directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 02:58 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La manca de Llei electoral podria deixar els catalans a l'exterior sense dret a vot

PP i PSOE negocien només deixar-los votar al Senat · La falta d'una Llei pròpia els podria impedir votar a les catalanes i municipals

Comentaris 14  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La Federació Internacional d’Entitats Catalanes (FIEC), que agrupa les Comunitats Catalanes a l'Exterior, ha denunciat que el PSOE i el PP negocien que l’emigració de l’Estat espanyol només pugui votar al Senat, el que suposaria que els catalans que viuen fora del país perdessin el seu dret a votar al Parlament de Catalunya i, també, a les eleccions municipals catalanes, a més del Congrés de Diputats. La FIEC lamenta, a més, que una informació d’aquesta 'naturalesa antidemocràtica', que impediria el dret a vot als 126.398 els catalans inscrits al CERA (Censo Electoral de Residentes Ausentes), s’hagi fet pública un Divendres Sant. Segons el FIEC, la manca d'una Llei electoral pròpia per a Catalunya suposarà regir-se per la llei estatal i, per tant, deixar els catalans a l'exterior sense dret a vot.
urna vots eleccions
Comparteix
   


Etiquetes
La fórmula pactada entre els dos grans partit espanyols preveu la creació d’una circumscripció específica pel vot exterior, exclusivament al Senat.

Segons la FIEC com que Catalunya no té una llei electoral pròpia i ens regim per la llei electoral general de l’Estat, l’aprovació de la LOREG (Ley Orgànica de Régimen Electoral General) en els termes en els que la subcomissió parlamentària sobre la reforma de la Llei Electoral té previst aprovar, significarà a la pràctica que els catalans de l’exterior no podran votar ni al Parlament de Catalunya ni a les municipals catalanes 'la qual cosa deixa sense veu als catalans que viuen a l’exterior de la nació', expressa la FIEC.

La Federació Internacional d’Entitats Catalanes s’adreçarà per carta la setmana vinent a tots els grups parlamentaris del Parlament de Catalunya i del Congrés i Senat espanyols perquè preservin el vot exterior en totes les eleccions 'com a mostra de normalitat democràtica i plena sintonia amb els valors democràtics de la Unió Europea'.






COMENTARIS fletxa taronja

item
#14
4 d'abril de 2010, 16.42 h

Puigcercós es fa l'harakiri a La Vanguàrdia d'avui diumenge. "No descarto reeditar el Tripartit que ha estat millor pel país que els últims 11 anys de CIU". Amb aquests arguments els independentistes diem: QUE ET BOMBIN. Votarem Laporta+Reagrupament perquè pitjopr que vosaltres impossible.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Quim. fletxa PPCC.
3 d'abril de 2010, 18.23 h

www.youtube.com/watch?v=OxdDi827IKI -



No comparis ex-llepant aquest pamflet que vosaltres mateixos heu penjat al YouTube, amb la foto del mas-zapatero-duran i les declaracions del puig que ho podia dir més alt però no més clar i que van sortir a tota la premsa i a tv3 i protagonitzades en primera persona. Té, torna a mirar-les i justifica-les si ets tant cínic per fer-ho o si pots. Tingues la valentia de reconèixer i no voler en... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
3 d'abril de 2010, 14.32 h

Anhorabona ERC!:

http://www.youtube.com/watch?v=7ToxjZll_NQ&feature=related


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Quim. fletxa PPCC.
3 d'abril de 2010, 14.24 h

www.youtube.com/watch?v=OxdDi827IKI -



Ex-llepant, això t´ho recordaré cada cop que repeteixis les teves desgastades consignes sense arguments.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 16
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
3 d'abril de 2010, 13.32 h

#7 Els èxits d'ERC serán tant aclaparadors que ja ens els explicareu el dia després de les eleccions.

Si, és clar, si les coses van com tot indica que anirán, la culpa serà dels electors, el compte de Godó, en Putin, en Bush, l'Aznar, el Papa de Roma...i per sobre de tot, de CiU. Serán tants els culpables que ni el vostre Marin ni la vostre espanyolitzada TV3 donaran l'abast a denunciar-los.

De que ERC l'ha cagad?...Nooo!, aixó si que no!...Mai!!.

La veritat és que sou tant patètic... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
eduard fletxa MAdrid
3 d'abril de 2010, 13.12 h

Segurament podran votar els redidents a USa però no els que visquin a la resta d'espanya


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Quim. fletxa PPCC.
3 d'abril de 2010, 12.49 h

Ex-llepant a més d´ avorrit ets un pesat torracollons si fossis una mica intel·ligent ja t´hauries adonat que la teva tabarra sense arguments i el teu odi visceral a Erc només fa que reafirmar-nos als simpatitzants d´aquesta formació i simpatitzar-ne més encara. Tu, unes vegades et disfresses d´independentista altres signes amb noms diferents, però se´t veu tant el llautó que acabes aconseguint l´efecte contrari al que tu vols. Tu mateix...


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 20
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7 Sílvia Martínez
3 d'abril de 2010, 12.49 h

#6 No, ex, no acostumo a explicar sopars de duro. I veig que de llegir no en saps gaire, ja que el que ens explica Anna Simó no et dona cap punt de raó.
La teva raó, que no m'agrada gens, és simple cantarella de màrqueting que no suporta el mínim contrast amb la realitat, i ERC ens està parlant de com a anat, no de les pelis que uns i altres seguiu muntant.
Els descontents, i fa temps que ho dic (des del moment en que vaig veure la orquestració el que tu vas cantant) en la majoria, sou p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 17
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
3 d'abril de 2010, 12.19 h

El que és avorrit de collóns, Silvia, és haver de suportar la merda de tripartit P$OEmontillista que els iluminats d'ERC ens heu impossat a la majoria de catalans.

Però si a aquest mateix diari electrònic, fins i tot la mateixa Anna Simó ho reconeix!. Ara no vindrás tu a explicar-nos més sopars de a duro, oi?.


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Quim. fletxa PPCC.
3 d'abril de 2010, 12.12 h

Tenir un estat propi no és cap ideologia és una necessitat de primer ordre, tant com deixar de pertànyer a un estat que ens és hostil i que ens va a la contra en tot. Si ens entossudim a continuar votant majoritàriament partits que volen continuar en el marc miniautonomista i Catalunya regió d´espanya: Ciu,Psc-psoe i pp. Mai arribarem en lloc. Obrim els ulls d´una vegada abans no sigui massa tard.Visca Catalunya Lliure!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 17
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.